13. 4. 2013.

Modestep - Evolution Theory

A&M Records
2013


Dubstep/rock bend Modestep je objavio svoj debitanski album ‘Evolution Theory’. Singlom „Show Me a Sign“ su izašli iz anonimnosti ali šta je sa ostatkom albuma...

Svakako treba računati na Modestep u budućnosti, ’Evolution Theory’ ima neke izuzetno zanimljive detalje dok je ostatak sasvim prosečan, ali album uopšte nije loš! Najveći nedostatak je nedovoljno originalan vokal Josh Friend-a. Dubstep elementi bi možda bili interesantniji da su raznovrsniji. Najbolja stvar u pesmama Modestep-a što i najdosadniju hip-hop/dubstep stvar („Evolution Theory“) pretvore u odličnu rokačinu, to im je uspelo nekoliko puta na albumu.
Četiri singla su prethodila izdanju: „Sunlight“-dubstep sa r’n’b vokalima; „Feel Good“-retro dance devedesetih; „To The Stars“-kombinacija elektronskih i „živih“ instrumenata; „Show Me a Sign“-počinje mirno kao balada ali se pretvara u žestoki dubstep. Aktuelni singl je „Another Day“ jedini koji se pojavio sa izlaskom albuma, laganija pesma sa dance elementima. U „Freedom“ su se pozabavili zvukom koji bi se očekivao od Rammstein. „Time“ je definitivno rađena na Pink Floyd uticajima.



Evolution Theory’ je album za koji ne mogu reći ni da je odličan ni da je loš, jedino da je dobar. Svakako vredi preslušati!


Нема коментара:

Постави коментар