10.07.2013.

Mudhoney posle dvadeset godina na televiziji #video

Poslednjeg puta su gostovali u nekoj tv emisiji još 1995. ovog puta u cilju promocije novog albuma Vanishing Point grunge pioniri Mudhoney su svirali uživo u emisiji Late Night With Jimmy Fallon. Singl "I Like It Small" je emitovan u emisiji a za potrebe web stranice pesma  "The Only Son of the Widow from Nain".


povezane vesti:
recenzija Mudhoney - Vanishing Point
Mudhoney nov singl "I Like it Small" VIDEO

Asking Alexandria “To The Stage” uživo #video

Za Guitar Center Sessions britanski metalcore Asking Alexandria su snimili nekoliko pesama. Jedina objavljena je “To The Stage”, originalno objavljen na prošlom albumu 'Reckless & Relentless'.
Novi, treći album nosi naziv 'From Death To Destiny' i izlazi 6. avgusta.povezane vesti:
Dodeljene Metal Hammer Golden Gods #vesti
Asking Alexandria uživo VIDEO
Asking Alexandria - novi singl AUDIO

Philip Anselmo prvi solo album #video #vesti

Nekada pevač Pantera-e, već godinama frontmen Down-a, radio i sa Superjoint Ritual, Phil Anselmo konačno objavljuje svoj solo album. Osam pesama su snimane proteklih godina u kućnom studiju pevača. Bend The Illegals sa kojim Anselmo sarađuje su svirali na albumu. Izdanje nosi naziv "Walk Through Exits Only" i pojaviće se 16. jula.

Sve pesme su u staromodnom speed/trash metalu, kao da je 1983. a ne 2013.


"The Paradigm Shift" novi KoRn album #vesti

Kako magazin Rolling Stone tvrdi novi album Nu-Metal pionira nosi naziv "The Paradigm Shift".
Izdanje se pojavljuje 1. oktobra, producent materijala je Don Gilmore (Pearl Jam, Linkin Park, Bullet For My Valentine, Lacuna Coil). Novi album je prvo izdanje na kome će svirati i Brian "Head" Welch nekadašnji gitarista benda.

O tome kako zvuče nove pesme Welch je rekao: "Kao stari Korn sa novim elementima. Munky i ja nismo svirali zajedno osam godina, seli smo da malo jam-ujemo tu su bili i Fieldy i Ray Luzier... i krajnji rezultat je stari Korn na neki novi način. Sve je na novom nivou i melodije i tekstovi."

povezane vesti:
Download Festival 2013 - Dan treći #video
Rock Am Ring 2013 treći dan, plus... VIDEO
Korn na Rock Am Ring 2013 VIDEO
Korn turneja sa Head-om VIDEO

Soundgarden uživo na američkoj TV #video

U emisiji 'Live From The Artist's Den' na PBS kanalu 11. jula će biti prikazati snimak nastupa Soundgarden. Koncert je snimljen 17. februara u Wiltern Theater u Los Angeles-u. Bend je odsvirao set od 28 pesama.povezane vesti:
Soundgarden akustično VIDEO
Soundgarden "By Crooked Steps" VIDEO
recenzija: Soundgarden – King Animal

Detaljno o novom Manic Street Preachers #vesti #video

Posle par godina pauze Manic Street Preachers se vraćaju novim albumom 'Rewind The Film'.
Nova pesma o kojoj se najviše priča je "30 Year War" usmerena protiv politike koju je vodila Margaret Thatcher. Pesma je davno napisana ali je tek sada objavljena, posle smrti bivše premijerke Velike Britanije.

James Dean Bradfield pevač benda je rekao: "30 Year War - počinje sa štrajkom rudara (tokom 1984-85. u Britaniji), nastavlja o Hillsborough nesreći (tragedija na stadionu Hillsborough u Sheffield-u 1989, kada se srušila tribina i poginule su 96 a povređeno je 766 osoba). Pesma je uopšte o ugnjetavanju radničke klase tokom proteklih trideset godina."

11. studijski album 'Rewind The Truth' izlazi septembra ove godine. Većina pesama su snimljene u Kardifu u studiju koji je u vlasništvu benda i u Berlinu. Gosti na ploči su: pevačica Lucy Rose (poznata po radu sa Bombay Bicycle Club) na pesmi "This Sullen Welsh Heart" koja otvara izdanje, na četvrtoj po redu gostuje Cate Le Bon, dok na naslovnoj i za sada jedinoj objavljenoj gostuje Richard Hawley (Pupl).

Bend je najavio da će se sledeće izdanje pojaviti na proleće 2014.

‘This Sullen Welsh Heart’
‘Show Me The Wonder’
‘Rewind The Film’
‘Builder Of Routines’
’4 Lonely Roads’
‘(I Miss The) Tokyo Skyline’
‘Anthem For A Lost Cause’
‘As Holy As The Soil (That Buries Your Skin)’
’3 Ways To See Despair’
‘Running Out Of Fantasy’
‘Manorbier’
’30 Year War’ - See more at: http://louderthanwar.com/manic-street-preachers-announce-details-of-new-album/#sthash.4A4mfO4R.gDLDdTfG.dpuf
‘This Sullen Welsh Heart’ 
‘Show Me The Wonder’ 
‘Rewind The Film’ 
‘Builder Of Routines’ 
’4 Lonely Roads’ 
‘(I Miss The) Tokyo Skyline’ 
‘Anthem For A Lost Cause’ 
‘As Holy As The Soil (That Buries Your Skin)’ 
’3 Ways To See Despair’ 
‘Running Out Of Fantasy’
‘Manorbier’ 
’30 Year War’


Hillsborough
Rewind The Film
Rewind The Film
Rewind The Film
Rewind The Film

povezane vesti: 
Povratak Manic Street Preachers #video

Pokraden Corey Taylor #vesti

Pevač Stone Sour i Slipknot je pokraden dok je bio na turneji, počinitelj je "prijatelj" Taylor-a i njegove supruge. Šteta od oko $36,600 je naneta u predmetima iznešenim iz kuće pevača. Takođe su nestale i dve bas gitare koje su pripadale preminulom basisti Slipknot Paul Gray-u.

Optužnica još nije podignuta ali nekoliko svedoka se javilo i tvrdi da je počinioc pokušao da preproda instrumente lokalnim prodavnicama instrumenata. Kako izveštavaju lokalni mediji u Wes Des Moines(Iowa) veći deo ukradenih predmeta je već pronađen.

povezane vesti:
Stone Sour - "The Uncanny Valley" #video
Download Festival 2013 - Dan drugi #video
Corey Taylor objavljuje drugi roman VIDEO
recenzija: Stone Sour - House of Gold & Bones Part 2