28. 11. 2012.

Steve Harris žice za bas gitaru/British Lion novi spot

Rotosound britanski proizvođač opreme za muzičke instrumente unapredio je originalne žice za bas gitaru koje koristi Steve Harris, basista i vođa Iron Maiden. Nova verzija Steve Harris Signiture žica su glatke i lakše se koriste za sviranje nota u brzom tempu.

Steve Harris je poznat kao osnivač legendarnih Iron Maiden i jedan je od dva člana benda koji je svirao na svim albumima benda. Smatra se da je jedan od najuticajnijih bas gitarista u metal muzici danas. Njegov prepoznatljiv stil se u muzičkom žargonu opisuje kao brzo galopiranje po žicama - bez trzalice.

Jedna od zasluga za zvuk koji njegova gitara proizvodi su i Rotosound žice koje koristi tokom cele karijere.

Unapređena verzija žica daju glatkiji osećaj prilikom sviranja, tako da možete da klizite prstom od prvog do dvanaestog praga na gitari a da ne čujete prelaz preko ostalih pragova. Nova inovacija nije samo podređena tehničkom rešenju već na prvi ton jasno može se čuti vešto balansiranje od najdubljeg tona do visokih frekvencija u granicama koje zadovoljavaju vašu potrebu za sviranjem.

Ako zahtevate kvalitet ovo je produkt za vas. Svaki set žica dolazi u bojama West Ham-a, njegovog omiljenog fudbalskog kluba. Debljine žica koje se mogu kupiti su 50, 75, 95 i 110.


British Lion novi projekat Steve Harris-a je izdao novi spot 'Us Against The World'. Prvi singl sa albuma je bila pesma koja otvara album 'This Is My God'. British Lion je novi projekat legendarnog basiste, prvi posle skoro 35 godina sa Iron Maiden. Bend sa kojim Harris svira na albumu sačinjavaju Richard Taylor na vokalima, David Hawkins gitara i klavijature, Graham Leslie gitara, Simon Dawson bubnjevi. Za produkciju albuma je bio zadužen dugogodišnji Harris-ov saradnik na Iron Maiden albumima Kevin Shirley, poznat po radu sa Led Zeppelin, Rush i Journey.



Us Against The World from Steve Harris on Vimeo.

Rancid i King Blues kolaboracija

Itch vođa i pevač punk rock benda iz engleske King Blues predstavio je svoj solo projekat.
Posle 8 godina postojanja pre nekoliko meseci pred izlazak novog, sada poslednjeg albuma 'Long Live The Strugle', King Blues su rešili da se raziđu.

Posle rada u bendu Itch se obreo u solo vode, i za sada je objavio tri pesme. Premijerno u emisijama Matt Stocks-a na Kerrang Radio i kod John Kennedy-ja na XFM Radio London.

Sve tri pesme mogu i da se preslušaju na Itch-ovom youtube kanalu


U pesmi "Bruises" gostuje legenda američke punk scene Tim Armstrong iz benda Rancid.

Itch je tokom sledeće godine na turneji kao podrška sve popularnijim Awolnation


The Rolling Stones & Florence and the Machine

Na drugom od 5 koncerta koji obeležavaju 50 godina rada The Rolling Stones gostovaće Florence Welch pevačica benda Florence And The Machine i Eric Clapton. Iako još uvek nema zvanične potvrde ko će se pojaviti kao gost na koncertu u londonskoj O2 Areni 29. novembra, u javnosti su procurele informacije za ova dva izvođača.



Na prvom koncertu koji je održan 25. novembra gosti su bili nekadašnji članovi Stones-a, Bill Wyman i Mick Tylor, gitarista Jeff Beck i r'n'b pevačica Mary J Blidge. U pesmi Gimme Shelter Mick Jagger i Mary J Blidge su podelili vokale, i podarili su publici neverovatnu verziju popularnog hita. Očekuje se da će nastup Florence Welch sa Stonesima u pesmi Gimme Shelter biti podjednako, ako ne i bolje izvođenje na rasprodatom koncertu u Londonu.


O prvom nastupu Stonesa u londonskoj O2 Areni ovde

O kazni koju moraju da plate zbog prekoračenja vremenskog ograničenja ovde

deadmau5: Briga me za pirateriju!!

Jedan od najpopularnijih DJ-a Electronic Dance Music (EDM) scene je izjavio da ne oseća da EDM scenu treba štititi od piraterije.


Pričajući na FutureSound konferenciji ovog meseca, deadmau5 je rekao da ga ne interesuje dali neko narezuje diskove sa muzikom koju on ili njegove kolege proizvode.

"Narezujte svu elektronsku muziku, briga me. Na kraju, muzička scene se ne razvija, scena je scena. Sada su aktuelne, i onda ih nigde nema." Joel Zimmerman poreklom iz Kanade kao Deadmau5 je popularan i među publikom koja je priklonjena gitarkom zvuku.


Na pitanje o trenutnom stanju EDM-a: "Kako ja vidim, EMD je zdrava industrija za sad. Minimum rada, maksimalna zarada. Danas izvođači su više u ulozi producenta, nego umetnika koji prave set dobrih numera. Kao da više nije zanimljivo da puštate dobru muziku."

deadmau5 se takođe osvrnuo na Forbes-ovu listu Dance izvođača sa najvišom zaradom. Časopis ga je stavio na 10. mesto sa $11 miliona. "Kada sam video članak u novinama, pozvao sam svog agenta sa pitanjem: Gde su još $9 miliona? Niko ne zarađuje tolike pare".


Septembra je deadmau5-u izdao novi album 'Album Title Goes Here'.




Iggy Pop & Ke$ha!?



Da se od Iggy Pop-a može svašta očekivati, naravno, ali kolaboracija sa pop senzacijom Ke$ha to baš i nisam očekivao.

Pesma se zove Dirty Love, i nalazi se na albumu 'Warrior' izdat ove godine. Mlada amrička pop zvezda deli vokale sa pevačem legendarnih The Stooges. U pisanju pesme su učestvovali oboje, a tekst za Dirty Love sadrži provokativne stihove "Champagne tastes like p***y to me".

Poslušajte Dirty Love:


tmurno nebo, još kada bi neko uključio svetlo