12. 3. 2013.

Bon Jovi - What About Now

Island Records
2013



Bon Jovi godinama nisu imali radijski hit, sa prvim singlom “Because We Can” sa ‘What About Now’ albuma bend je uspeo da se ugura među trenutne mlade rock senzacije. Dvanaesti album za Bon Jovi ne donosi ništa novo ali vraća bend u pop-rock vode sa gomilom pevljivih refrena i hitova koji će zadovoljiti armiju obožavaoca New Jersey ekipe.

John Shanks je bio zadužen za produkciju albuma to je možda i jedini problem ovog izdanja, jer se na trenutak previše trude da zvuče moderno, pa se stiče utisak da slušate Killers ili Coldplay. Dvanaest pesama koliko dobijate na standardnom izdanju, šesnaest na produženom, kombinacija su balada, pop rock himni, i dosta snažnih poruka u tekstovima. Jon Bon Jovi je godinama istaknut filantrop tako da se trudi i u svojim pesmama da prenese tu ideologiju.
Za razliku od nekoliko poslednjih albuma kada Bon Jovi baš i nisu uspevali da naprave hitove kakve njihovi fanovi vole, čak su malo i previše otišli u country vode, ovog puta na ’What About Now’ nude klasične pop rock pesme. Pravi hit album ovaj bend nije imao od Have A Nice Day (2005) ovo novo izdanje ima sve predispozicije da postigne komercijalni uspeh koji se očekuje od Bon Jovi albuma.
Becuase We Can“ svojim jednostavnim refrenom i melodijom je možda čak i „najlošija“ na albumu; I'm With You“ električna balada; What About Now“ naslovna pesma je u klasičnom pop rock stilu Bon Jovi-a; iako podseća na mnogo mlađe The Killers „Pictures of You“ je i dalje odlična pesma; u akustičnoj baladi „Amen“ Jon Bon Jovi pokazuje svoje vokalne sposobnosti; „Army of One“ moderna rock pesma sa jasnom porukom u tekstu... I tako je do kraja albuma.

Naravno da novi hitovi ne mogu da se porede sa klasicima ovog benda ali za razliku od mlađih kolega Bon Jovi nikada nije pravio duete sa aktuelnim pop-rap-dance izvođačima zarad malo veće popularnosti i dodvoravanje mlađoj publici. Ostaju dosledni sebi i svom New Jersey zvuku a i dalje pune stadione širom sveta.





PS
Volite pravu rock muziku a naravno ne volite Bon Jovi-a zašto onda znate sve njihove hitove da otpevate od početka do kraja!

Volbeat prvi spot sa novog albuma VIDEO

"Cape Of Our Hero" naziv je prvog spota sa novog albuma 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies' za danski metal bend Volbeat. Album je najavljen za 5. april, izdavači su  Vertigo/Republic Records/Universal Music.

Novi album je prvo izdanje na kome se pored tri stalna člana: Michael Poulsen (vokal/gitara), Anders Kjølholm (bas) i Jon Larsen (bubnjevi) pojavljuje i Rob Caggiano koji je napustio Anthrax da bi svirao u Volbeat. Producent 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies' je dugogodišnji saradnik Volbeat Jacob Hansen.


"Outlaw Gentlemen & Shady Ladies":
01. Let's Shake Some Dust
02. Pearl Heart
03. The Nameless One
04. Dead But Rising
05. Cape Of Our Hero
06. Room 24 (feat. King Diamond)
07. The Hangman's Body Count
08. My Body (YOUNG THE GIANT cover)
09. Lola Montez
10. Black Bart
11. The Lonesome Rider (feat. Sarah Blackwood)
12. The Sinner Is You
13. Doc Holliday
14. Our Loved Ones

Limited-edition bonus disc
15. Ecotone
16. Lola Montez (harp version)
17. 7 Shots (live Wacken 2012)
18. Evelyn (live Wacken 2012)
19. Evelyn (2010 demo)



VOLBEAT: "The Cape Of Our Hero" from Jakob Printzlau on Vimeo.

Howard Jones predstavio novi bend

Nekadašnji pevač Killswitch Engage nastavlja svoju muzičku karijeru sa novim bendom u drugačijem muzičkom pravcu. Uz Jones-a je John Sankey bubnjar (poznat po radu sa Devolved i Fear Factory), gitarista Francesco Artusato (poznat po radu sa All Shall Perish). Ime benda će uskoro biti objavljeno. Saradnja između Artusato-a i Sankey-a postoji dosta pre dolaska Jonesa u projekat. Dvojac je napisao puno pesama kao pokušaj da probiju granice ekstremnog metala. Kada su materijal ponudili Jones-u pesme su počele da dobijaju svoj pravi oblik.

Jones u vezi projekta kaže: "To je novi stil za mene. Teže je od svega što smo do sada radili. Ali ima i nekih neočekivanih elemenata."

Producent materijala je Logan Mader (Gojira, Fear Factory).


povezane vesti:
Bivši pevač Killswitch Engage u novom projektu
Killswitch Engage "In Due Time" VIDEO
Novi Killswitch Engage AUDIO

Mumford & Sons saradnja sa Haim VIDEO

Sa svog drugog albuma 'Babel' popularni britanski folk rock sastav Mumford & Sons objavljuju treći singl "Whispers In The Dark". U spotu malu ulogu imaju sestre Haim koje predvode alternativni pop bend istog imena.
Još uvek aktuelni album za Mumford & Sons bi trebao uskoro da dobije naslednika jer su momci već u studiju i pripremaju nov materijal. Za nov film braće Koen Marcus Mumford je sarađivao sa Justin Timberlake-om na pesmi za soundtrack.




povezane vesti:
Bonnaroo 2013: Mumford and Sons, Paul McCartney, Bjork, Wilco...
recenzija: Mumford & Sons - Babel
Elektronika na sledećem albumu Mumford & Sons
Mumford & Sons: Radimo na novim pesmama

Hadouken zvanični spot za Levitate VIDEO

Hadouken sve popularniji britanski bend koji u svojoj muzici meša dance uticaje sa punk-om i hardcore-om uskoro objavljuje svoj novi album 'Every Weekend'. Novo izdanje već možete naručiti preko itunes-a.
Proteklih meseci Hadouken su skrenuli pažnju na svoju muziku klipom na youtube-u za pesmu "Levitate" i porukom People Are Awesome. Neverovatna dostignuća profesionalnih i amaterskih sportista doprinelo je da skoro 40 miliona ljudi pregleda spot.
Zvanična verzija spota "Levitate" kao i singl konačno su se pojavili, dok je album najavljen za 18. mart.




povezane vesti: Hadouken! 25 miliona pregleda na YouTube-u VIDEO

While She Sleeps reizdanje VIDEO

Britanski metalcore While She Sleeps su objavili svoj novi singl a uskoro i reizdanje svog prvog albuma 'This Is Six'. Produžena i dopunjena verzija diska je najavljana za 22. april. Akustične i promenjene verzije pesama će se naći na izdanju kao i bonus materijal koji do sada nije objavljen. Novi singl "Death Toll"  biće objavljen na 7" formatu.


The Dillinger Escape Plan objavili nov singl “Prancer” AUDIO

Izuzetno interesentan bend The Dillinger Escape Plan koji u svojoj muzici kombinuju žestok metal sa jazz elementima, njihov progresivan zvuk se naziva mathcore!
Bend postoji više od petnaest godina i objavili su četiri albuma.
Novo izdanje 'One of Us is the Killer' pojaviće se 14. maja ove godine. Prvi singl je za pesmu "Prancer".