14.03.2014.

For The Fallen Dreams - Dream Eater #video #premijera

8. april je datum izlaska petog albuma za For The Fallen Dreams. Bend je trenutno na američkoj turneji sa Motionless In White i Like Moths To Flames.
"Dream Eater" je drugi singl sa 'Heavy Hearts' albuma koji će objaviti Rise Records.
povezane vesti:
For The Fallen Dreams - Emerald Blue #video #premijera

The Birds Of Satan najava albuma #video

Taylor Hawkins bubnjar Foo Fighters-a ima bend sa "strane". The Birds Of Satan su do sada objavili samo jednu pesmu "Thanks For The Line" koja je u funky/garage rock fazonu, ostatak ćemo uskoro čuti.
Album se pojavljuje 15. aprila.
povezane vesti:
The Birds Of Satan - Thanks For The Line #audio #premijera
Novi projekat Foo Fighters bubnjara #video

Heaven's Basement - Can't Let Go #video #premijera

Britanci Heaven's Basemet, trenutno na turneji po rodnoj im zemlji, objavili su još jedan spot. "Can't Let Go" je obavezna na koncertima tako da ne čudi što je dobila i singl izdanje.
Svoj debi 'Filthy Empire' objavili su pre više od godinu dana.
povezane vesti:
Heaven’s Basement još jedan živi snimak “Fire, Fire” #video
Heaven's Basement "Fire, Fire" VIDEO
Heaven's Basement - Filthy Empire

KXM - Faith Is A Room #audio #premijera

"Faith Is A Room" je nova objavljena pesma sa debi albuma za KXM. Projekat je super grupa čiji su članovi Ray Luzier (bubnjar Korn-a), dUg Pinnick (King's X) i George Lynch (Lynch Mob, ex-Dokken).
Album koji nosi naziv benda je već u prodaji preko Rat Pak Records-a.
Pročitajte recenziju albuma.
povezane vesti:
KXM - KXM #recenzija
KXM - Rescue Me ft. George Lynch, dUg Pinnick, Ray Luzier #video #premijera
KXM (Korn, King's X, Lynch Mob) predstavljaju svoj album #audio

Yellowcard ostali bez bubnjara #vesti

U kratkoj izjavi američki pop punk Yellowcard potvrdili su danas da bubnjar Longineu W. Parsons III više nije član benda. LP (kako mu je nadimak) nastavlja dalje u nekom drugom pravcu, tokom 2008. do 2010. on je bio član benda Adam Lambert-a i osnovao je rap/rock grupu LPMD sa kojima je izdao jedan album.


Preslušajte novi Memphis May Fire album #video #stream

U prodaji će se naći od 21. marta za Rise Records ali ga već danas možete preslušati na mikerecenzije.
Memphis May Fire novi album 'Unconditional', četvrti u njihovoj karijeri, snimljen je sa producentom Cameron Mizell-om. Do sada smo čuli samo tri od jedanaest koliko se nalaze na disku.
povezane vesti:
Memphis May Fire “Beneath The Skin” #audio #premijera
Memphis May Fire detalji novog albuma #vesti #video
Memphis May Fire - Sleepless Nights #video #premijera

KXM - KXM #recenzija

Rat Pak Records
2014


KXM je projekat u kome Ray Luzier ostvaruje dečački san i svira sa dUg Pinnick-om uz pomoć legendarnog gitariste George Lynch-a. (Vi koji ne znate ko su dUg Pinnick i George Lynch odmah wikipedia, youtube, pa se vratite!)
Ovo nije izdanje u kome se tri izvrsna muzičara nadmeću svojim umećem, nije ni komercijalna tvorevina da se zaradi dosta para na lak način. KXM je pravo
izdanje u kome bi trebalo da uživaju svi koji cene pravu rock svirku.

U preko sat vremena trojka je ponudila dosta dobrih, ozbiljnih tema. Prvi singl „Rescue Me“ nije otkrivao mnogo od ostatka albuma, odmerena numera sa predvidljivim refrenom. „Stairs“ koja otvara album je sušta suprotnost, brža, sa Luzier-om koji nije samo bubnjar već umetnik na svom instrumentu, Pinnick na bas gitari i vokalu dodaje na mračnoj atmosferi koju Lynch samo upotpunjuje svojom gitarom. Progresive rock elementi na „Faith Is A Room“ samo dodaju na raznovrsnosti u muziciranju KXM-a. Energična „I'll Be OK“ ide ka heavy rock-u, što je slučaj i sa „Love“. Da KXM nisu samo još jedan bučan bend pokazuju baladom „Never Stop“ i spora heavy bluesSleep“.
Od trojice Ray Luzier dominira, bubnjar za kog je većina čula kada je postao stalni član Korn-a pre par godina, ovim albumom pokazuje da bubanj nije samo prateći instrument.
Šta je problem ovog albuma, vokal dUg Pinnick-a, koji je uglavnom odličan ali mu nedostaju visoki tonovi koji bi baš dobro došli na nekim pesmama.

Teško je danas naći albume na kojima ljudi samo sviraju bez ikakvih drugih pretenzija. Luzier, Pinnick i Lynch imaju iza sebe „kilometražu“ mogli su ovaj album da snime i na drugi način. Ali oni su snimili album na kom muzičari rade ono što najbolje znaju a to je SVIRAJU!
A danas je malo muzičara koji to znaju...