1. 5. 2013.

Fleetwood Mac objavili EP VIDEO

'Extended Play' EP je prvi nov materijal deset godina od izdanja 'Say You Will'. Fleetwood Mac su na itunes objavili četiri nove pesme: "Sad Angel", "It Takes Time", "Miss Fantasy" autorsko delo Buckingham-a, četvrta je "Without You" napisala je Stevie Nicks za Buckingham/Nicks projekat ali nikada nije objavljena.

"Sad Angel" je već svirana uživo na turneji benda.




povezane vesti:
Novi Fleetwood Mac EP uskoro VIDEO
Sound City Players ft Stevie Nicks uživo VIDEO

Rudimental - Home

Asylum Records
2013


Rudimental su već dva puta osvojili prvo mesto liste najprodavanijih singlova u Britaniji, ostavili su iza sebe neka mnogo veća i poznatija imena. Prvo su stekli veliku popularnost pa onda objavili svoj prvi album!


Drum & Bass sa mešavinom soul vokala, jazz duvačke sekcije i malom dozom hip-hop-a plus pop atmosfera, sve je to stalo na njihov prvi album ’Home’. U skoro 60 minuta uz četiri singla koja su prethodila izdanju imate još osam
pesama koje se odlično uklapaju u celinu. Naslovna „Home“ otvara album u mirnijem ritmu, „Right Here“ dvolična pesma sa agresivnijim ritmovima, karakterističnim za drum & bass, gitara kao dodatak i predivnim vokalima.
John Newman mladi britanski soul pevač je sada već poznato ime kao i Rudimental jer je svojim vokalom pomogao da dostignu prvo mesto na listi singlova sa „Feel The Love“, pesma koju možete staviti na beskonačno ponavljanje na svom mp3 plejeru i sigurno vam neće dosaditi! “Not Giving In” je još jedan veliki hit na kom je Newman dao svoj doprinos ali uz pomoć Alex Clare.
Hell Could Freeze“ sa američkom reperkom Angel Haze donosi hip hop elemente na albumu. Prvi singl sa ovog albuma je bio za house numeru „Spoons“ na kojoj gostuju MNEK i Syron na vokalima. Lagana „Hide“ sa jazz elementima kao da priprema teren za „Powerless“ definitivno jedan od sledećih hitova, fantastične vokale je snimila Becky Hill učesnica prve sezone The Voice UK. Emeli Sandé je otpevala dve pesme na albumu, prva je emotivna „More Than Anything“. Clubbing varijanta u “Baby” sa MNEK i Sinead Harnett.
Waiting All Night” još jedan hit #1. na kom je vokale snimila Ella Eyre. Mlada i neafirmisana pevačica Ella Eyre ima glas od kog se sigurno možete naježiti dok slušate ovu pesmu, jer to tako dobro zvuči!
Druga pesma na kojoj gostuje Emeli Sandé je “Free” i ona zatvara ovo predivno izdanje.
Na specijalnom izdanju ‘Home’ albuma su četiri bonus pesme: “Give You Up” sa Alex Claire, energična drum & bass skoro pa dance stvar; “Alien Bashment” bez vokala sa semplovima delo Rudimental-a lično; rege inspirisana “Solo” sa Ella Eyre i Mark Crown-om i na kraju remix verzija “Feel The Love”.


Rudimental čine Piers Agget i Kesi Dryden sa dodatkom Amir Amor-a i DJ Locksmith-a sada već stalnih članova. Fascinantno je da je kompletan projekat urađen sa uglavnom nepoznatim muzičarima. Elektronska muzika uglavnom “zahteva” prisustvo već poznatih imena kako bi se lakše došlo do hita, Rudimental su dokazali suprotno.

Možda nije ništa novo u svetu elektronske muzike ali ‘Home’ je odličan album na kom nema pada već samo kombinacije žanrova koje su ovaj bend učinile jedinstvenim i prepoznatljivim.