22. 5. 2013.

Kids In Glass Houses novi singl AUDIO

Prvi singl "Drive" sa novog albuma za britanski alt.rock Kids In Glass Houses. Četvrti album za momke iz Kardifa još uvek nije dobio naziv a pojaviće se na jesen ove godine. Bend je stekao ogromnu popularnost prethodnim izdanjem "In Gold Blood" iz 2011.
Nova pesma je naišla na negodovanje fanova jer ima previše synth i elektro elemenata i zvuči kao novi Fall Out Boy.


John Fogerty nova pesma VIDEO

Na novom albumu John Fogerty-a se uglavnom nalaze stare pesme Creedence Clearwater Revival-a u novom izvođenju ali ima i par originalnih. "Mystic Highway" je jedna od dve nove na kojima je gitarista sam bez gostiju. Ostale numere su snimljene sa raznim izvođačima: Dave Grohl, Keith Urban, Tom Morello, Bob Seger...
Album 'Wrote a Song for Everyone' se pojavljuje 28. maja.



povezane vesti:
"Novi" John Fogerty sa gostima VIDEO
Sound City Players kod Kimmel-a VIDEO

Reakcije na smrt Ray Manzarek-a VIDEO

Raymond Daniel Manczarek, Jr., poznatiji kao Ray Manzarek (12. februar 1939 – 20. maj 2013)
U trenutku smrti nalazio se u Rosenheim-u, Nemačka u RoMed klinici okružen porodicom: suprugom Dorothy i braćom Rick i James Manzarek. Iza sebe je ostavio sina Pabloa i muziku koja će uvek nalaziti svoj put do novih generacija kojima će promeniti život kao i svima nama do sada.

Muzičari, kolege i ljudi koji su ga poznavali su ostavili svoje poruke na twitter-u i ostalim socijalnim mrežama.

Robby Krieger: Veoma sam tužan jer je moj prijatelj i kolega otišao danas. Drago mi je što smo proteklih deset godina proveli svirajući The Doors pesme. On je bio veliki deo mog života i uvek će mi nedostajati.

John Densmore: Na ovom svetu nije postojao nijedan drugi klavijaturista koji je bio dostojan da prati reči koje je izgovarao Jim Morrison. Sa tobom sam se osećao kao da smo sinhronizovani muzički. Kao da smo bili jedan um, temelj na kome su Jim i Robby stajali. Uvek ćeš mi nedostajati moj muzički brate.

Alice Cooper: Zvanično je, Ray Manzarek je umro, ne mogu da verujem...

Joe Satriani: Imao sam zadovoljstvo da improvizujem sa Ray Manzarekom pre mnogo godina u emisiji Howard Sterna. Bio je pravi umetnik, originalan i pravi inovator u muzici. Njegov zvuk je deo mog detinjstva i moje muzičke fondacije. Hvala ti Ray.

Ian Astbury (The Cult, The Doors of the 21st Century): Veoma me je rastužila vest o odlasku divnog čoveka koji je imao veliki uticaj u mom životu. Čuvaću uspomene i vreme koje smo proveli zajedno. Moje srce je uz celu The Doors porodicu posebno uz Dorothy, Pablo, Rick, James, Robbie i John-a. Ne mogu puno da kažem danas, izgubili smo diva!

Alex Skolnick (Testament): Ray M. je podigao muzikalnost rock-a.

Peter Hook (Joy Division, New Order): Veoma sam žalostan što je Ray preminuo. The Doors su bili veliki uticaj na nas posebno na Ian Curtisa

X (američki punk bend, Ray M je bio njihov producent): Ray nije bio samo muzička ikone već i naš bliski prijatelj

Billy Idol: Imao sam sreće da sviram sa njim i ostatkom The Doors, pozdravi nam Jim-a Ray

Krist Novoselic (Nirvana): Hvala na svoj dobroj muzici Ray Manzarek!

Skrillex (DJ): Ovo je za sve The Doors fanove, bilo ja kao san stvarati "Breakn' a Sweat" zajedno sa njim, volimo te Ray! Zahvalio bi se svom ocu koji mi je puštao The Doors dok sam odrastao. "Riders On The Storm" mi je uvek bio favorit.

Billie Joe Armstron (Green Day): hvala Ray Manzarek!




Pennywise uživo na brodu! VIDEO

Krstarenja na kojima se organizuju mini festivali su trend koji je trenutno vrlo popularan u svetu.
Pennywise, punk velikani, su takođe svirali na brodu ali u Parizu u Le Petit Bain. Neko je ceo nastup snimio, bend je klip postavio da svi uživamo.
Pa uživajte!!!



povezane vesti:
Kelly Slater na koncertu Pennywise VIDEO
Pennywise drugi dolazak!! VIDEO
Jim Lindberg ponovo sa Pennywise!

Novi Queens Of The Stone Age uživo

23. maja u Los Angelesu Queens Of The Stone Age promovišu novo izdanje '...Like Clockwork'. Album će biti predstavljen uživo od prve do poslednje pesme. Ceo događaj ćete moći pratiti uživo putem npr.org
Pored deset novih pesama QOTSA će odsvirati i set starih hitova.
Ulaznice za ovaj događaj su već rasprodate. Prenos (stream) počinje 23. maja 2013. u 11 PM ET / 8 PM PT ako ste u Americi ili 5 ujutru 24. maja ako ste u ovom delu Evrope.

povezane vesti:
Svaki dan je Queens Of Stone Age dan VIDEO
Queens Of The Stone Age - If I Had A Tail Uživo VIDEO
recenzija: Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork
Queens Of The Stone Age uživo kod Jools Holland-a VIDEO