4. 10. 2013.

You Me At Six na američkoj televiziji #video

Postati popularan u Americi je san svakog benda iz ostatka sveta, to je poslednji korak do globalne popularnosti. Nastupi na američkoj televiziji su ozbiljan znak da bend kreće tom putanjom. Izuzetno popularni u rodnoj Britaniji, You Me At Six su trenutno na turneji po USA. Prvi nastup na nekoj američkoj tv stanici desio se pre par dana na FOX 4 u Dalasu. Po informacijama sa njihovog facebook-a usledili su nastupi i na drugim stanicama.
Nedavno su objavili novi singl "Lived A Lie" koji će se naći na četvrtom albumu 'Cavalier Youth' najavljen za januar 2014.



povezane vesti:
You Me At Six - Lived A Lie #video #premijera 
You Me At Six novi singl #audio #premijera 
You Me At Six trejler dokumentarca VIDEO 

Arctic Monkeys i Josh Homme #video

Lider Queens Of The Stone Age se pridružio svom velikom prijatelju i saradniku Alex Turner-u na koncertu njegovog benda Arctic Monkeys. Zajedno su odsvirali "Knee Socks" sa novog albuma 'AM'. Homme nije najavljen već je samo ušetao u toku pesme i pevao pozadinske vokale.
Ranije ove godine Turner je učestvovao u snimanju novog QOTSA albuma '...Like Clockwork'. Homme je uzvratio saradnjom na dve pesme na 'AM'. Oba albuma su svakako najbolja u karijeri ova dva benda i vredi ih preslušati.

Amaterski snimak


povezane vesti:
Arctic Monkeys odličan novi spot #video  
Arctic Monkeys nova pesma Do I Wanna Know? VIDEO 
Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork 

Suicide Silence predstavili novog pevača #vesti

Kako sam napisao pre par dana Suicide Silence nastavljaju sa radom a glasine su bile tačne! Novi pevač je Eddie Hermida poznat po radu sa All Shall Perish. Kako su momci iz benda objasnili Eddie je dugogodišnji prijatelj sa njima. On i Mitch Lucker su bili jako dobri prijatelji i nastavak rada Suicide Silence nebi bio moguć sa nekim ko ih ne poznaje i ne ceni njihov rad kao Hermida.
Nadaju se da će fanovi prihvatiti novog pevača i nastaviti da prate rad grupe.






povezane vesti: 
Suicide Silence nastavljaju sa radom!! #vesti #audio 

Iron Maiden završili turneju #video #vesti

Dva koncerta u Santiago, Chile-u su označila kraj Maiden England 2013 World Tour. Poslednji nastup je održan pred 60,105 fanova na stadionu Estadio Nacional gde su snimili DVD 'En Vivo' 2011. godine.
Tokom svoje karijere Iron Maiden su uvek objavljivali detalje o završenoj turneji, podaci o ovoj su sledeći:
-Bend sa 6 člana i 102 člana ekipe su odradili 46 nastupa u 44 grada u 25 zemlje na 3 kontinenta.
-Svirali su pred 1,175,714 fanova, prošli 45,350 milje, spavali u 3,853 hotelske sobe.
-Potrošili 330 setova gitarskih žica, 2,000 trzalica, 184 palica za bubnjeve.
-Pojeli 3,380 obroka, 96 kolutova sira (!?), popili 5,646 flaša Trooper piva.

Specijalni gosti na turneji su bili Megadeth u Americi, Slayer i Ghost u Južnoj Americi, Voodoo Six po Evropi.
ironmaiden.com

povezane vesti:
Blaze Bayley novi spot #video
Iron Maiden #video dnevnik broj 3.
Iron Maiden #video dnevnik sa turneje 

Scar The Martyr - Scar The Martyr #recenzija

Roadrunner
2013


Debi album projekta Scar The Martyr čiji je lider bubnjar Slipknot-a Joey Jordison u četrnaest pesama donosi sve ono što ste već čuli kod drugih bendova. Alternativni metal kako ih neki opisuju nije baš najbolji termin jer se bend kreće od modernog metala sa dva vokala (čist i prljav) do rock-a, tu i tamo ima elemenata industrial-a.
Izdavač Roadrunner je poprilično uložio u reklamu ovog projekta, barem tako deluje, u pokušaju da zaradi na popularnosti Slipknot-a. Scar The Martyr nema previše dodirnih tačaka sa Slipknot, ima ih dovoljno ali zato ima dosta sličnosti sa Machine Head pa čak i sa Cancer Bats.
Generalno dosadan album od čak 14 pesama koje nisu loše svaka nezavisno. Samo izdanje nema neku koncepciju u muzičkom smislu više deluje kao skup pesama koje nisu našle svoje mesto na nekom boljem izdanju. „Soul Disintegration“ prvi singl na albumu je nešto duža zbog izuzetno glupe i nepotrebne solaže koja je izbačena iz singl verzije. Izdvaja se „Cruel Ocean“ najkomercijalnija na disku i svakako kandidat za radijski hit.
Bubnjevi koji su ugurani u prvi plan su interesantni na prvih nekoliko pesama ali na 74 minuta koliko traje album malo smaraju. Od uvodne „Dark Ages“ koja je delom industrial delom Slipknot kreću žestoko i tako je tokom celog albuma. Ono što se nameće kao problem je dužina pesama, najkraća 4 minuta 8 sekundi, najduža 8:31. U svakoj pesmi ima nepotrebnih delova koji jednostavno štrče, odudaraju od ostatka i kvare neizgled dobar rif ili refren.

Nedovoljno osmišljen materijal ostavlja srednji utisak. Nikako ne može da se kaže da je Scar The Martyr loš album ali je daleko od dobrog.