18. 5. 2013.

30 Seconds To Mars - Love, Lust, Faith and Dreams


Virgin
2013

’Love, Lust, Faith and Dreams’ četvrti album 30 Seconds To Mars teško da je njihovo najbolje izdanje ali će se sigurno prodati u mnogo primeraka. Mešavina elektronske i tzv. rock muzike, pravljenje hitova da MTV ima i „gitarski“ bend na listi izvođača, album namenjen onima koji su juče slušali Rihannu, danas 30STM sutra ko zna koga...

Novi iskorak u karijeri ovog benda i očigledan pomak u komercijalizaciji njihovog zvuka. Za razliku od ’This Is War’ albuma ’Love, Lust, Faith and Dreams’ je kompaktniji i nema velike razlike u kvalitetu pesama. Na prošlom su išli na varijantu nekoliko hita ostatak je popunjavanje, ovog puta su se odlučili da se priklone trendu i oprobaju se u electro rock, samo su zaboravili da ubace i rock elemente u pesmama.
Standardno vrištanje umesto pevanja Jared Leto-a, čoveka koji je ostavio karijeru glumca da se posveti ovom bendu. Shannon Leto, mlađi brat pevača je zapravo i jedini član vredan pomena jer je odličan bubnjar. Od 12 pesama baš ni jedna ne odskače previše. Ima i patetičnih pokušaja implementiranje etno elemenata. „City of Angels“ je jadan pokušaj „Kings & Queens“, „End of All Days“ glupa balada, „Pyres of Varanasi” neki pokušaj electro instrumentala...
U “Bright Lights” su postali U2 zaslugom producenta Steve Lillywhite (poznat po radu sa U2, 30STM sarađivali sa njim i na ‘This Is War’).

Bend koji se više brine kako izgleda nego kako zvuči uživo. Za promenu bi Jared Leto mogao da uzme časove pevanja umesto što menja frizuru na svakih mesec dana.

Da ne bude zabune:
Drugi album ‘A Beautiful Lie’ iz 2005. je jedan od mojih omiljenih albuma svih vremena. 30STM tada i danas jednostavno nije isti bend. 

Нема коментара:

Постави коментар