1. 12. 2012.

Dave Grohl u čast Bob Mould-u

21. novembra u Walt Disney Concert Hall u Los Angeles-u održan je koncert u čast velikana alternativne rock muzike Bob Mould-a. Koncert je snimljen i uskoro se očekuje CD/DVD izdanje: SEE A LITTLE LIGHT: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould.

Na koncertu su nastupali Dave Grohl (Foo Fighters), Britt Daniel (Spoon), Ryan Adams, No Age, Craig Finn i Tad Kubler (The Hold Steady), Margaret Cho sa Grant Lee Phillips, i Jessica Dobson (The Shins, Deep Sea Diver) i svi su izvodili pesme iz bogatog repertoara ovog umetnika. Do sada je samo 2500 srećnika videlo ovaj koncert, ali zahvaljujući režiseru Justin Mitchell-u i ostatak sveta će uživati putem DVD izdanja.


Bob Mould je američki gitarista, pevač i producent poznat po radu sa Hüsker Dü, post-punk bendom za koji može da se kaže da je jedan od najuticajnijih u današnjoj alternativnoj muzici. Da nije bilo Husker Du ne bi se stvorili uslovi za pojavu grunge-a 10-ak godina kasnije. Posle Hüsker Dü Bob Mould je osnovao Sugar koji i pored odličnih albuma nikada nisu zadobili veću pažnju javnosti upravo zbog Seattle scene koja je bila na svom vrhuncu u isto vreme. Na dalje Bob Mould nastupa kao solo umetnik i do sada je izdao devet albuma.

Na albumu Foo Fighters 'Wasting Light' iz 2011. Bob Mould je gostovao u pesmi "Dear Rosemary" i čak je nastupao sa Fighters-ima uživo. Gostovanjem na albumu Foo Fighters Mould je skrenuo pažnju muzičke javnosti na sebe a izdavanjem albuma 'Silver Light' u 2012. godini samo je potvrdio da je bolji nego ikad i da još uvek možemo da računamo na njegove predivne gitarske rifove i pesme.

Nije nikakvo iznenađenje što je Dave Grohl prisustvovao koncertu i poklonio se svom muzičkom ocu, jer Foo Fighters od dana svog postanka do danas nisu ništa drugo nego naslednici zvuka koji je Bob Mould patentirao u radu sa Hüsker Dü i Sugar. Taj zvuk je fuzija gitarske pop muzike sa žestinom hard-core punk-a i vokalima koji se kreću od vrištanja u mikrofon da melanholičnog pevanja.


Redosled pesama na izdanju SEE A LITTLE LIGHT: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould
1. “Real World” – Craig Finn and Tad Kubler
2. “Good Idea” – Craig Finn and Tad Kubler
3. “Changes” – Craig Finn and Tad Kubler
4. “Your Favorite Thing” – Margaret Cho and Grant-Lee Phillips
5. “I Apologize” – No Age w/Bob Mould
6. “In A Free Land” – No Age w/Bob Mould
7. “Celebrated Summer” – Bob Mould
8. “If I Can’t Change Your Mind” – Bob Mould
9. “Makes No Sense At All” – Bob Mould
10. “Hoover Dam” – Bob Mould

photo: Brendan McWeeney

Нема коментара:

Постави коментар