21. 6. 2013.

Koncert za Jon Lord-a #vesti

4. aprila u čuvenom Royal Albert Hall-u u Londonu će se održati koncert u znak sećanja na život i rad Jon Lord-a preminulog klavijaturste Deep Purple.

Do sada su svoje prisustvo potvrdili članovi Deep Purple: Ian Paice, Roger Glover, Don Airey i Steve Morse, Bruce Dickinson pevač Iron Maiden (sarađivao sa Jon Lord-om na studijskoj verziji albuma 'Concerto For Group and Orchestra'), Rick Wakeman(nekada klavijaturista benda Yes), Joe Brown(pevač, solo izvođač) i Alfie Boe(moderni operski pevač).

Voditelj programa će biti čuveni britanski radio i tv voditellj Bob Harris (najpoznatiji po emisiji The Old Grey Whistle Test).

Jon Lord je preminuo 16. jula 2012. u 71. godini života, posle dugogodišnje borbe sa rakom pankreasa. Ostavio je neizbrisiv trag u muzici svojim prepoznatljivim zvukom Hammond B-3 električnih orgulja. Muzika koju je stvarao sa Deep Purple je uticala na mnoge bendove i dan danas je inspiracija muzičarima širom sveta. O Lordu za života i posle njegove smrti i dalje se priča sa poštovanjem jer je bio veliki gospodin, profesionalac i izuzetno vedar i pozitivan prema svima koje je poznavao.

recenzija: Deep Purple - Now What?!
Posveta Jon Lord-u na novom Blackmore's Night albumu
Intervju Ian Gillan: o Jon Lordu, novom albumu...
David Coverdale u slavu Jon Lord-a VIDEO

Stone Sour - "The Uncanny Valley" #video

Najavni (lyric) video za novi singl "The Uncanny Valley" za Stone Sour. Drugi singl sa albuma 'House of Gold & Bones – Part 2' dolazi četiri meseca posle prvog "Do Me A Favor". Corey Taylor je trenutno na turneji sa svojim bendom a paralelno na nekim festivalim nastupa i sa Slipknot.



povezane vesti:
Corey Taylor objavljuje drugi roman VIDEO
Jedan dan na turneji Stone Sour VIDEO
recenzija: Stone Sour - House of Gold & Bones Part 2
Stone Sour "Do Me A Favor" VIDEO 
recenzija: Stone Sour - House of Gold & Bones Part 1

Dinosaur Pile-Up - "Derail" #video

Engleski alternativni rock bend Dinosaur Pile-Up su objavili spot za svoj aktuelni singl "Derail". Pesma se nalazi na njihovom novom, drugom albumu 'Nature Nurture', od 17. juna se može preuzeti preko itunes-a.
Jula meseca bend kreće na intenzivnu turneju po rodnoj Britaniji. Prvi singl sa novog diska je bio za "Arizona Waiting".


The Dillinger Escape Plan - One Of Us Is The Killer #video

Spot za naslovnu pesmu sa petog albuma američkog mathcore benda The Dillinger Escape Plan. Prvi singl je bio za pesmu "Prancer" objavljen 12. marta.


povezane vesti: 
Preslušajte novi The Dillinger Escape Plan STREAM
The Dillinger Escape Plan singl br. 2 AUDIO
The Dillinger Escape Plan novi album AUDIO

Nine Inch Nails ponovo sarađuju sa David Lynch-om #vesti

Muzika koju Trent Reznor stvara je za neke jednako čudna kao i filmovi David Lynch-a, dok za nas ostale je to umetnost.
"Came Back Haunted" je prvi singl sa novog 'Hesitation Marks' albuma, spot za pesmu će režirati Lynch koji je sarađivao sa Reznorom na muzici za film 'Lost Highway' iz 1997.

Za Rolling Stone Trent Reznor je rekao: "Obožavam rad David Lynch-a, kada se prikazivala serija 'Twin Peaks' koncerti Nine Inch Nails su kasnili jer bi morali da odgledamo epizodu do kraja. Sećam se kada sam ga upoznao bio sam strašno nervozan ali je on bio veoma opušten i brzo smo počeli da sarađujemo."

povezane vesti:
Adrian Belew napustio Nine Inch Nails VIDEO
Nova Nine Inch Nails pesma "Came Back Haunted" AUDIO