12. 10. 2013.

Brett Detar - Too Free To Live #recenzije


Drugi album country/folk kauntautora Brett Detar-a iz Amerike. U odnosu na debitanski 'Bird in the Tangle' novo izdanje 'Too Free To Live' je svakako korak napred.
Country nikada nije bio muzički pojam vredan pomena u ovom delu Evrope ali zahvaljujući izvođačima kao Levon Helm, Willie Nelson, Kriss Kristoferson ovaj žanr je postao zanimljiv i širom auditorijumu. Brett Detar je jedan od tih koji nastavlja tradiciju velikana i doprinosi da američki folk ne bude nešto što vas je sramota da priznate da slušate.

Ovaj album otvara izuzetno živahna, naslovna "Too Free To Live", totalno neočekivano od Detar-a upliv u country rock vode. Nastavlja tužnom i poetičnom "A Soldier’s Burden" koja ima za zadatak da prenese jasnu i snažnu poruku o besmislenosti rata. "Satan’s Foot On My Neck" donosi blues rock u do sada najenergičnijoj pesmi od čoveka kome je dovoljna akustična gitara i njegov glas, ovog puta iza sebe ima kompletan bend sa električnim orguljama. Na svakoj od pesama jedan od sastavnih instrumenata je i pedal steel gitara, koja vodi kroz "Losers Baby" baladu, na ovu pesmu treba posebno obratiti pažnju zbog Brett-ovog fantastičnog vokala. Balade su svakako nešto u čemu se pevač najbolje snalazi tako da ne čudi što ih je najviše na ovom albumu: električna "Broken Hymn" i prave country balade "Your Heart Grows More Heartless Each Day" i "Tried To Hate The Angels".
Spora blues "Damaged Girl" unosi malo ironije u dosta ozbiljan materijal. Šta je country bez bendžoa „Please Don’t Go Away Like That“ je tu da to ispravi, uz veseli ritam još jedan od neočekivanih momenata ovog izdanja.
Apsolutni vrhunac ovog albuma je u poslednjoj "I Can See The Darkness", uz vokal i klavir Brett Detar je uspeo da prenese svu emotivnost iz teksta pesme. Koliko je on napredovao kao umetnik u ovoj pesmi može najbolje da se čuje.

Odlično se snalazio u alternativnom rock-u sada je izuzetan country/folk izvođač. Ovo nije žanr koji može da donese veliku popularnost i slavu i Detar je toga i svestan zato je sva njegova muzika besplatna i može da se preuzme sa njegovog sajta. Ono što mnogi ne znaju o ovom žanru je da nije poenta snimiti muziku i tekst nego ispričati priču pesmom. Detar to odlično radi i njegove priče vredi slušati!


https://www.facebook.com/BrettDetarMusic
Download novog albuma 'Too Free To Live'

Deep Purple DVD promo #video

"Black Night" snimljena na koncertu u Australiji 1984. je jedna od pesama koja će se naći na novom DVD-u 'Perfect Strangers Live'. Nikada objavljeni snimci donose MK2 postavu benda u svom najboljem izdanju. U preko dva sata odsvirali su najveće hitove kao i singlove sa tada novog, povratičkog albuma 'Perfect Strangers'.

Izdavač je Eagle Vision.



povezane vesti:
Deep Purple trejler DVD-a #video 
Deep Purple najava singla #vesti 
The Sunflower Superjam 2012 DVD: Alice Cooper, Brian May, Bruce Dickinson, John Paul Jones, Ian Paice... 

Alkaline Trio obradili No Use For A Name #audio

Pesma "Straight from the Jacket" će se naći na albumu 'The Songs of Tony Sly'. Pored Alkaline Trio obrade No Use For A Name su snimili i Bad Religion, The Bouncing Souls, Simple Plan, NOFX...

Tony Sly je bio frontmen skejt punk benda No Use For A Name. Preminuo je 2012. na početku svoje solo karijere u 41. godini života.

Album će se pojaviti 29. oktobra a sav prihod će ići u Tony Sly Memorial Fund.




povezane vesti: 
NOFX novo izdanje #vesti #video 
Bad Religion božićni album #vesti 
Alkaline Trio - My Shame Is Truth #recenzija 

Bruce Springsteen novi #video #premijera

U znak zahvalnosti svojim fanovima Bruce Springsteen & The E Street Band su objavili novi spot za pesmu "Dream Baby Dream" koji je sačinjen od snimaka nastalih na 'Wrecking Ball' turneji.




povezane vesti: 
Koncert 12/12/12 ukratko VIDEO