15. 2. 2014.

Thurston Moore - "Heavenmetal" #video #premijera

Za dan zaljubljenih Thurston Moore je poklonio ljubavnu pesmu "Heavenmetal". Pesma se originalno nalazi na debi albumu njegovog novog benda Chelsea Light Moving ali je video potpisan kao da je u pitanju solo izdanje nekadašnjeg lidera Sonic Youth. Možda će se pesma naći na njegovom novom solo albumu koji bi trebao da se pojavi juna meseca.
Spot je režirala Julien Langendorff, sniman je u Parizu.




povezane vesti:
Sonic Youth gitarista black metal projekat #audio #premijera

AC/DC planovi za 2014. #vesti #stream

Posle nekoliko godina pauze AC/DC se vraćaju ove godine? Brian Johnson, pevač, je nedavno izjavio da će ovog proleća bend najverovatnije ući u studio kao i da planiraju novu turneju.

Veliki zaljubljenik u automobile i moto sport, Johnson je promovisao 'Palm Beach Grand Prix' trku na lokalnoj radio stanici 98.7 the Gater. Na pitanje voditelja Andy Preston-a o planovima za ovu godinu, pevač je odgovorio: "Ti ćeš biti prvi koji će saznati! Do sada smo poricali bilo kakve aktivnosti jer nismo bili sigurni, jedan od nas je dosta bolestan i zato smo odbijali da pričamo na tu temu da ne mešamo privatne i poslovne stvari." U daljem razgovoru dodao je: "Mislim da maja meseca ulazimo u studio u Vankuveru."
Johnson je još najavio da postoji plan za turneju kojom bi proslavili 40 godina rada i da će najverovatnije odsvirati 40 koncerta kao posveta broju godina koliko AC/DC postoji.

Poslušajte intervju:

povezane vesti:

Scorpion Child - Kings Highway #video #premijera

Američki bend koji polako gradi svetsku slavu objavili su novi spot sa debi albuma koji nosi naziv 'Scorpion Child'.
Pre nekoliko dana bend su napustili dva člana gitarista Tom Frank i bubnjar Shawn Alvear. Novi član je Jon ‘Charn’ Rice bivši bubnjar Job For A Cowboy, Scorpion Child od sada biti sa jednom gitarom kao četvoročlana posada.




povezane vesti:
Probajte nešto novo - Scorpion Child #video

††† (Crosses) - ††† #recenzija

Sumerian Records
2014


††† (Crosses) je projekat Chino Moreno-a pevača Deftones i Shaun Lopez-a gitariste benda Far. Muzički su veoma mračni i imaju dosta industrial elemenata ali i synthpop u stilu Gary Numan-a. Prvi album, jedostavno nazvan ’†††’ je skup već objavljenih pesama sa dva EP-a izdatih u protekle dve godine sa dodatkom nekoliko novih numera.

Prvi zvanični singl “Bitches Brew” je jedna od novih, izuzetno mračna u kombinaciji živih i elektronskih instrumenata sa jezivim vokalom Moreno-a, pesma se sporo nadograđuje od mirnog tempa do eksplozivno besnog završetka. Sam početak albuma pripada ritmičnoj “This Is A Trick” (originalno objavljena još 2011. Duff McKagan je snimio bas deonice). Povratak u osamdesete sa “Telepathy”, jedna od najboljih na albumu, synthpop sa vokalnim sposobnostima koje poseduje Chino Moreno-a neočekivano dobro zvuči. Na “Thholyghst” se mešaju gothic rock i industrial. “The Epilogue” ima hip hop zvuk zbog bubnjeva koji je otvaraju ali i zbog neverovatno blagog i pevljivog refrena ovo je još jedna od izuzetno prijatnih iznenađenja ovog albuma. “Blk Stallion” nastavlja sa hip hop ritmom, mirnija od ostatka materijala bez besnih deonica svakako pretendent za singl. “Frontiers” kao da je inspirisana ranim Depeche Mode. Totalno retro balada “Prurient” još jedan je potencijalni hit bez obzira što je snimljena još pre dve godine.
Ostatak ‘†††’ čine ne baš zanimljive pesme, mračne, minimalne numere u kojima se instrumentalni deo baš ne razlikuje previše dok Chino Moreno izgovara tekst na način na koji samo on to ume. Totalno nepotrebno popunjavanje materijala i prevelik pad u odnosu na ostatak albuma.

††† je generalno veoma zanimljiv projekat, još kada se uzme u obzir da su većina pesama snimljene još pre dve ili više godina i već objavljene zapitaćete se “Kako do sada nisam ovo čuo?” Chino Moreno je maestralan ali njegov vokal je toliko jedinstven da ma šta da radi to će na momente da liči na Deftones. I dalje veoma visoka ocena za ovo izdanje iz prostog razloga što i posle desetog slušanja neće da vam dosadi, provereno!