9. 1. 2013.

Muzika kakvu niste čuli: Diablo Swing Orchestra VIDEO


Avantgardni metal bend Diablo Swing Orchestra objavio je novi singl sa svog trećeg albuma 'Pandora's Piñata' objavljenog 2012. Prvi singl je "Voodoo Mon Amour" pesma koja otvara album, drugi, objavljen 8. januara je "Black Box Messiah".



Jedinstveni u svemu što rade Diablo Swing Orchestra dolaze iz Švedske i u svojoj muzici spajaju nespojivo - opersko pevanje i heavy metal uz dodatak jazz-a i klasike. Kako su oni to objasnili: "Soprano swing with a heavy twist".
Osnovani 2003. kada i objavljuju maksi singl 'Borderline Hymns'. Pažnju javnosti skreću na sebe svojim prvim albumom 'The Butcher's Ballroom' iz 2006. Drugi album 'Sing Along Songs for the Damned & Delirious' donosi još originalniji pristup stvaranju kompozicija. U prošloj 2012. Diablo Swing Orschestra su nastavili tradiciju objavljivanja kvalitetnih izdanja kada se 'Pandora's Piñata' pojavio u prodaji maja meseca.

O poreklu imena Diablo Swing Orchestra bend je na svom sajtu napisao: "Priča počinje u 16. veku u Švedskoj. Naši preci su svirali u orgestru koji je prkosio vladajućoj crkvi tog vremena. Orgestar je morao da se krije i nastupa u tajnosti uz pomoć potlačenih seljaka. Godinama su svirali na zadovoljstvo potlačenih seljana i priča kaže da je crkva ucenila njihove glave na veliku cifru. Članovi orgestra su znali da će biti uhvaćeni ali su ipak odlučili da održe poslednji spektakularni nastup pre nego što budu mučeni od crkvenih plaćenika." Koliko ima istine u ovoj priči to nije poznato!


Članovi benda od 2003:

Daniel Håkansson – muški vokal, gitara
Annlouice Loegdlund – ženski vokal
Pontus Mantefors – vokal, gitara, sintisajzer
Anders "Andy" Johansson – bas
Johannes Bergion – violončelo, vokal

Od 2011:

Daniel Hedin – trombon
Martin Isaksson – truba
Johan Norbäck – bubnjevi

Нема коментара:

Постави коментар