13. 4. 2013.

Frank Turner - Tape Deck Heart

Xtra Mile Recordings
2013


Peti album Frank Turner-a ‘Tape Deck Heart ne donosi ništa novo u muzici ovog kauntautora. Do sada Turner je bio poznat kao folk/punk izvođač ali od sada njegova muzika može da se okarakteriše kao pop/rock. Novi album najviše podseća na muziku benda Soul Asylum iz vremena dok još nisu objavili ’Grave Dancers Union’.



Albumi Frank Turner-a su uvek bili polovični sa nekoliko pesama koje odskaču od ostatka materijala. ’Tape Deck Heart’ je sasvim prosečan album. Prvi singl je bio za punk pesmu „Four Simple Words“ a ako ste se nadali da je i ostatak albuma u tom maniru - ništa od toga. „Recovery“ koja otvara disk je i drugi singl, vesela pop/rock pesma. U skoro svim pesmama na ’Tape Deck Heart’ vokal je stavljen u prvi plan, to možda i ne bi smetalo da Turner zapravo peva a ne samo izgovara reči pesama. Treba napomenuti i detinjaste tekstove o bivšim devojkama i žurkama. Totalno bespotrebno korišćenje psovki u tekstovima samo je umanjilo moje interesovanje za ovaj album.
Na nekoliko pesama je samo Turner sa akustičnom gitarom, kao Bob Dylan nekada samo mnogo dosadnije. Druga na albumu „Losing Days“ je simpatična, baš u Soul Asylum fazonu. Rokerske „Polaroid Picture“ i „Plain Sailing Weather“ su vratile električnu gitaru ovom albumu.


Stagnacija u kreativnosti Frank Turnera sigurno neće umanjiti njegovu popularnost u rodnoj Engleskoj. Za razliku od prošlog albuma ’England Keep My Bones’ na novom izdanju nema pesama koje se izdvajaju kao potencijalni hitovi.

Redosled pesama novog Black Sabbath

35 godina od poslednjeg izdanja sa Ozzy Osbourne-om, Black Sabbath su promenili dosta pevača, snimili neke dobre ali i loše albume a danas su jedan od najznačajnijih metal bendova.
Tony Iommi gitarista je godinama predvodio Sabbath u svim njegovim inkarnacijama. Sa Ozzy-em su se ujedinili još 1997 i odradili više turneja ali bez novog materijala, 2006 se Iommi se udružuje sa drugim Sabbath pevačem Ronnie James Dio-m i pored turneje snimaju i album 'The Devil You Know' ali bend je nosio naziv Heaven & Hell po prvom Dio albumu sa njima iz 1980.
Pored ova dva pevača sa Sabbath-om su snimali Ian Gillan i Tony Martin. Poslednji Black Sabbath album 'Forbidden' je objavljen 1995. sa Martinom.

Novi album nosi naziv '13' i za Ozzy-ja je najvažniji album u njegovoj karijeri. Snimali su ga sa producentom Rick Rubin-om a na bubnjevima je bio Brad Wilk iz Rage Against The Machine, jer je originalni bubnjar Bill Ward odustao od projekta. Datum objavljivanja je 11. jun a izdavač je Vertigo Records.

Naslovi pesama na '13':
01. End Of The Beginning (8:07)
02. God Is Dead? (8:54)
03. Loner (5:06)
04. Zeitgeist (4:28)
05. Age Of Reason (7:02)
06. Live Forever (4:49)
07. Damaged Soul (7:43)
08. Dear Father (7:06)


povezane vesti:
Artisan News recenzija novog Black Sabbath-a VIDEO 
Black Sabbath premijera u CSI VIDEO
Koliko još do novog Black Sabbath albuma?

25 godina Sub Pop-a VIDEO

13. jula u Seattle-u Sub Pop Records će proslaviti 25 godina postojanja. Događaj će biti besplatan i pored koncerta biće i izložba, sajam LP izdanja a naravno biće obezbeđena hrana i piće. Na koncertu će nastupati bendovi koji su proslavili ovu kuću: Soundgarden, Dinosaur Jr., Afghan Wings, TAD.

2008. kada je Sub Pop slavio 20 godina postojanja najveće iznenađenje je bio nastup Green River, benda koji su sačinjavali Mark Arm i Steve Turner pre nego što su oformili Mudhoney, sa Stone Gossard-om i Jeff Ament-om koji su posle toga oformili Mother Love Bone a onda Pearl Jam.



povezane vesti:
Mudhoney nov singl "I Like it Small" VIDEO
Soundgarden "By Crooked Steps" VIDEO
Dinosaur Jr. spot sa novog albuma VIDEO

Snimanje House Of Gold & Bones VIDEO

Prvi od dva snimka sa snimanja duplog albuma Stone Sour je postavljen na youtube-u. Snimke je napravio Corey Taylor-ov kolega iz Slipknot Shawn "Clown" Crahan. Albumi su snimani u Sound Farm Studios u
Des Moines, Iowa. Producent je bio David Bottrill.

Nedavno se pojavio Part 2 album, aktuelni singl je za pesmu "Do Me a Favor".



povezane vesti:
Kako napraviti Stone Sour "kuću" VIDEO
recenzija: Stone Sour - House of Gold & Bones Part 2
Trejler za House Of Gold & Bones strip VIDEO

Modestep - Evolution Theory

A&M Records
2013


Dubstep/rock bend Modestep je objavio svoj debitanski album ‘Evolution Theory’. Singlom „Show Me a Sign“ su izašli iz anonimnosti ali šta je sa ostatkom albuma...

Svakako treba računati na Modestep u budućnosti, ’Evolution Theory’ ima neke izuzetno zanimljive detalje dok je ostatak sasvim prosečan, ali album uopšte nije loš! Najveći nedostatak je nedovoljno originalan vokal Josh Friend-a. Dubstep elementi bi možda bili interesantniji da su raznovrsniji. Najbolja stvar u pesmama Modestep-a što i najdosadniju hip-hop/dubstep stvar („Evolution Theory“) pretvore u odličnu rokačinu, to im je uspelo nekoliko puta na albumu.
Četiri singla su prethodila izdanju: „Sunlight“-dubstep sa r’n’b vokalima; „Feel Good“-retro dance devedesetih; „To The Stars“-kombinacija elektronskih i „živih“ instrumenata; „Show Me a Sign“-počinje mirno kao balada ali se pretvara u žestoki dubstep. Aktuelni singl je „Another Day“ jedini koji se pojavio sa izlaskom albuma, laganija pesma sa dance elementima. U „Freedom“ su se pozabavili zvukom koji bi se očekivao od Rammstein. „Time“ je definitivno rađena na Pink Floyd uticajima.



Evolution Theory’ je album za koji ne mogu reći ni da je odličan ni da je loš, jedino da je dobar. Svakako vredi preslušati!