26. 3. 2014.

Ekskluzivni intervju: Blaze Bayley #intervju #video

Ljubaznošću menadžmenta Blaze Bayley-a i organizatora koncerta u Beogradu Zlabog Promotions imao sam čast da uradim ovaj intervju.
Razgovor je vođen na dan nastupa u beogradskom klubu Sioux, 23. mart 2014.
Pročitajte prevod intervjua ili pogledajte originalni video na dnu stranice.

Kamera Stanković Ivica


mikerecenzije: Koliko ste toga naučili svirajući sa Maiden i celom tom mašinerijom?

Blaze Bayley: Mislim da me je to puno promenilo, najviše kao pevača. Način na koji Steve Harris piše i rad sa njim na idejama od toga sam dosta naučio. Sve moje kompozicije i albumi koje sam uradio posle Maiden-a su takve zbog mog rada sa Steve Harris-om. Posle Maiden-a imao sam više samopouzdanja i mislim da su to stvari koje su mi najviše pomogle.

mikerecenzije: Kada sam slušao 'Soundtracks Of My Life' iznenadilo me je kako sve te pesme i dalje zvuče sveže i žestoko posle toliko godina. Imate li podršku medija u vašoj zemlji?

Blaze Bayley: Zapravo i ne puno, veoma sam nezavistan. Ne trudim se da budem velika zvezda, nisam zainteresovan da budem milioner. Ovo radim jer volim muziku i iz poštovanja prema fanovima. Trudim se da sviram svugde gde mogu. Veoma sam srećna osoba jer mogu da živim od onoga što volim, imam podršku fanova po celom svetu. Nigde nisam “Veliki”. Negde dođu 60 ljudi, negde 600, negde 1000. Nikada ne možeš da budeš siguran. Nekad sviram u malim klubovima nekada u ogromnim. Najveću podršku imam u Brazilu uvek sam svirao tamo i sada imam više fanova tamo nego u Evropi i to me ne iznenađuje.

mikerecenzije: Da li je lakše svirati 'Best Of' turneju?

Blaze Bayley: Pritisak je isti, još jedna stvar koju sam naučio iz Maiden perioda je da je svaka svirka kao finale svetskog kupa. Morate tako da je odradite. Ja tako gledam na to. Svaka svirka mi je kao fudbalski meč koji moram da dobijem. Uvek se trudim da zvučim najbolje što mogu. Uživam svirajući starije pesme to je kao kada se ponovo sretnete sa starim prijateljima. Neke delove malo promenite, nešto vam zvuči drugačije u pesmi, zapravo je to lepši deo ovog posla.

mikerecenzije: Gde je Thomas Zwijsen, došli ste bez njega na ovom delu turneje?

Blaze Bayley: Thomas radi na svojoj akustičnoj turneji, sa tri gitare, to trenutno radi i upravo mu je izašao novi album. Proveli smo dva meseca u Brazilu i bilo je baš zabavno.

mikerecenzije: Kako ste se upoznali vas dvojica?

Blaze Bayley: Kada sam se razišao sa mojim bendom bio sam solo izvođač i mogao sam da radim sa bilo kim. On me je kontaktirao da otpevam jednu pesmu na njegovom albumu a ja sam bio slobodan da to i uradim. Odlično smo se slagali i u muzičkom i kao saradnici. Sada smo prijatelji i idemo i na turneju zajedno i imamo u planu još neke zajedničke projekte.

mikerecenzije: Šta možemo da očekujemo od vas u budućnosti?

Blaze Bayley: Najvažnije mi je da ostanem zdrav i da nastavim ovo da radim. Ako imam podršku svoje porodice i prijatelja nastaviću da radim. Imam neke ideje za novi studijski album ali ne želim da žurim sa tim. Ova turneja odlično napreduje, gde god da odem odlično nas prihvate, Jeste da sviramo po malim lubovima ali uvek je puno, neke su bile i rasprodate. Od starta u januaru sve je veoma dobro. Nadam se da ću ovim da se bavim još dugo vremena. Na albumu (Soundratcks Of My Life) ima trideset pesama koje mogu da sviram a izaberem oko petnaest za svaki koncert tako da videćemo šta će da bude.

mikerecenzije: Da li se isplati takav život i ovaj posao?

Blaze Bayley: Mislim da zavisi od vašeg mentaliteta, nije ovo za svakoga. Imam kćerku i kada sam kući onda sam kući non stop, 24 sata, ne izlazim da radim ili nešto drugo samo da bih bio sa njom stalno. Kada sam odsutan od kuće onda sam u potpunosti na drugom mestu. Mnogi moraju da idu na posao, ustaju u šest ujutru, vrate se sa posla veoma umorni. Ja kada se vratim sa turneje posle par dana sam super. Nije ovo za svakog ali mnogi muzičari sanjaju da žive ovim životom gde možeš da sviraš muziku i to vam je profesija, živite od toga, plaćate kiriju, gorivo za vaš motor. Veoma sam srećan zbog toga to je privilegija kada možete da živite od ovog posla i imate podršku fanova.


Kako su Memphis May Fire snimali "No Ordinary Love" #video

The Flatliners - Birds of England #video #premijera

Četvrti album za kanadski punk rock The Flatliners pojavio se u prodaji prošlog septembra. Novi spot je za pesmu "Birds Of England" to je treći singl sa diska.
Izdavač je Fat Wreck Chords.




povezane vesti:
Tony Sly Tribute: The Flatliners "Fireball" #video

Sumerian Records objavljuje album obrada Florence + The Machine #video

'Florence + The Sphinx' će se pojaviti 13. maja. To je album obrada pesama popularnog indie pop benda Florence + The Machine. Ash Avildsen, osnivač Sumerian Records je veliki fan njihove muzike i za njega je njihovo drugo izdanje 'Ceremonials' jedan najboljih albuma svih vremena. Sve pesme na Florence + The Sphinx su obradili bendovi koji objavljuju za Sumerian.

Florence + The Sphinx (Sumerian Ceremonials):
l. Periphery - Only If For A Night
ll. Stick To Your Guns - Dog Days Are Over
lll. Ben Bruce (Asking Alexandria) - Shake It Out
lV. Darkest Hour - Spectrum
V. Miss Fortune - No Light, No Light
Vl. Fever Dreamer - Leave My Body
Vll. Born Of Osiris - Seven Devils
Vlll. Come The Dawn - What The Water Gave Me
lX. Upon A Burning Body - Lover To Lover
X. Mike Semesky (Intervals / formerly The HAARP Machine) featuring Aleka Farha - Heartlines
Xl. Dead Letter Circus - Remain Nameless
Xll. City In The Sea - All This and Heaven Too




povezane vesti:
Preslušajte novi Periphery album #audio #stream

Probajte nešto novo - Boy Jumps Ship #video #premijera

Četvorka iz Njukastla Boy Jumps Ship sviraju alternativni rock sa punk uticajima. Do sada su objavili nekoliko EP izdanja, njihov najnoviji singl je "Still Alive".
Izdavač je Rude Records.


Kako su Rodrigo y Gabriela snimali album #video

U cilju promocije novog albuma '9 Dead Alive' Rodrigo y Gabriela su postavili video klip napravljen tokom snimanja novih pesama. Peti album za akustični duo pojaviće se 25. aprila.




Prvi singl:



povezane vesti:
Novi Rodrigo Y Gabiela singl #audio
Film o Rodrigo Y Gabriela #video
Rodrigo Y Gabriela novi album #vesti

Devil You Know - Seven Years Alone #video #premijera