22. 9. 2013.

Sub Focus novi singl/album #vesti #video

Sub Focus uskoro objavljuje novi singl. "Turn It Around" izlazi 22. septembra a naći će se i na 'Torus' drugom albumu izvođača. Pesme na novom izdanju su nastajale od 2011. Najpoznatija je "Tidal Wave", jedan od najvećih hitova 2012. u elektronskoj muzici. "Turn It Around" je peti singl, vokale je snimio Kele Okereke pevač Bloc Party-a.
'Torus' će se naći u prodaji od 30. septembra.



povezane vesti: 
Sub Focus novi singl VIDEO

New Model Army - Between Dog and Wolf #recenzija

earMusic
2013

Umesto recenzije:

Godina 1997. Budimpešta, Sziget Festival.

Mislim da je bio četvrtak, Faith No More su bili glavne zvezde, pre njih, meni apsolutno nepoznati New Model Army. Istog trena kada sam pročitao to ime zainteresovao sam se. Nisam imao predatavu ni ko su ni šta sviraju.
Hteo sam da odgledam čitav nastup, jer za tih sedam dana bilo je dosta bendova na Sziget-u o kojima nisam puno znao a imao sam prilike da se upoznam sa njihovim radom gledajući njihove nastupe. Neko nam je rekao da su Faith No More na ostrvu i da dele autograme. Kao kreteni smo se rastrčali tražeći Patonn-a, Gould-a i ostale članove FNM-a, ali bez uspeha. Možda po malo umorni ili prevareni odustajemo i krećemo ka glavnoj bini. Iz daljine sam video pevača koji je i svirao gitaru ali se spustio na platformu koja je bila za kamermane i fotografe da bude bliže publici. Samo ta dva minuta koliko sam uspeo da uhvatim New Model Army su bila dovoljna da mi se urežu u sećanju za ostatak života. Na kraju pesme, besan Justin Sullivan je šutnuo stalak sa mikrofonom i otišao sa bine. Nisam baš bio siguran čemu sam prisustvovao, genijalcu kome je ostatak sveta previše naporan i živi u koaliziji sa njim ili folirantu koji ima dobro smišljeni scenski nastup.

Godinama kasnije sam saznao ko su New Model Army i kakav je njihov značaj na modernu rock muziku.

Novim albumom ’Between Dog and Wolf’, dvanaestim u karijeri engleski post punk/alternativni rock velikani podjednako se obraćaju i novim i starim fanovima. Posle trideset i više godina na sceni apsolutno je nebitno koliko je dobar novi disk, jedino je važno je da je dobar i to dosta dobar.