3. 3. 2013.

Pearl Jam/Guns N' Roses bend? VIDEO

Mike McCready gitarista Pearl Jam je udružio snage sa Duff McKagan-om za novi bend, na bubnjevima je Barrett Martin iz Screaming Trees.

Supergrupa još uvek nema ime, a pevač će biti, otkriva McCready: "Različiti ljudi, najverovatnije ćemo pitati Jaz Coleman-a iz Killing Joke da gostuje."

Gitarista je objasnio kako su došli na ideju za bend: "Duff, Barret i ja smo se našli. Napisali smo neke nove pesme i preradili smo neke Mad Season demo snimke sa nikad objavljenog 'Disinformation' albuma. Videćemo šta ćemo sa tim pesmama. Pričali smo sa Jaz Coleman-om iz Killing Joke da snimi neke vokale i tražimo i druge pevače za ostale numere."

Mad Season je bio bend u kom su Mike McCready i Barret Martin sarađivali sa pevačem Alice In Chains Layne Staley-om. Bend je radio početkom devedesetih i objavio je jedan album 'Above', koji će uskoro biti re-izadat. Drugi album 'Disinformation', za koj su urađeni demo snimci, nikada nije objavljen.

Ideja za novi bend je došla kada su McReady i Martin radili na re-izdanju 'Above' albuma. Martin je rekao: "Imao sam gomilu ideja za nove pesme, i Mike ja imao gomilu ideja... Odlučili smo da odemo u studio i snimimo ih. U ovom trenutku pesme su već poslate različitim pevačima. Mike i Duff pregovaraju sa ljudima jer oni poznaku svakog."



Mad Season - Above Deluxe - EPK from Pearl Jam on Vimeo.

Katy B - novi album je 95% gotov AUDIO

Dub Step/Pop pevačica Katy B je izjavila da je njen drugi album uskoro biti završen. Fantastični, prvi album 'On A Mission' je izašao još 2011. U toku 2012. sa Mark Ronson-om je objavila pesmu "Anywhere in the World" za Olimpijske Igre u Londonu i Coca Cola-u.

Na pitanja Billboard-a o novom izdanju: "Pesme su odlične, napisali smo neke odlične stvari i nadam se da ćemo tako nastaviti. Trenutno se pesme miksuju, i ne znaš čega ćeš se setiti i dosnimiti u zadnjem trenutku. Muzika više deluje kao da je pravljena za slušanje u dnevnoj sobi a ne u dance klubovima. Kada sam imala 18 godina, sve je bilo u slobodi. Slobodni ste da budete šta hoćete, roditelji više ne mogu da vam kažu kad da se vratite kući. Mislim da je nov album više podređen vezama i ljubavi ali i realnosti. Kada razmislite šta ste sve prošli u životu i ne shvatate da ste morali da se borite za vašu sreću."

Decembra prošle godine Katy B je izdala besplatan EP, na kom su pored nje gostovali i Jessie Ware, Diplo, Wiley, Iggy Azalea, Zinc, Geeneus and Jacques Greene.
'Danger EP' sadrži četiri pesme: "Aaliyah", "Danger", "Got Paid" i "Light As A Feather"


Prince uživo kod Jimmy Fallon-a VIDEO

Prince-a mnogi i dalje smatraju za pop izvođača. što on svakako nije! Njegovi uživo nastupi su ritam i bluz koncerti. Prince se već godina ne trudi da bude na naslovnim stranama i top listama. Čini se kao da pravi muziku kakvu voli da sluša i da ga nije puno briga za sve ostalo.

Novi album ili samo nove pesme, jer nije još uvek poznato šta se sprema kao izdanje. Third Eye Girl je naziv  sajta na kom možete pratiti novitete izvođača.

Uživo u emisiji Jimmy Fallon-a na američkoj mreži NBC Prince je izveo novu "Screwdriver" i klasičnu "Bambi"


Rancid poklanjaju bootleg koncerte DOWNLOAD

Američki punk "heroji" Rancid objavljuju koncerte preko svog sajta. Serija tzv. piratskih snimaka biće dostupna za besplatno preuzimanje. Dovoljno je da upišete svoju mail adresu i dobićete link za preuzimanje prvog koncerta.

London, Garage, 1. oktobar 1995.