25. 5. 2013.

30 Seconds To Mars uživo kod Kimmela VIDEO

Promocija novog albuma Love Lust Faith + Dreams objavljenog 21. maja je u toku. U emisiji komičara Jimmy Kimmel-a na ABC mreži 30STM su odsvirali dve pesme, novu "Up In The Air" i "King & Queens" sa prethodnog albuma.
Zanimljivo da basisti Tim Kelleher-u koji nije stalni član benda više i ne dozvoljavaju da bude na bini sa bendom nego su ga smestili iza bubnjeva Shannon Leto-a.




povezane vesti:
recenzija: 30 Seconds To Mars - Love, Lust, Faith and Dreams
30 Seconds To Mars treći singl VIDEO
30 Seconds To Mars - Conquistador VIDEO

Mi smo Queens Of The Stone Age - koncertna promocija VIDEO

Kako je najavljeno QOTSA su održali uživo promociju svog novog albuma '...Like Clockwork' u Los Angelesu, npr.org je sve to prenosio uživo. Ako niste bili budni u 5 ujutro u petak snimak celog nastupa je postavljen na sajt.
Najvaljeno je da će bend odsvirati ceo nov album, ali ipak izostavili su "Fairweather Friends" na kojoj gostuju Elton John i Trent Reznor.
Koncert je trajao skoro dva sata. Na velikim monitorima iza benda za svaku pesmu je pripremljen video sadržaj umetnika Boneface sa kojim bend sarađuje od ovog izdanja. Pored omota albuma, Boneface je uradio i promotivne spotove za više pesama.
Novo izdanje '...Like Clockwork' se pojavljuje 4. juna.

Svirali su:
"Keep Your Eyes Peeled"
"You Think I Ain't Worth a Dollar, But I Feel Like A Millionaire"
"Sick, Sick, Sick"
"First It Giveth"
"No One Knows"
"My God Is the Sun"
"I Sat by the Ocean"
"The Vampyre of Time and Memory"
"I Never Came"
"Kalopsia"
"If I Had a Tail"
"Turnin' on the Screw"
"Burn the Witch"
"Make It Wit Chu"
"Smooth Sailing"
"Little Sister"
"I Think I Lost My Headache"
"Go With the Flow"
"I Appear Missing"
"...Like Clockwork"
"Feel Good Hit Of The Summer"
"A Song For The Dead"

Članovi QOTSA:
Josh Homme, gitara, vokal
Troy Van Leeuwen, gitara
Dean Fertita, klavijatura, gitara
Michael Shuman, bas
Jon Theodore, bubnjevi
Boneface, animacije
Koncert možete pogledati na npr.org

ili na nezvaničnom youtube kanalu



povezane vesti:
Novi Queens Of The Stone Age uživo
Svaki dan je Queens Of Stone Age dan VIDEO
Queens Of The Stone Age - If I Had A Tail Uživo VIDEO
recenzija: Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork

Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here

umesto recenzije


Virgin/EMI
2013

Najkraća moguća recenzija bi bila: kako Alice In Chains zamišljaju Alice In Chains album.

Možda sam ja očekivao previše od novog izdanja, legendi grunge-a, kako novinari vole da ih zovu ali ’The Devil Put The Dinosaurs Here’ je ubedljivo najdosadnije što je Jerry Cantrell smislio i snimio sa svojim bendom!

12 pesama, 67 minuta muzike – što je mnogo, mnogo je. Da su se zadržali na prvih pet pesmama to bi bio jedan fenomenalan maksi singl, ali posle toga kreće samo razvlačenje...
Dosadni i teški rifovi, dve – tri balade sa country prizvukom (Jar Of Flies fazon) i najiritantnije nasnimavanje vokala, užas!!! AIC jesu bili poznati po dvoglasnom pevanju, Staley/Cantrell su bili izuzetan tandem koji se dopunjava i zvučao je kao da su jedan glas, ali William DuVall svojim jednoličnim pevanjem i tim uzaludnim dosnimavanjem vokala ubija u pojam.

Prethodni album ove postave ’Black Gives Way to Blue’ je bio toliko neupečatljiv da ga se praktično i ne sećam, ali ovaj novi, on je već ostavio trajne posledice na moju psihu, ovu traumu ću teško preboleti.
Da AIC stvarno nisu imali ideje kako da snime novi disk govore sledeće činjenice: sve pesme su sličnog (sporog!) ritma, uzaludno ponavljanje refrena, minutaža – skoro sve pesme su oko 6 minuta duge i najgora od svih: pesma koja se završava u fade out, pa kao da smo u 1984.!!!



Možda je još rano ali ovo je definitivno moj izbor za najgori album 2013. Cenim svaki bend koji se posle gubitka ključnog člana odluči na nastavak rada ali u slučaju AIC bolje da su promenili ime i dali sebi kreativne slobode. Ovaj reformirani bend je zapravo produkt izdavačke kuće koja od njih samo traži nov AIC album i ništa više.

Slušajući ovaj album najverovatnije će vam i samoubistvo pasti na pamet, u tom slučaju isključite i pustite novi Queens Of The Stone Age.