8. 1. 2013.

Black Veil Brides - Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones

Lava/Universal Republic
2013

Bend koji ili mrzite ili volite, sredine nema, to su Black Veil Brides. Možda izgledaju smešno ali svakako umeju da sviraju i prave odlične pesme. Iako je ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ njihov treći album ovi momci imaju već zavidnu bazu obožavaoca, takozvanu BVB Armiju. Zvuk Black Veil Brides se često opisuje kao glam rock/metal, teatar rock, i to nije daleko od istine jer njihove pesme se kreću od hard rocka do klasičnog metala a umeju da odu i u malo teže vode.


Nekoliko kratkih introa, sa naratorom, na ovom konceptualnom albumu vas vodi kroz priču ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’. Kako koncept nalaže sve pesme su povezane i muzički i tekstualno. „I Am Bulletproof“ otvara album i nadovezuje se na „New Years Day“ i priča ide dalje. Ideja albuma je priča koja prati grupu The Wild Ones koja se bori protiv organizacije F.E.A.R.
Pre objavljivanja albuma bend je održao premijeru filma koji nosi naziv ’Legion of the Black’ i igrana je adaptacija pesama sa ostvarenja. Članovi benda u filmu igraju sebe.
Ako uporedimo novi i prošli album (Set the World on Fire) napredak se svakako primećuje. Dosta velikih radijskih hitova imaju iza sebe, ali ovim izdanjem nebo je granica za BVB.


U pesmi „Wretched and Divine“ primećuju se i elektro uticaji uz dodatak klasičnih instrumenata.
Teško je izdvojiti neku od pesama. Čitav album je odlično urađen i kompletan. „Resurrect The Sun“ počinje kao balada ali nastavlja žestoko sa refrenom koji će sigurno postati novi „Fallen Anglels“ (sa albuma ’Set the World on Fire’). Violine u pesmi „Shadows Die“ samo upotpunjuju ovaj potencijalni hit.
Gost u „Days Are Numbered“ je pevač post-hardcore benda The Used Bert McCracken. Možda inspirisana Nine Inch Nails i pesmom „Hurt“ 14. na albumu „Done for You“ je jedina spora pesma. „Lost It All“ pomalo podseća na pesme sa poslednjeg Papa Roach albuma, ali ženski vokal Juliet Simms iz benda  Automatic Loveletter i zvuk klavijatura daju totalnu novu dimenziju ovoj pesmi i upotpunjuju ovaj album.
Singl koji je i najavio ovaj album je poslednja pesma „In The End“ sa refrenom kakve samo BVB umeju da prave a njihovi fanovi ih obožavaju. Pevljivi i jednostavni refreni su zaštitni znak ovog benda kakve njihovi verni pratioci obavezno pevaju na koncertima.



Preko 50 minuta muzike i dvanaest pesama vam donose prepoznatljiv zvuk Black Veil Brides. Odlično izbalansiran album sa velikim brojem potencijalnih hitova. Petorka iz Kalifornije predvođena Andy Biersack-om je definitivno spremna za velike uspehe, voleli ih ili mrzeli njima je sve jedno.

Stone Sour - House of Gold & Bones Part 1

Roadrunner

2012

Sa Corey Taylorom nema šale: od starta album kreće sa jakim rifovima i žestokom ritam sekcijom. „Gone Sovereign“ prva na ’House of Gold & Bones Part 1’ vas odmah „hvata za vrat i ne pušta“. Prve dve pesme, koje su i objavljene kao zajednički singl, otvaraju album „Gone Sovereign“ se nadovezuje na sledeću „Absolute Zero“ i nastavlja žestoko što se i očekuje od Stone Sour.



Sa ovim albumom Stone Sour definitivno postavljaju granice visoko, više nego na prethodna tri albuma.
Po prvi put bend se odlučio na konceptualni pristup stvaranju pesama i to kao duplo izdanje. Drugi deo nas očekuje na proleće 2013. Stone Sour je prvi bend Corey Taylora i gitariste Jim Root-a. Bend je prestao sa radom kada su osnovali Slipknot a ponovo je oformljen 2002. godine. Stone Sour može da se okarakteriše kao svetlija strana Corey Taylora jer heavy metal kakav je kreirao sa Slipknot ne svira sa Stone Sour. Sa svojim matičnim bendom više su orijentisani ka hard rock gitarskim pesmama sa klasičnim rock pevanjem. Corey Taylor jedan je od najcenjenijih muzičara u rock i heavy muzici, takođe je i najvredniji jer ako ne svira sa Slipknot ili Stone Sour on je ili na solo akustičnoj turneji ili piše i izdaje knjige, stripove ili se posveti porodici.




Treća pesma „A Rumor Of Skin“ nastavlja žestoko kao prve dve, dok „The Travelers Pt.1“ spušta tenziju, smiruje strasti i priprema teren za fantastičnu „Tired“ u kojoj zaista možete čuti kakav je umetnik Corey Taylor. Amerikanci takve pesme nazivaju power balade. Treći singl je šesta pesma „RU486“, žestoki brzi rifovi se vraćaju na album, čini se kao da je mogla i da završi na nekom od Slipknot albuma.



Specijalna izdanja ovog i sledećeg albuma dolaze u pakovanju u obliku kuće što objašnjava naziv ’House of Gold & Bones’. Strip inspirisan konceptom albuma takođe će se pojaviti ove godine tj. četiri grafičke novele predstaviće priču sa ovog albuma. Corey Taylor je izjavio da planira da napiše i scenario za filmove, dok za 2014. planira turneju na kojoj će svirati oba albuma kompletno od početka do kraja.

Taciturn“ balada kao da je za inspiraciju koristila „Solitude“ Black Sabbath čiji se uticaji čuju u više pesama na albumu. Na devetoj pesmi „Influence Of A Drowsy God“ Corey Taylor je svirao i klavir. Teško je izdvojiti neku od pesama ali čini se kao da se sva kreativnost Stone Sour spojila u devetoj pesmi. Drugi deo pesme „The Travelers Pt.2“ vas uvodi u poslednju „Last Of The Real“, žestok i eksplozivni završetak najboljeg albuma Stone Sour.

Produkciju je radio David Bottrill. Ovo je prvo izdanje bez basiste Shawn Economaki-ja, na čije je mesto došao Rachel Bolan (Skid Row) kao studijski muzičar. Uz Corey Taylora kao pevača, Jim Root i Josh Rand su zaduženi za gitare, Roy Mayorga na bubnjevima i Johny Chow novi basista Stone Sour.


Nova pesma Brett Detar-a AUDIO

Nekada pevač indie-emo benda Juliana Theory sada kao solo umetnik, Brett Detar sprema svoje drugo izdanje. Pesma "A Soldier's Burden" je postavljena na youtube stranici pevača i možete je besplatno preuzeti ako se prijavite na mail listu preko njegovog sajta. Akustični country folk u duhu američkih velikana Levon Helm-a, Willie Nelson-a i Kriss Kristoferson-a je pravac kojim se kreće Brett Detar u svojoj solo karijeri.
Sa Juliana Theory Detar je uz puno vrištanja i glasnih gitara napisao neke od najemotivnijih rock pesama u 21. veku. Muzički biznis u Americi je izuzetno surov što su momci iz Juliana Theory i osetili i posle četiri odlična albuma se raspali, deo članova je osnovao Vesta, bend sličnog  muzičkog pravca kao i Juliana Theory.
Brett Detar je posle nekoliko godina pauze i poslova koji nemaju veze sa muzikom rešio da se posveti solo karijeri i pravcu koji ga je uvek inspirisao.
Prvi album 'Bird In The Tangle' je objavio 2010. godine, izdanje možete besplatno preuzeti sa njegovog sajta. Country muzika koju vredi slušati bi bila kratka recenzija pesama sa prvenca Brett Detar-a.
Izvođač koji svakako zaslužuju vašu pažnju.



Poslušajte predivnu "A Soldier's Burden":



ako vam se sviđa pošaljite mu poruku:

http://Instagram.com/BrettDetar
http://facebook.com/BrettDetarMusic
http://twitter.com/BrettDetar
http://BrettDetar.Tumblr.com

Trejler novog Deep Purple albuma VIDEO


Osim najavljenog datuma (26. april 2013) objavljivanja albuma ništa više još uvek nije poznato o novom Deep Purple albumu. Deo jedne od novih pesama može se čuti u najavnom trejleru novog izdanja hard rock legendi. Posle osam godina od objavljivanja 'Rapture Of The Deep' albuma Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Don Airey i Steve Morse vraćaju se novim pesmama koje su snimali sa producentom Bob Ezrin-om.

O nazivu albuma pevač Ian Gillan je rekao: "Album je i dalje pod znakom pitanja... Snimili smo nove pesme, fantastične nove pesme. U ovom trenutku to je jedino što mogu da potvrdim..."



Album možete naručiti preko amazon.com.
www.deeppurple2013.com
www.facebook.com/officialdeeppurple

povezane vesti:
Deep Purple remaster 'Slaves & Masters' albuma
Intervju Ian Gillan: o Jon Lordu, novom albumu...
David Coverdale u slavu Jon Lord-a VIDEO
Deep Purple koncertno re-izdanje / Jon Lord neobjavljene pesme
Ian Gillan intervju / Deep Purple glavne zvezde na Emirates Airline Dubai Jazz Festival

Povratak David Bowie-a VIDEO

Posle deset godina pauze David Bowie je objavio singl "Where Are We Now?" sa predstojećeg albuma 'The Next Day' koji očekujemo 8. marta. Danas 8. januara na svoj 66. rođendan legendarni pevač je odlučio da iznenadi svoje mnogobrojne fanove novom pesmom. Poslednje izdanje za Bowie-a je album 'Reality' iz 2003.
Svoje 24. izdanje David Bowie objavljuje preko Iso Record (Columbia u Americi), producent je legendarni Tony Visconti poznat po radu sa Tyrannosaurus Rex, Mary Hopkin, Paul McCartney and Wings, Thin Lizzy, The Moody Blues, Manic Street Preachers, Angélique Kidjo, Kaiser Chiefs. Visconti i Bowie sarađuju od početka pevačeve karijere i može se reći da je producent najzaslužniji za karakterističan i uvek drugačiji zvuk na njegovim albumima.

Novi spot za pesmu "Where Are We Now?" je režirao umetnik iz New York-a Tony Oursler.


Lista pesama na albumu The Next Day:

'The Next Day'
'Dirty Boys'
'The Stars (Are Out Tonight)'
'Love Is Lost'
'Where Are We Now?'
'Valentine's Day'
'If You Can See Me'
'I'd Rather Be High'
'Boss Of Me'
'Dancing Out In Space'
'How Does The Grass Grow'
'(You Will) Set The World On Fire'
'You Feel So Lonely You Could Die'
'Heat'

Deluks izdanje sa bonus pesmama:

'So She'
'I'll Take You There'
'Plan'