2. 12. 2012.

Deftones intervju Chino Moreno


Kerrang! magazin je uradio intervju sa pevačem benda Deftones o novom albumu 'Koi No Yokan' i pesmi koja ga otvara "Goon Squad", koja se našla na listi 250 najznačajnijih pesama u 2012. godini po ovom magazinu.



Kako je nastala pesma "Goon Squad"?
Chino Moreno: "To je bila jedna od prvih stvari koje smo napisali za novi album. U prvih nekoliko sedmica uradili smo 25 pesama i "Goon Squad" je jedna od pesama koje je preživela proces odbacivanja materijala. Nekako se razvila od gitarske melodije, koja se nadograđuje i odlazi u jednostavan rif. Bila je saradnja između svih nas u bendu na ovoj pesmi. Nije kao da je neko došao i rekao 'Hej, imam ideju za pesmu'."

Spomenuli ste gitarski rif pesme Goon Squad - koliko podseća na pesme sa albuma 'White Pony' iz 2000?
"Možda. Volim zvuk tog rifa i mislim da bi mogao reći da je u fazonu Deftones-a. Ako ste nas čuli pre, to je naš prepoznatljivi zvuk, ali na ovaj ploči u celini dali smo sebi mogućnosti da se odamo različitim raspoloženjima i zvukovima koji odražavaju našu celu karijeru. Mi uvek želimo probati nove stvari, ali u isto vreme da osetimo emociju i uzbuđenje koje smo imali kada smo počinjali pre mnogo godina".



Dali uživate u nagloj promeni između sporog introa i dinamičnog teškog rifa u pesmi?
"Da, apsolutno. Volim pesme koje se neočekivano menjaju. Danas u previše pesama kada čujete prvih 15 sekundi, čuli ste celu pesmu. To odgovara za neke pesme i neke izvođače, ali ja volim različite teksture i pesme koje vas vode u različite smerove. Ovo je verovatno jedna od naših neposrednijih pesama, da budem iskren, ali se još uvek mnogo različitih stvari događa u "Goon Squad".

Hoće li "Goon Squad" biti veliki koncertni hit?
"Nismo je zapravo još uvek svirali uživo. Album je tek izašao, a mi smo ubacili nekoliko pesama u koncertni repertoar poput "Poltergeist" i "Rosemary". Kako vreme prolazi isprobaćemo različite pesme sa novog albuma na koncertima. Baš i ne razmišljamo o koncertnom izvođenju pesme dok je pišemo u studiju. Ne kažemo 'Znaš šta bi dobro zvučalo uživo ..?' Nego, svaka pesma drugačije deluje kada je svirate uživo i jedva čekam da sviramo "Goon Squad".

Tekstualno, pesma govori o trendovima i pomodnoj muzici?
"Pomalo neozbiljno, ali da, otprilike govori o takvim stvarima - trendovima i modi. U stvari naslov "Goon Squad" dolazi iz pesme "Fashion" Davida Bowie-a. U jednom delu teksta on kaže "We are the goon squad", i na ovaj način smo odali poštu jednom od naših idola."



recenzija albuma Koi No Yokan

Нема коментара:

Постави коментар