2. 3. 2013.

Bring Me the Horizon - Sempiternal

Epitaph Records

2013

Od samog starta album ‘Sempiternal’ vam obećava seriju žestokih rifova i refrena (koje ćete pevati sa bendom). Ovo je veliki korak napred u karijeri Bring Me the Horizon. Oni definitivno krupnim koracima gaze u žanru, metalcore, koji baš i nema veze sa komercijalom i top listama.

Can You Feel My Heart” otvara ‘Sempiternal’. Ne previše žestoka, pesma je kombinacija elektro uticaja i klasičnih Bring me The Horizon rifova, ali zato već sa sledećom “The House of Wolves” metalcore kakav volimo od Olly Sykes-a i njegovog benda. Treća “Empire (Let Them Sing)” samo nastavlja da vas drži na “nogama” jer sedeti i slušati ‘Sempiternal’ je praktično nemoguće! “Sleepwalking” po malo podseća na klasičan Linkin Park zvuk. Peta pesma, zanimljivog naslova, “Go to Hell, for Heavens Sake” ima najpevljiviji refren na albumu. Sama četvrta i peta pesma, sa malo laganijim rifovima, kao da pripremaju teren za novu metalcore himnu, sledeću “Shadow Moses” – prvi singl sa albuma.
Kada je objavljen singl je oborio rekorde za preuzimanje na internetu. “Shadow Moses” je jedna od savršenih pesama i ima sve što predstavlja bend u pravom svetlu: žestoke rifove, brze i glasne bubnjeve, vokale koji su karakteristični za ovaj žanr i tako dobar refren sa izuzetno jakom porukom u tekstu.
Sedma pesma “And the Snakes Start to Sing” jedina je prava balada na albumu. Sledeća “Seen it All Before” ima sve predispozicije velikog hita: refren koji se lako pamti, odličan gitarski rif, nije ni previše brza ni previše spora. Druga singl “Anti-Vist” je klasična metalcore Bring Me The Horizon numera, ima prizvuk Sepulture ili ranog Soulfly-ja. Klavijature koje su sada sastavni deo benda dolaze u prvi plan sa “Crooked Young”. Poslednja na disku je “Hospital for Souls”, ujedno i najduža, počinje mirno i lagano ali prerasta u žestoku metal baladu i savršeno zatvara ‘Sempiternal’.

Četvrti album za britance svakako opravdava zvanje najočekivanijeg albuma za 2013, možda je prerano reći ali definitivno najbolji metal album koji ćemo slušati ove godine. Bring Me The Horizon su bend koji kritika voli, imaju izuzetno poštovanje od svojih kolega, fanovi su im veoma verni i iz dana u dan sve brojniji.

Нема коментара:

Постави коментар