4. 3. 2013.

Stereophonics - Grafitti On The Train

Stylus Records
2013

Stereophonics su jedan od bendova koji nepravdom muzičke industrije nisu stekli svetsku slavu, koju zaslužuju. Gitarski pop je muzički pravac ovog benda, zvuče kao Paul Weller, Manic Street Preachers, Go Go Dolls, ako baš niste nikada čuli Stereophonics.



Od 1992. kada su se oformili objavili su sedam albuma, osmi ’Graffiti on the Train’ je izašao 4. marta 2013. Pop muzika kakva zapravo treba da bude, emotivni vokali, električne gitare, odlična ritam sekcija.
Od energičnog uvoda u album pesmom „We Share the Same Sun“ bend nudi izuzetno kvalitetne refrene i harmonije kakvih se ni Paul McCartney nebi postideo. Naslovna numera „Graffiti on the Train“ – ozbiljna balada, u kojoj hrapav vokal Kelly Jones-a dolazi do izražaja. „Indian Summer“ jedan od dva singla izdata pre objavljivanja albuma klasična je Tom Petty pesma kako su je opisali članovi Stereophonics. Da mogu biti i moderni a ipak dosledni svom zvuku dokazali su prvim singlom „In a Moment“. „Violins and Tambourines“ objavljena kao muzički video ali bez singl verzije, pesma sa dva lica: uz mirni i usporeni početak sa violinama u pozadini polako se pretvara u rockačinu koju prati skoro čitav simfonijski orkestar(definitivno vrhunac ovog albuma). Malo klasičnog bluz-a sa „Been Caught Cheating“, dok album zatvara predivna balada „No-one's Perfect“.



Sve pesme je napisao Kelly Jones – pevač i gitarista benda i bio je zadužen za produkciju uz Jim Lowe-a. A zašto je ’Grafitti on the Train’ njihov najbolji i najkompletniji album do sada, zato jer nisu morali da žure zbog pritisaka od strane izdavača. Po prvi put je bend napravio dužu pauzu između dva izdanja, i sam odlučivao o pesmama koje će se naći na albumu.

Bring Me The Horizon nov spot "Sleepwalking" VIDEO

Kratkom porukom "Sleepwalking. Video. Is. Live!!" Bring Me The Horizon su objavili drugi spot sa 'Sempiternal' albuma, za pesmu "Sleepwalking".



povezane vesti:
recenzija: Bring Me the Horizon - Sempiternal
Bring Me The Horizon pomerili datum objavljivanja 'Sempiternal'-a STREAM

Black Sabbath gitarista i Evrovizija!? VIDEO

Sajt PanArmenian.net otkrio je da pesma koja će predstavljati Jermeniju na predstojećoj Evroviziji je autorsko delo gitariste Black Sabbath Tony Iommi-a. Informacija da je autor muzike Iommi je držana u tajnosti sve dok pesma nije odabrana da predstavlja Jermeniju na ovogodišnjem takmičenju.

Gor Sujyan pevač benda Dorians je otpevao pesmu "Lonely Planet", tekst je napisao Vardan Zadoyan.

Ian Gillan pevač Deep Purple i Tony Iommi su dosta vremena proveli u Jermeniji sa njihovom humanitarnom organizacijom za pomoć zemlji koju je pogodio strašan zemljotres 1988. godine.

Steve Harris & British Lion na turneji VIDEO

British Lion nov bend basiste i vođe Iron Maiden Steve Harris-a je na svojoj prvoj turneji i to po klubovima Evrope. Koncerti su uglavnom rasprodati i publika reaguje na pesme kao da su već klasici hard rock-a a ne noviteti koji su izdati pre par meseci. Još uvek nije poznato dali će se pojaviti i zvanično koncertno izdanje ali do tada možemo da uživamo u amaterskim snimcima na youtube-u.




povezane vesti:
Steve Harris & British Lion koncertna promocija VIDEO
Steve Harris British Lion uživo VIDEO
recenzija: Steve Harris – Britsh Lion

Preslušajte Sound City album STREAM

11. mart je zvanični datum objavljivanja Sound City Reel To Reel albuma, sa muzikom koja je snimana kao posveta legendarnom studiju iz Los Angelesa Sound City. Dave Grohl je došao na ideju za dokumnetarac o tom legendarnom mestu u kom su snimljeni neki od najpoznatijih album američkog rocka. Da bi krug bio potpun, Grohl i producent Butch Vig su u studiju 606 snimali sa izvođačima koji su i akteri filma. Sound City Reel To Reel je snimljen na analognoj audio konzoli za snimanje Neve koja je sada u vlasništvu Dave Grohl-a u njegovom 606 studiju.

Na albumu su gostovali: Rick Springfield, Lee Wig, Robert Levon Been, Brad Wilk, Stevie Nicks, Josh Hommie, Trent Reznor, Paul McCartney...

Grohl je skoro izjavio da je planirao još neke duete za album. Weezer i Barry Manilow su duet koji se nije desio. "Bio sam veoma blizu da spojim Weezer i Barry Manilow-a. Baš sam se nadao, to bi bio veliki hit. Manilow je bio prvi koji je pristao ali desile su se neke nepredviđene stvari i to se nije desilo" kaže Grohl.

Preslušajte ovaj odličan album: