15. 10. 2013.

Lamb Of God trejler 'Palaces' dokumentarca #video

Režiser Don Argott je hteo da snimio dokumnetarni film o fanovima Lamb Of God iz čitavog sveta. Hapšenje pevača Randy Blythe-a 5. juna 2012. godine je dalo neverovatan preokret u temi filma. Materijal snimlje pre hapšenja je takođe uvršten u priču ali glavna tema je suđenje za ubistvo iz nehata u Češkoj. Daniel Nosek fan Lamb Of God je 2010. godine zadobio povrede na koncertu benda i kasnije preminuo. Bez temeljne istrage Blythe je bio okrivljen za incident. Bez ikakvog saznanja o slučaju bend je doputovao u Prag zbog zakazanog koncerta i pevač je bio uhapšen još na aerodromu.
Skoro godinu dana kasnije Blythe je oslobođen svih optužbi.

Film nosi naziv po drugom albumu 'As The Palaces Burn'. Premijera će se održati na festivalu u Amsterdamu krajem Novembra. DVD će se pojaviti sledeće godine.



povezane vesti: 
Lamb Of God remix drugog albuma #audio 
Lamb Of God reizdanje As The Palaces Burn #vesti 
Lamb Of God bubnjar u Protest The Hero #audio 

Trivium dokumentarac #video

Kako je nastao novi album 'Vengeance Falls', intervjui sa članovima benda i snimci iz studija, sve se to može naći u novom online dokumentarcu benda Trivium. Prvi od četiri dela je postavljen na stranicama benda.



povezane vesti:
Trivium - Vengeance Falls #recenzija 
Preslušajte novi Trivium #stream 
Trivium - Strife #video #premijera 

Mark Tremonti gostovao Leslie West-u #vesti #video

Gitarista Alter Bridge Mark Tremonti je snimio pesmu za novi album legendarnog gitariste Leslie West-a.
Jedan od osnivača američkog hard rock benda Mountain, aktivan je muzičar još od 1965. Novo solo izdanje 'Still Climbing' objaviće 28. oktobra.
Novi album je nastavak prethodnog 'Unusual Suspects' na kom su gostovali Slash, Zakk Wylde, Steve Lukather, Joe Bonamassa i Billy Gibbons, na novom gosti su, pored Tremonti-a, Jonny Lang, Johnny Winter i pevač Twisted Sister Dee Snider.


Kill Devil Hill - Pantera, Black Sabbath projekat #video

Vinny Appice nekadašnji bubnjar Black Sabbath-a i Dio-ve solo karijere, Rex Brown basista Pantera-e, Mark Zevon gitarista Ratt-a i W.A.S.P.-a i pevač Jason "Dewey" Bragg najpoznatiji po radu sa Pissing Razors čine postavu Kill Devil Hill.
Bend će uskoro objaviti svoj drugi album 'Revolution Rise' za Century Media. Materijal je producirao Jeff Pilson (Dokken, Foreigner). Grupa postoji od 2011. prvi album 'Kill Devil Hill' objavili su 2012.


Bastille novi singl #video #premijera

"Of The Night" je obrada dva hita devedesetih: "Rhythm Of The Night" benda Corona i "Rhythm Is The Dancer" od Snap. Pesma će se naći na novom izdanju "All This Bad Blood" koji će biti objavljen novembra i sadržaće neobjavljene pesme i singlove koje je bend objavljivao proteklih godina.
"Of The Night" se originalno našla kao besplatan download na 'Other People's Heartache' - mixtape izdanju.
Bastille su svojim prvim album 'Bad Blood' postigli neverovatan uspeh i u Evropi i u Americi. Objavili su čak šest singlova od kojih su tri ("Pompeii", "Things We Lost in the Fire", "Laura Palmer") dominirali top listama.



povezane vesti:
Coheed And Cambria obradili Bastille #audio 
Reading & Leeds Festival prvi dan #video 

Retro Prince u novom spotu #video #premijera

Gledajući spot i slušajući pesmu "Breakfast Can Wait" pomislićete da ste se vratili u 1989!
Još jedan u nizu singlova koje Prince objavljuje preko svog sajta 3rdeyegirl.com



povezane vesti:
Prince uživo kod Jimmy Fallon-a VIDEO
Prince novi singl "Screw Driver" AUDIO 

Manic Street Preachers - Anthem for a Lost Cause #video #premijera

Novi spot za Manics-e sa 'Rewind The Film' njihovog jedanaestog albuma. Prvi singl "Show Me The Wonder" objavili su početkom septembra, "Anthem for a Lost Cause" singl će se pojaviti 25. novembra.
Ovo je treći spot sa novog diska ali drugi singl jer naslovna pesma "Rewind The Film" je objavljena kao spot koji je najavio album ali se neće pojaviti kao singl.






povezane vesti:

Manic Street Preachers - Rewind The Film #recenzija
Manic Street Preachers - Show Me The Wonder #video
Detaljno o novom Manic Street Preachers #vesti #video

AFI - Burials #recenzija

Republic
2013


Povratak AFI na muzičku scenu posle četiri godine i relativno neuspešnog 'Crash Love' iz 2009. U međuvremenu Davey Havok i ostatak benda su se pomirili sa demonima koji su ih opsedali ali su i pronašli nove. Klišei koji su se našli na nekim prošlim izdanjima ostali su tamo jer ih na 'Burials' nema.




Mračan start albuma u kratkoj "The Sinking Night" samo kao uvod u još mračniju "I Hope You Suffer" prvi singl. Gothic punk, besni glas Havok-a, morbidan gitarski zvuk Paget-a ... kao da ne slušamo AFI! Drugi singl "17 Crimes" donosi totanu suprotnost i klasični punk zvuk ovog benda, stari fanovi će biti veoma zadovoljni.
"A Deep Slow Panic" jedna od uvodnih pesama albuma odlično spaja agresivne i emotivne elemente ovog benda.
'Burials' je podeljen između gothic punk i HC/punk pesama, npr. "No Resurrection" je odličan primer gothic segmenta dok je "Anxious" jedna od klasičnih AFI numera pre 'Decembreunderground' perioda.
Čitav album je pun energije, nema balada ni emo momenata, čak se i sporije pesme do kraja pretvore u žestoke hitove, npr. "The Conductor" (inače deo ove pesme je iskorišćen za prvu najavu novog materijala) od laganog početka preraste u žestoku harmoničnu himnu.
Iznenađenje su pop punk kao "Heart Stops" i "Greater Than 84".
Industrial "The Embrace" ispred brze "Wild" dok "The Face Beneath the Waves" zatvara 'Burials' maestralno, gothic punk u svom najbojem izdanju.

Mračan album i ne baš materijal koji može da se dopadne svakome posle samo jednog slušanja ali svakako jedan od najkompletnijih AFI albuma. Iskusno su izbegli aktuelne trendove i uradili album koji može da se sviđa i starim i novim fanovima. Glas Davey Havok-a je prosto maestralan, emotivan kada treba, besan na većini pesama. Ritam sekcija besprekorna kao i uvek dok gitara Jade Puget-a kao da se drži po strani i ulazi samo kada je neophodno baš onako kako i zahteva ovakva muzika.

Fall Out Boy "Just One Yesterday" #video #premijera

Šesti deo Young Blood hronike je pred vama, u narednim mesecima nas očekuju još pet nastavka i priča će biti kompletirana. Veličanstveni povratak Fall Out Boy na muzičku scenu i svakim novim korakom samo doprinose još većoj popularnosti svog novog albuma 'Save Rock And Roll'. Bend zvuči odlično, nove pesme su se pokazale kao odlična prekretnica u karijeri benda koji je nekad zavisio od publike u kojoj su bile pretežno tinejdžerke.



povezane vesti:
Fall Out Boy rekapitulacija hronike #video 
Fall Out Boy uživo kod Ellen #video 
Preslušajte novi Fall Out Boy EP #stream 

Paul McCartney uživo intervju #stream #AskMcCARTNEY

Pitanja možete postaviti preko twitter-a koristeći hashtag #ASKMcCARTNEY ili možete da uživate u živom prenosu preko youtube-a ili preko ovog linka.




povezane vesti:
Paul McCartney - New #recenzija
Paul McCartney uživo na ulici #video
Paul McCartney kod Jimmy Fallon-a #video