2. 12. 2012.

AC/DC koncertni album posle dve decenije

Australijski rokeri su izdali dupli CD album svog nastupa iz Argentine. 'AC/DC Live At River Plate' je snimljen tokom 2009. na tri konceta u Buenos Aires-u, kada su svirali pred skoro 200,000 ljudi. Ovo je prvi album uživo još od 'AC/DC Live' iz 1992.



Kolekcija 19 pesama sa tri nastupa benda je već izdata na DVD-u prošle godine u maju mesecu. Sada će izdanje biti ponuđeno kao dupli CD ili trostruko crveno vinil pakovanje.



Na pitanja o novom albumu benda, legendarni rokeri odgovaraju da nove stvari možemo da očekujemo tek za godinu ili dve. Poslednji album benda 'Black Ice' izašao je 2008. godine. Brian Johnson pevač benda je istakao da je uzbuđen zbog rada na novim pesmama i da očekuje da će novi materijal izaći već 2013.

Ali Angus Young lider i gitarista benda je negirao izjave pevača: "Znate kakav je Brian, on kaže nešto i ne razmišlja šta je rekao. Počeli smo da radimo na nekim pesmama, ali album se neće sigurno pojaviti za godinu ili dve. Razmak između 'Stiff Upper Lip' i 'Black Ice' je bio osam godina, tako da ćete malo sačekati za novi album."


Lista pesama na 'AC/DC Live At River Plate'

'Rock N Roll Train'
'Hell Ain’t A Bad Place To Be'
'Back In Black'
'Big Jack'
'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'
'Shot Down In Flames'
'Thunderstruck'
'Black Ice'
'The Jack'
'Hells Bells'
'Shoot To Thrill'
'War Machine'
'Dog Eat Dog'
'You Shook Me All Night Long'
'T.N.T.'
'Whole Lotta Rosie'
'Let There Be Rock'
'Highway To Hell'
'For Those About To Rock (We Salute You)'




Blaze Bayley novi/stari materijal

Rad na dva albuma Iron Maiden je svakako proslavio Blaze Bayley-a više nego tri snimljena sa matičnim bendom Wolfsbane. Bend je postojao od 1984-1994. godine i nije zabeležio veći komercijalni uspeh. Žanrovski su se kretali od hard rock-a do klasičnog heavy metal-a. Početkom ove godine su Wolfsbane izdali svoj novi četvrti album 'Wolfsbane Save the World'.

Album 'Down Fall The Good Guys' iz 1991. bend je remasterizovao i novo izdanje će sadržati bonus pesme, neobjavljene  "Find A Way" i "Wings Of Desire". Gitarista Jase Edwards kaže: "Kada sam pronašao kasetu sa snimcima nisam mogao da te dve pesme nisu izdate. Napravili smo demo snimke još početkom devedesetih u studiju i kaseta je završila u fioci."

Originalni producent albuma je bio Brendan O'Brien(Stone Temple Pilots, The Black Crowes, Pearl Jam).
Originalno iz Engleske, bend potpisuje za Def American Records i Rick Rubin im producira prvi album 'Live Fast, Die Fast'. Sa drugog albuma jedina pesma koja je dospela na top liste je "Ezy", na mestu 68. Promena izdavačke kuće za koncertni album 'Massive Noise Injection' u '93. Sledeće godine izdaju album koji nosi ime benda posle kog Blaze Bayley napušta bend da bi zamenio Bruce Dickinson-a u Iron Maiden. Sa kojima izdaje dva albuma 'The X-Factor' i 'Virtual XI'. Paralelno sa svojom solo karijerom Bayley se 2007. ujedinjuje sa originalnom postavom Wolfsbane i posle turneje izdaju i novi album.


Ove godine je Blaze Bayley izdao i šesti solo album 'The King of Metal'. Album je posvetio svim fanovima koji ga prate godina, a Ronnie James Dio preminula legenda heavy metal-a je dobio posvetu u pesmi "The Rainbow Fades to Black". Uskoro izlazi maxi singl 'Russian Holiday' na kom Bayley gostuje gitaristi Thomas Zwijsen koji mu je svirao na albumu.


Deftones intervju Chino Moreno


Kerrang! magazin je uradio intervju sa pevačem benda Deftones o novom albumu 'Koi No Yokan' i pesmi koja ga otvara "Goon Squad", koja se našla na listi 250 najznačajnijih pesama u 2012. godini po ovom magazinu.



Kako je nastala pesma "Goon Squad"?
Chino Moreno: "To je bila jedna od prvih stvari koje smo napisali za novi album. U prvih nekoliko sedmica uradili smo 25 pesama i "Goon Squad" je jedna od pesama koje je preživela proces odbacivanja materijala. Nekako se razvila od gitarske melodije, koja se nadograđuje i odlazi u jednostavan rif. Bila je saradnja između svih nas u bendu na ovoj pesmi. Nije kao da je neko došao i rekao 'Hej, imam ideju za pesmu'."

Spomenuli ste gitarski rif pesme Goon Squad - koliko podseća na pesme sa albuma 'White Pony' iz 2000?
"Možda. Volim zvuk tog rifa i mislim da bi mogao reći da je u fazonu Deftones-a. Ako ste nas čuli pre, to je naš prepoznatljivi zvuk, ali na ovaj ploči u celini dali smo sebi mogućnosti da se odamo različitim raspoloženjima i zvukovima koji odražavaju našu celu karijeru. Mi uvek želimo probati nove stvari, ali u isto vreme da osetimo emociju i uzbuđenje koje smo imali kada smo počinjali pre mnogo godina".



Dali uživate u nagloj promeni između sporog introa i dinamičnog teškog rifa u pesmi?
"Da, apsolutno. Volim pesme koje se neočekivano menjaju. Danas u previše pesama kada čujete prvih 15 sekundi, čuli ste celu pesmu. To odgovara za neke pesme i neke izvođače, ali ja volim različite teksture i pesme koje vas vode u različite smerove. Ovo je verovatno jedna od naših neposrednijih pesama, da budem iskren, ali se još uvek mnogo različitih stvari događa u "Goon Squad".

Hoće li "Goon Squad" biti veliki koncertni hit?
"Nismo je zapravo još uvek svirali uživo. Album je tek izašao, a mi smo ubacili nekoliko pesama u koncertni repertoar poput "Poltergeist" i "Rosemary". Kako vreme prolazi isprobaćemo različite pesme sa novog albuma na koncertima. Baš i ne razmišljamo o koncertnom izvođenju pesme dok je pišemo u studiju. Ne kažemo 'Znaš šta bi dobro zvučalo uživo ..?' Nego, svaka pesma drugačije deluje kada je svirate uživo i jedva čekam da sviramo "Goon Squad".

Tekstualno, pesma govori o trendovima i pomodnoj muzici?
"Pomalo neozbiljno, ali da, otprilike govori o takvim stvarima - trendovima i modi. U stvari naslov "Goon Squad" dolazi iz pesme "Fashion" Davida Bowie-a. U jednom delu teksta on kaže "We are the goon squad", i na ovaj način smo odali poštu jednom od naših idola."



recenzija albuma Koi No Yokan

Nick Cave posle pet godina

Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju novi album, prvi posle pet godina pauze.



'Push The Sky Away' je naziv novog albuma, a datum izlazka je 18. februar 2013. Album je sniman tokom 2011 i 2012. godine u francuskom studiu La Fabrique, koji je smešten u Saint-Rémy-de-Provence palati iz 19. veka. Za produkciju je bio zadužen Nick Launay koji već godinama sarađuje sa Nick Cave-om.


'Push The Sky Away' će biti 15. album ovog benda, prethodni 'Dig, Lazarus, Dig!!!' je izašao 2008. Ovo je prvi album bez originalnog člana benda Mick Harvey-ja, koji je napustio Bad Seeds-e 2009. godine. Posle 36. godina rada sa Nick Cave-om Harvey je otšao iz benda zbog profesionalnih i ličnih razloga. Hteo je da provodi više vremena sa porodicom i nije mu odgovaralo u kom se muzičkom pravcu bend kreće, priznao je Mick Harvey u skorašnjim intervjuima.

Album će sadržati devet pesama:

We No Who U R
Wide Lovely Eyes
Water's Edge
Jubilee Street
Mermaids
We Real Cool
Finishing Jubilee Street
Higgs Boson Blues
Push The Sky Away

Prvi singl sa albuma je pesma "We No Who U R" koja otvara 'Push The Sky Away',mračna balada , kakve samo Nick Cave ume da komponuje. U prodaji se pojavljuje 3. decembra u digitalnom formatu.