14. 1. 2014.

The Hyde - Genetic Distortion #recenzija

This Is Core
2013

Industrial metal koji sviraju The Hyde je pravac koji izumire. Njihovi heroji Fear Factory, Filter i Nine Inch Nails i sami već ne zvuče isto kao pre petnaest godina kada je ovaj pravac bio na svom vrhuncu. The Hyde se odlično snalaze u ovom muzičkom stilu i može se reći, samo kao pohvala, da zvuče veoma retro.

Svoj debi album ‘Genetic Distortion’ su objavili za This Is Core izdavačku kuću.
Od prve “Negative Zero“ stičete utisak da se radi o ozbiljnom bendu, da kod njih nema šale, kao da kažu „Mi sviramo industrial svidelo se to vama ili ne!“. Početak albuma je lagan u odnosu na žestoku i brzu „Spare Change“ koja sledi. „Alamut“ treća na albumu je hit u najavi, činjenica je da su ovu stvar kojim slučajem objavili Filter na svom poslednjem albumu bili bi na vrhu svih top lista. Disharmonična „Hybris“ je brutalno teška u odnosu na prethodnu ali to nije sprečilo momke iz benda da je objave kao singl i snime spot za istu. Energična „Headache“ ispred melodične „Fishbowl“ posle koje dolazi „Yugen“ kao deveta pesma ali zapravo intro za „Red D“ - koja deluje kao da je iz Deftones repertoara, fantastično melodična i brutalno žestoka!
Zadnje dve pesme „Breath Witness“ i „Attention Whore“ su lagani pad na ’Genetic Distortion’ albumu u odnosu na celokupan materijal. Same pesme nisu loše ali im manjka kreativnosti, kao da ste već sve to čuli.

Kako je ovo tek prvi album italijanskih The Hyde mislim da od njih možemo dosta da očekujemo u budućnosti. U svakom slučaju ’Genetic Distortion’ je album vredan slušanja i osveženje na aktuelni i sveprisutni metalcore.

Blitz Kids - The Good Youth #recenzija

Novi, drugi album britanskih Blitz Kids kao da je sniman da od malo poznatog benda napravi velike zvezde alternativnog rock-a. To ne znači da se bend prodao i da je totalno iskomercijalizovao svoj zvuk ali svakako znači da su malo usporili i dodali više pevljivih melodija koje se lako pamte.



"Run For Cover" i "Sometimes" dva singla koje smo čuli pre albuma 'The Good Youth' bila su odličan promo materijal ali na žalost to su i dva najbolje pesme. Preslušavši kompletno izdanje može da se dođe do zaključka da su podlegli trenutnom pravcu u kojem ide alternativni rock u britanji a to je da zvuče kao "You Me At Six koji zvuče kao 30 Seconds To Mars". Problem je što su sada Blitz Kids samo još jedan od bendova koji se uklapaju u taj "sistem", čini se kao da su izgubili svoj autentičan i prepoznatljiv zvuk. Sam album nije loš ima dosta dobrih numera ali i onih koje su tu radi popune vremena na disku.
Melodična "All I Want Is Everything" otvara izdanje, od starta Bltz Kids idu na sigurno uklopivši u pesmu deo koji je napravljen za horsko pevanje publike na koncertima. Slede odlične "Run For Cover" i "On My Own" obe energične, aktuelni singl "Sometimes" (četvrta na albumu) se baš izdvaja od ostatka kombinacijom strofa koje idu lagano dok je refren žestok.
30 Seconds To Mars kao inspiracija na "Keep Swinging", "Perfect" i "Title Fight".
Balada "Long Road" na polovini 'The Good Youth' dok sledeća "Sold My Soul" vraća energiju albumu. Komercijalna, spora i previše u pop maniru "Pinnacle" je jedna od pesama bez koje bi ovo bio bolji album. Predzadnja "Roll The Dice", objavljena kao jedan od promo singlova, još jedna je od gitarskih pesama, Patetična "The Sound Of A Lost Generation" zatvara novi Blitz Kids album.
Sam utisak 'The Good Youth' je polovičan jer ima nekoliko baš dobrih, nekoliko dovoljno dobrih i nekoliko nedovoljno dobrih pesama. Svakako će bend profitirati od ovog izdanja, ako ništa drugo dobiće armiju mladih fanova koje će 90 procenata činiti devojčice, to nije loše, zar ne?

Neck Deep uživo u prodavnici ploča #video

Najomiljeniji pop punk bend ovog bloga, Neck Deep su na dan izlaska svog debija 'Wishful Thinking' održali mini koncert u čuvenoj prodavnici nosača zvuka Banquet Records.
Prodavnica je nekada bila deo lanca Beggars Banquet ali sada je nezavisna i prodaju vinile i diskove indie, punk, emo, electro, house, drum 'n' bass i dub-step žanrova. Dosta britanskih ali i američkih bendova na ovakav način, kao Neck Deep, promoviše svoja nova izdanja. Radnja se nalazi u Kingston upon Thames, Surrey.

povezane vesti:
Neck Deep - Wishful Thinking #recenzija 
Preslušajte novi Neck Deep album #stream 

Architects - "Naysayer" #video #premijera


Epitaph Records su postavili novi spot za Architects, prvi singl sa novog albuma 'Lost Forever // Lost Together'. "Naysayer" je prva pesma koju možemo da čujemo sa šestog studijskog albuma benda. Produkciju je radio švedski producent i gitarista Fredrik Nordström. Album sadrži jedanaest pesama:

01. Gravedigger
02. Naysayer
03. Broken Cross
04. The Devil Is Near
05. Dead Man Talking
06. Red Hypergiant
07. C.A.N.C.E.R
08. Colony Collapse
09. Castles In The Air
10. Youth Is Wasted On The Young
11. The Distant Blue

Datum izlaska  'Lost Forever // Lost Together' je 11. mart.

povezane vesti:

Još bendova za Download #DL2014 #vesti


Nova najava Download festivala donosi još 15 imena aktuelne svetske rock scene: Bad Religion, Black Label Society, Bowling For Soup, Bury Tomorrow, Flogging Molly, Opeth, Philip H. Anselmo & The Illegals, Skid Row, Tesla, Powerman 5000, The Bosshoss, The Gravel Tones, Huntress, Danger Danger, Anti-Mortem.
Spisak izvođača nije još uvek potpun i uskoro nas očekuju još novosti od organizatora festivala.

Glavni izvođači Download festivala 2014. su Aerosmith, Linkin Park i Avenged Sevenfold, pored njih najavljeni su Rob Zombie, Fall Out Boy, Alter Bridgem Steel Panther...

povezane vesti:
Download 2014 još dosta dobrih imena... #vesti #DL2014
Download Festival 2014 nova imena #vesti #DL2014
Još jedno ime potvrđeno za Download 2014 #vesti #DL2014