9. 11. 2013.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven & the Righteous Side Of Hell, Vol. 2 #recenzija

Prospect Park
2013

Američke patriope poznatije kao Five Finger Death Punch objavili su nastavak svog albuma, predugog imena. U situaciji kada se ne živi od prodaje albuma najbolje je iskoristiti trenutnu popularnost benda i duplirati zaradu objavljivanjem dva albuma srednjeg kvaliteta. Karakteristično za FFDP je da baš ne mogu da se odluče za jedan pravac, nekad su groove, po malo trash ili samo heavy ali im najbolje ide pravljenje ljigavih balada.

'The Wrong Side of Heaven & the Righteous Side Of Hell, Vol. 2' sadrži infantilne tekstove sa šablonskim naslovima koji kao da su delo napaljenog tinejdžera. Površno i bez ikakvog smisla oslanjaju se na frazama o životu i smrti i što češće korišćenje reči „Fuck“!
Sve što smo već čuli na Volume 1 na žalost slušaćemo i na Volume 2. Preko-producirani vokali sa prenaglašenim gitara, bubnjevima koji zvuče kao da nije svirao čovek (ta divna Pro-Tools generacija).
Nekoliko balada na Volume 2 je ipak previše, još ako se uzme u obzir da je prvi singl „Battle Born“ takođe balada. Posebno se izdvaja ekstra ljigava „Cold“ (to ni Whitesnake ne bi snimio krajem osamdesetih). Heavy Metal nije pravac koji podržava balade, bendovi kao FFDP to rade samo zbog zarade, ništa više.
Za razliku od Volume 1. Ovaj album je ipak živahniji, da ne kažem „žešći“ ali od pesme do pesme ponajvljaju se isti refreni, rifovi...
Obrada „House Of The Rising Sun“ koja zatvara album je možda i nešto najgore što se pojavilo ove godine ali od FFDP se bolje i ne očekuje.

Five Finger Death Punch predstavljaju sve ono što je loše u heavy metal muzici, grubijanski pristup koji ovaj bend voli da iskazuje nije ono što treba da je u prvom planu kada je ovaj pravac u pitanju. Na žalost mnogi koji zaslužuju pažnju ostaju u senci baš zbog ovakvih koji nemaju predrasuda ni da podrže zakone o upotrebi oružja ili da se slikaju sa kontroverznim političarima. Pesme FFDP ne sadrže ni jednu poruku, ovo je bend koji živi od ljudske gluposti o nasušnoj potrebi ka senzacionalizmu.

Preslušajte novi Less Than Jake album #stream

Preslušajte novi album ska punk legendi Less Than Jake. Prvo izdanje posle pet godina pauze pojaviće se 12. novembra u prodaji širom sveta. 'See The Light' bi mogao da se okarakteriše kao povratak korenima, recenziju pročitajte ovde.

Stream preuzet sa altpress-a.




povezane vesti:
Less Than Jake - See The Light #recenzija
Less Than Jake “Give Me Something To Believe In” #stream #audio
Less Than Jake prvi singl novog albuma na poklon #video #download  

Sleeping With Sirens akustično za MTV #video

Na MTV Buzzworthy deo Sleeping With Sirens (gitarista Jack Fowler i pevač Kellin Quinn) su odsvirali akustičnu verziju pesme "Satellite". Svojim trećim albumom 'Feel' bend je stekao globalnu popularnost koja je iz dana u dan sve veća. Krajem oktobra objavili su novi spot za pesmu "Congratulations" u kojoj gostuje Matty Mullins, pevač Memphis May Fire.




povezane vesti:
Sleeping With Sirens - Congratulations ft. Matty Mullins #video #premijera 
Sleeping With Sirens najavili "Congratulations" #video 
Sleeping With Sirens ostali bez gitariste #vesti 

Paramore uživo na Good Morning America #video

U najgledanijem jutarnjem programu na američkim tv mrežema Paramore su odsvirali "Still Into You". Bend je nedavno objavio novi spot za pesmu "Daydreaming".



povezane vesti:
Paramore: Daydreaming #video #premijera  
Paramore na američkoj televiziji #video 
Paramore "Ain't It Fun" uživo #video 

Nine Inch Nails kod Kimmel-a #video

Premijerno kod Jimmy Kimmel-a Nine Inch Nails su odsvirali pesmu "All Time Low" sa novog albuma 'Hesitation Marks'. Druga pesma koju su svirali "Various Methods of Escape" je takođe sa novog izdanja. Poslednji singl "Everything" je objavljen još avgusta, neće biti iznenađenje ako jedna od ove dve pesme je sledeći singl.





povezane vesti: 
Nine Inch Nails - Hesitation Marks #recenzija 
Nine Inch Nails - Find My Way #audio 
Nova Nine Inch Nails pesma "Everything" #stream