22. 2. 2013.

Gallows ostali bez gitariste AUDIO


Hardcore band Gallows su se razišli sa gitaristom Steph Carter-om. Oni su treći bend koji će na predstojećoj australijskoj turneji svirati bez jednog stalnog člana, pored Blink 182 i Slayer.

Carter je jedan od osnivača Gallows pored svog brata Frank Cartera koji je napustio bend 2011. Na svom facebook profilu ostali članovi su izdali kratko saopštenje: "Steph je napustio bend i želimo mu sve najbolje u budućim projektima. Nastavljamo sa četiri člana kao nekada na početku karijere."

Steph Carter ne odustaje od muzike već nastavlja sa svojim novim bendom The Ghost Riders In The Sky. Na svom twitter nalogu napisao je: "Istina je da sam napustio Gallows. Hvala svima na podršci."



povezane vesti:
Gallows novi spot VIDEO

Steve Harris & British Lion koncertna promocija VIDEO

Projekat British Lion basiste Iron Maiden Steve Harris-a počeo je svoju koncertnu promociju u Portugalu 21. februara. Moto Clube de Faro mesto koje prima samo 600 posetioca je poslužilo za prvi kocert čija zarada je otišla na ime Crvenog Krsta. Prostor je bio u potpunosti popunjen a bend je svirao 90 minuta materijala sa albuma, obrade i nove neobjavljene pesme.

Na maloj bini kluba Faro bend je set otvorio pesmom This Is My God, usledila je Lost Worlds i žestoka Karma Killer. Pevač Richard Taylor je dokazao da je rođeni frontmen sa odličnom komunikacijom sa publikom. Publika je možda i previše uživala jer je ograda ispred bine umalo popustila. Steve Harris u centru sa Taylor-om odmah iza njih gitaristi Grahame Leslie i David HawkinsSimon Dawson na bubnjevima. Činilo se da su se bend i publika spojili u jednu znojavu r'n'r masu.

Nova pesma Father Lucifer je usledila dok je Taylor hipnotički vladao publikom a Harris je za sebe pevao svaku reč pesme. Atmosfera je postala vrelija sa The Chosen Ones i celokupna publika peva sa bendom. Posle fenomenalnog izvođenja These Are The Hands British Lion su odvirali tri nove pesme (Guineas and Crowns, The Burning, Last Chance) sve su bile prihvaćene kao da su već hitovi benda. povratak na materijal sa albuma singlom Us Against The World i A World Without Heaven. Prva obrada je Do Ya Do Ya Want Me i publika ponove "jede" iz ruku Richard Taylor-a. Poslednja pesma prvo seta na koncertu je Judas.

Na bis British Lion su odsvirali Let It Roll pesmu UFO, najveće odobravanje od publike dobili su za pesmu Eyes Of The Young kojom su zatvorili nastup.


SETLIST:
This Is My God
Lost Worlds
Karma Killer
Father Lucifer
The Chosen Ones
These Are The Hands
Guineas And Crowns
The Burning
Last Chance
Us Against The World
World Without Heaven
Do You Want It
Judas

Let It Roll
Eyes Of The Young

original teksta:
steveharrisbritishlion.com
ironmaiden.com





povezane vesti:
Iron Maiden DVD i novi datumi na turneji VIDEO
recenzija: Steve Harris – Britsh Lion
Steve Harris žice za bas gitaru/British Lion novi spot

Slayer/Lombardo: kada muzika postane biznis

Slayer je reagovao na izjave svog, sada već bivšeg bubnjara Dave Lombardo-a izdavši svoje saopštenje: "Možemo da potvrdimo da je Jon Dette bubnjar na australijskoj turneji, koja počinje 23. februara u Brisbane-u. Što se tiče g. Lombardoa i njegovog saopštenja ne slažemo se sa njegovom stranom priče i prikazom događaja koji su se odigrali proteklih meseci. G. Lombardo je došao sa novim zahtevima o njegovom članstvu u ovom bendu koji su bili u potpunosti neprihvatljivi, sve se to odigralo samo nedelju dana pre turneje u Australiji.

Bend nije uspeo da se dogovori o novim detaljima ugovora sa g. Lombardom. Priča je ipak malo složenija od one koju je on objavio. Ali iz poštovanja prema njemu Slayer više neće komentarisati istu."

Juče je Jon Dette predstavljen kao bubnjar na predstojećoj turneji, On je već radio sa Slayer 1996. kada je zamenio Paul Bostaph na Ozzfest turneji po Americi, u cilju promocije 'Undisputed Attitude' albuma. Bio je u Slayer manje od 12 meseci jer se Bostaph vratio u bend.

Trenutno svira sa Anthrax kao zamena Charlie Benante-a koji po rečima Scott Ian-a "Rešava privatne probleme". Dette je još poznat po radu sa Testament, a član je japan-metal benda Animetal USA sa bivšim basistom Ozzy Osbourne benda Rudy Sarzo-m i čuvenim shred gitaristom Chris Impellitterri-em.

Jon Dette
povezane vesti:
Slayer bez bubnjara u Australiji
Glavne zvezde Bloodstock Festivala
Slipknot, Slayer u čast Mitch Lucker-a