13. 3. 2013.

Suede - Bloodsports

Warner Music Group
2013


Kako zvuči novi Suede? Kao mešavina albuma koji U2 nikada neće izdati sa suptilnošću Morrisey-a!
Snažan povratak brit pop legendi, ali od njih nismo ništa manje ni očekivali.

Posle sedam godina pauze Suede su se vratili, od 2010 do 2013 su odsvirali dosta koncerata i upustili se u proces snimanja novog albuma. Povratnički bendovi retko kada opravdaju svoju odluku da se okupe ponovo i snime album. Uglavnom se to radi zbog para, ali Suede sa novim izdanjem ’Bloodsports’ pokazuju da ipak može i drugačije.
Barriers“ je pesma koja otvara ’Bloodsports’ i prva nova koju smo čuli posle jedanaest godina pauze. Brit pop kakav smo voleli bez nekih retro elemenata a ipak bez dodataka aktuelnih modernih trendova. Vokal Brett Andersona prosto dominira u svakoj od deset pesama.
Druga na albumu „Snowblind“ nastavlja sa gitarskim pop zvukom a Anderson nastavlja da vas opčinjuje svojim vokalom. „Snowblind“ je jedina koja nudi klasičan Suede zvuk iz devedesetih.
Prvim singlom „It Starts and Ends with You“ uspeli su da nas podsete zašto smo voleli Suede više od ostalih brit pop izvođača, zato jer jedini umeju da naprave hit koji nije napadan i ljigav. Sa „Sabotage“ nastavljaju dominaciju gitara u pesmama, prva polovina albuma je popunjena energičnijim pesmama. „For The Strangers“ i sledeća „Hit Me“ su poslednje gitarske pop pesme na ’Bloodsports’ albumu.
Mračna balada „Sometimes I Feel I’ll Float Away“ nas samo uvodi u jezivu „What Are You Not Telling Me?“ u kojoj Anderson-ov glas je glavni instrument dok ga u pozadini prate gudački instrumenti. Još jedna balada pred kraj albuma u pesmi „Always“ dok „Faultlines“ zatvara ’Bloodsports’ emotivno i mirno.

Na svom šestom izdanju Suede su uspeli da vrate energiju koju su imali na početku karijere, ali ovog puta nisu imali breme stvaranja hitova. Kreativnost preovladava ovim albumom, Bloodsports će svakako ostati veoma značajno izdanje u karijeri Suede.

Preminuo Clive Burr originalni bubnjar Iron Maiden

Posle duge bolesti, Clive Burr nekadašnji bubnjar Iron Maiden preminuo je u 56. godini.


Kraj za Black Country Communion?

Supergrupa Black Country Communion u kojoj sviraju Glenn Hughes legendarni basista i pevač, član treće postave Deep Purple, Joe Bonamassa trenutno najcenjeniji blues rock gitarista, Jason Bonham bubnjar Led Zeppelin i Derek Sherinian klavijaturista benda Dream Theater. Bend je do sada objavio tri albuma, krajem prošle godine Hughes je otkrio da zbog Bonamassa-e ne sviraju onoliko koliko bi ostali članovi hteli.

U skorašnjem intervjuu Joe Bonamassa otkriva budućnost benda: "Što se mene tiče ja sam završio sa bendom! Ako me pitate zašto? Počeo sam sa njima saradnju iz istog razloga zašto sam radio i sa Beth Hart i Rock Candy Funk Party, da bih svirao muziku koju inače ne sviram."

"Prva dva albuma su bila odlična, bend je zvučao fenomenalno kao kad Ritalin počne da vas radi a ADD na trenutak nestane, svi su fokusirani.(Ritalin - psihostimulativni lek ; ADD - Attention deficit disorder - poremećaj nedostatka pažnje). Glenn je odličan pevač za ovaj bend koji zvuči kao da je došao iz sedamdesetih. 2011. sam odradio turneju od devet nedelja a kada se završila više nije bilo interesantno. Ne zbog ostalih u bendu, nego zbog svega drugog, cela ta organizacija, putovati sa jednog mesta na drugo, odraditi nastup. Svi oko menu su bili napeti. Ja imam tim od 21. čoveka i svi smo kao porodica. Ako njih pitate ko je bio njihov najmanji problem reći će Joe."

"Jednostavno više nije bilo zanimljivo. Sve stvari koje je Glenn rekao o meni u novinama da zbog mene bend ne može da nastupa. Bilo mi je glupo da se popnem sa njima na binu i da se pretvaram da uživam u svirci sa njima. Ja nisam gitarista za bend. Na svu sreću ima dosta gitarista koji bi bez problema mogli da me zamene. Verujte mi ja ću biti prvi da kupim kartu za nastup Black Country Communion. Ne odričem se svog rada sa njima, ponosan sam na ta tri albuma, bile su to dobre tri godine."


Foals treći spot sa Holy Fire albuma VIDEO

Sa svog trećeg albuma 'Holy Fire' britanski indie rock bend Foals su objavili dva izuzetno uspešna singla: "Inhaler" i "My Number". Sa pravom se očekuje da će i treći "Late Night" nastaviti sa dominacijom na top listama singlova širom Evrope.


Clutch sledeći singl je... VIDEO

Clutch uskoro objavljuju svoj novi album 'Earth Rocker' sa kog je već skinut prvi singl za naslovnu pesmu. Sledeći singl je "Crucial Velocity", do zvanične verzije uživajte u lyric video u Sin City fazonu.




povezane vesti:
recenzija: Clutch - Earth Rocker
Clutch objavili pesmu sa sledećeg albuma AUDIO

Mallory Knox novi singl Beggars VIDEO

Sa svog prvenca Mallory Knox su objavili još jedan spot, ovog puta za pesmu "Beggars".




povezane vesti: Mallory Knox prvi album (konačno!) 21. januara