8. 1. 2013.

Black Veil Brides - Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones

Lava/Universal Republic
2013

Bend koji ili mrzite ili volite, sredine nema, to su Black Veil Brides. Možda izgledaju smešno ali svakako umeju da sviraju i prave odlične pesme. Iako je ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ njihov treći album ovi momci imaju već zavidnu bazu obožavaoca, takozvanu BVB Armiju. Zvuk Black Veil Brides se često opisuje kao glam rock/metal, teatar rock, i to nije daleko od istine jer njihove pesme se kreću od hard rocka do klasičnog metala a umeju da odu i u malo teže vode.


Nekoliko kratkih introa, sa naratorom, na ovom konceptualnom albumu vas vodi kroz priču ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’. Kako koncept nalaže sve pesme su povezane i muzički i tekstualno. „I Am Bulletproof“ otvara album i nadovezuje se na „New Years Day“ i priča ide dalje. Ideja albuma je priča koja prati grupu The Wild Ones koja se bori protiv organizacije F.E.A.R.
Pre objavljivanja albuma bend je održao premijeru filma koji nosi naziv ’Legion of the Black’ i igrana je adaptacija pesama sa ostvarenja. Članovi benda u filmu igraju sebe.
Ako uporedimo novi i prošli album (Set the World on Fire) napredak se svakako primećuje. Dosta velikih radijskih hitova imaju iza sebe, ali ovim izdanjem nebo je granica za BVB.


U pesmi „Wretched and Divine“ primećuju se i elektro uticaji uz dodatak klasičnih instrumenata.
Teško je izdvojiti neku od pesama. Čitav album je odlično urađen i kompletan. „Resurrect The Sun“ počinje kao balada ali nastavlja žestoko sa refrenom koji će sigurno postati novi „Fallen Anglels“ (sa albuma ’Set the World on Fire’). Violine u pesmi „Shadows Die“ samo upotpunjuju ovaj potencijalni hit.
Gost u „Days Are Numbered“ je pevač post-hardcore benda The Used Bert McCracken. Možda inspirisana Nine Inch Nails i pesmom „Hurt“ 14. na albumu „Done for You“ je jedina spora pesma. „Lost It All“ pomalo podseća na pesme sa poslednjeg Papa Roach albuma, ali ženski vokal Juliet Simms iz benda  Automatic Loveletter i zvuk klavijatura daju totalnu novu dimenziju ovoj pesmi i upotpunjuju ovaj album.
Singl koji je i najavio ovaj album je poslednja pesma „In The End“ sa refrenom kakve samo BVB umeju da prave a njihovi fanovi ih obožavaju. Pevljivi i jednostavni refreni su zaštitni znak ovog benda kakve njihovi verni pratioci obavezno pevaju na koncertima.



Preko 50 minuta muzike i dvanaest pesama vam donose prepoznatljiv zvuk Black Veil Brides. Odlično izbalansiran album sa velikim brojem potencijalnih hitova. Petorka iz Kalifornije predvođena Andy Biersack-om je definitivno spremna za velike uspehe, voleli ih ili mrzeli njima je sve jedno.

Нема коментара:

Постави коментар