12. 5. 2013.

Sevendust - Black Out the Sun

Asylum
2013


Novi album Sevendust-a, nu-metal benda iz Amerike, njihovo deveto izdanje od 1994. kada su se oformili. Očekivano odlične kritike su došle od njihovih sunarodnika jer je u američkom metalu popularno da svi bendovi zvuče isto, zahvaljujući pro tools programu za snimanje i produciranje! ’Black Out The Sun’ nije loš album ali mu fali malo raznovrsnosti.

Uvodni intro je kratak instrumental „Memory“ ali sledeća „Faithless“ odmah kreće u žestok groove metal, što se i očekuje od benda koji je nastao u doba nu-metala. U 13 pesama i skoro 45 minuta stalo je dosta tih žestokih pesama i nekoliko malo sporijih. Prvi singl je „Decay“, sa dobrim ritmom i odličnim vokalima. Na „Till Death“ idu malo u metalcore, „Mountain“ ima prizvuk Korn-a dok je naslovna „Black Out The Sun“ power balada. „Dead Rose“ je zanimljivija od ostalih, više je u rock fazonu i podseća na Papa Roach u kombinaciji sa Slash-om.  Najveći (najčešći) problem sa albumima bendova kao Sevendust je što sve pesme se rade po istom principu, žestok rif, gruba strofa, pevljiv refren, obično neki prelomni trenutak u pesmi...
Svaka od pesama pojedinačno nije loša ali u sklopu albuma to dođe dosadno za slušanje!
Bend je radio produkciju albuma, tipično za američki metal sa previše nasnimavanja vokala i bubnjevi koji deluju kao da ih ne svira čovek nego mašina.

Još jedan u nizu metal albuma koji će više prijati Amerikancima nego Evropljanima. Scena kojoj Sevendust pripadaju neki nazivaju alt.metal, nu-metal, kako već, najbolji naziv bi bio pro tools metal!

Deftones poslednji album sa Chi-em će biti objavljen VIDEO

Chino Moreno je izjavio da će album 'Eros' konačno biti objavljen. Poslednji snimci sa pokojnim basistom Chi Cheng-om napravljeni tokom 2008. pre njegove nesreće tada su dobili naziv 'Eros'. Bez Cheng-a Deftones su snimke ostavili po strani i snimili nov album 'Diamond Eyes' 2010. Ni jedna pesma sa tih snimaka nije objavljena niti je svirana uživo.



povezane vesti:
Deftones - "Swerve City" VIDEO
Deftones vokal-prva Palms pesma AUDIO
Oproštaj od Chi-a
recenzija: Deftones – Koi No Yokan

Whitesnake - Made In Britain/The World Record VIDEO

Trejler za pedstojeći dupli koncertni album hard rock (živih) legendi Whitesnake je objavljen:



povezane vesti:
Deep Purple novi singl
Whitesnake 'Made In Britain/The World Record'