26. 2. 2013.

Novi Nine Inch Nails - bend!

Trent Reznor je najavio da se Nine Inch Nails vraćaju na turneju ove godine ali u potpuno novom sastavu. Bend je prestao sa radom 2009. a Reznor je u međuvremenu dobio nekoliko Oskara za filmsku muziku i uskoro objavljuje prvi album projekta How To Destory Angels. U saopštenju izdatom od samog Trent Reznor-a, pevač otkriva ko će svirati sa njim u novom Nine Inch Nails-u: Eric Avery (iz Jane's Addiction), Adrian Belew (iz King Crimson), Josh Eustis (iz Telefon Tel Aviv) uz dugogodišnje saradnike Alessandro Cortini i Ilan Rubin.


Saopštenje Trent Reznor-a: "Nine Inch Nails će ići na turneju ove godine. Radio sam sa Adrian Belew-om na nekim muzičkim projektima i pričali smo o nastupima i došli na ideju da oformimo Nine Inch Nails u toj varijanti. Pozvali smo neke prijatelje, razgovarali o idejama i uskoro su koncerti bili zakazani. Bend kao da je ponovo rođen ali sa Eric Avery, Adrian Belew, Alessandro Cortini, Josh Eustis, Ilan Rubin i sa mnom. Prvi nastup biće ovog leta, na jesen smo na turneji po Americi. Za 2014. je vać dosta datuma u najavi."

5. marta nas očekuje prvi album How To Destroy Angels 'Welcome Oblivion'.


Nine Inch Nails: "Somewhat Damaged" live from on stage @ Roskilde Festival, Denmark 7.03.09 [HD] from Nine Inch Nails on Vimeo.

povezane vesti:
Trent Reznor prvi album za How To Destroy Angels
Sound City (recenzija filma)
Nove pesme Nine Inch Nails AUDIO
Trent Reznor na novom Queens Of The Stone Age

Yeah Yeah Yeahs novi singl "Sacrilege" AUDIO

Prvi singl "Sacrilege" sa četvrtog albuma 'Mosquito' za tročlani indie rock bend Yeah Yeah Yeahs. Novi album je prvo izdanje posle 'It's Blitz!' objavljenog 2009. Ponovo su sarađivali sa producentima David Sitek i Nick Launay. Album je sniman u Sonic Ranch u Tornillo, Texas. 'Mosquito' je najavljen za 15. april.


Drugi singl sa novog David Bowie albuma VIDEO

Najveće iznenađenje i najočekivaniji album za 2013 je svakako novo izdanje za David Bowie-a, prvo posle deset godina pauze. Na svoj rođendan 8. januara, bez ikakve najave Bowie je objavio prvi singl "Where Are We Now?". Skoro dva meseca kasnije drugi singl "The Stars (Are Out Tonight)" ugledao je svetlost dana. Za razliku od prvog singla, mirne pesme koja podseća na poslednja dva albuma izvođača, druga objavljena pesma je više u prepoznatljivom Bowie periodu kada su gitare dominirale u njegovoj muzici.

Saskia De Brauw, Tilda Swinton, David Bowie, Andrej Pejic/Photograph: Floria Sigismondi
Spot je režirala Floria Sigismondi, snimajetelj je Jeff Cronenweth. U spotu pored Bowie-a glume Saskia De Brauw, Tilda Swinton i Andrej Pejic.



povezane vesti:
David Bowie neće nastupati uživo
Producent David Bowie-a o novom materijalu
Povratak David Bowie-a VIDEO