8. 2. 2013.

Nick Cave & The Bad Seed - Push The Sky Away

Bad Seed Ltd.

2013


Povratak Nick Cave & The Bad Seed albumom ’Push The Sky Away’ (pet godina posle ’Dig, Lazarus Dig!!!’ objavljenog 2008)! Novo izdanje je prvi materijal sniman bez dugogodišnjeg člana Mike Harveya koji je napustio Bad Seeds-e 2009. posle 26 godina provedenih u bendu. Kreativne razlike su navedene kao razlog napuštanja benda, a njegova gitara je baš ono što nedostaje na ’Push The Sky Away’.

Kada neko ima tako bogatu karijeru iza sebe očekivanja od novog izdanja su uvek prevelika. Devet pesama u preko četrdeset minuta muzike u kojim Cave obrađuje uticaj interneta i upotrebu google pretraživača i wikipedia-e kao izvor neproverenih informacija, formiranje trenutnih trendova i mistično obojenih apsurdnosti. Autor postavlja pitanje: „Kako da prepoznamo i damo težinu onome što je zaista značajno i vredno?“.
Ovom albumu definitivno fali muzika jer se materijal svodi na recitovanje Cave-a uz laganu muzičku pratnju. Sam Cave ostaje dosledan svom interpretarinju emocija kroz tekstove.
Nick Cave već godinama se bavi pisanjem muzike za film i pozorište i nekako se čini da je ta primenjena muzička forma završila i na albumu njegovog benda. Letargičan i previše miran ’Push the Sky Away’ ima svoje blistave momente u baladi „We No Who U R“ koja otvara izdanje i prva je objavljena još krajem 2012. Prvi zvanični singl „Jubilee Street“ još jedna je značajna pesma ovog albuma na kojoj pored standardnog benda gostuju i hor sa gudačima.


Emotivna „Wide Lovely Eyes“ je kao protivteža mračnim „Water's Edge“ i „We Real Cool“ koje predstavljaju Bad Seeds-e u prepoznatljivom svetlu.
Finishing Jubilee Street“ i „Higgs Boson Blues“ pred kraj albuma deluju kao odugovlačenje zbog minutaže na disku. Naslovna „Push The Sky Away“ zatvara ovo izdanje u istom maniru: sporo i previše opušteno.

Produkciju je radio Nick Launay sa kojim nick Cave sarađuje već godinama. Producirao je poslednja tri albuma Bad Seeds-a i oba Grinderman-a.
Pre objavljivanja albuma, Barry Adamson se ponovo priključio bendu koji napustio još 1986.

Muse "Supremacy" VIDEO

Četvrti singl sa "The 2nd Law" albuma za Muse. Pesma "Supremacy" je definitivno inspirisana James Bond muzičkom temom, dok je spot posveta X-Games i goth metal fanovima!!
Na predstojećim Brit Awards Muse će pesmu izvesti sa filharmonijom i horom.



povezane vesti:
Muse "Follow Me" VIDEO
recenzija: Muse - The 2nd Law

Jack White i Butthole Surfers AUDIO

Prva od tri pesama koje su snimili Jack White, nekada u White Stripes, i Gibby Haynes iz Butthole Sufers, objavljena je na soundcloud stranici izdavačke kuće. Pesma je deo Third Man Records - Blue Series u koj učestvuju i Laura Marling, Tom Jones, Insane Clown Posse, Jeff The Brotherhood i Beck.

Snimljene su dve originalne pesme: "You Don't Have To Be Smart" i "Horse Named George", kao i obrada hardcore benda Adrenalin OD numera "Paul's Not Home", koja je prva i objavljena. Singl se pojavljuje 14. februara.




Hadouken! 25 miliona pregleda na YouTube-u VIDEO


Elektro-punk bend Hadouken!, poreklom iz Engleske postavio je rekord na youtube sa 25 miliona pregleda njihovog novog promo videa. Iako nije zvanični spot, viral video za pesmu "Levitate" sa porukom 'People Are Awesome' sastavljen je od snimaka sportista i običnih ljudi i njihovih neverovatnih egzibicija.
Pesma je uspela da se nađe i u Top 10 na top listama širon sveta.


Hadouken! postoje tek 7 godina, a ime su uzeli iz čuvene video igre Street Fighter. Do sada su objavili dva albuma (Music for an Accelerated Culture-2008, For the Masses-2010), najveći hit je singl iz 2012. "Parasite". Treći album 'Every Weekend' najavljen je za mart ove godine, singl "Levitate" je pesma broj 2 na izdanju.

Blaze Bayley i Thomas Zwijsen - Russian Holiday VIDEO

Nekadašnji pevač Iron Maiden, Blaze Bayley objavio je maksi singl sa belgijskim klasičnim gitaristom Thomas Zwijsen-om. 'Russian Holiday' naslovna numera singla jedina je originalna na izdanju, ostale četiri su nove verzije pesama Bayley-eve solo i Iron Maiden karijere.
Klasični gitarista Thomas Zwijsen skrenuo je pažnju na sebe albumom obrada pesama Iron Maiden u aranžmanima klasične muzike 'Nylon Maiden'. Blaze Bayley je na tom albumu otpevao pesmu "The Clansman". Saradnja se proširila i na novi solo album pevača 'The King of Metal', a Zwijsen je i gitarista na koncertima Bayley-a.

'Russian Holiday' možete naručiti preko sajta Blaze Bayley-a.


povezane vesti: Blaze Bayley novi/stari materijal