24.10.2013.

Arctic Monkeys - One For The Road #video #premijera

'AM' je svakako veliki korak napred u karijeri Arctic Monkeys. Prilog tome govore i singlovi koji se bukvalno ne skidaju sa top lista širom sveta. "One For The Road" je treći spot sa ovog izdanja.povezane vesti:
Arctic Monkeys kod Kimmel-a #video
Arctic Monkeys i Josh Homme #video
Arctic Monkeys odličan novi spot #video

Kvelertak uživo sa split izdanja #video

Roadrunner je pripremio split izdanje bendova Kvelertak i Gojira, malo čudan spoj ali možda i dva, trenutno najbolja live izvođača. EP možete preuzeti besplatno na http://www.roadrunnerrecords.com/splitliveep

Po tri pesme od oba benda su snimljena uživo u Londonu ove godine.

1. Gojira – “L’Enfant Sauvage”
2. Gojira – “The Axe”
3. Gojira – “The Gift Of Guilt”
4. Kvelertak – “Kvelertak”
5. Kvelertak – “Bruane Brenn”
6. Kvelertak – “Evig Vandrar”


povezane vesti:
Gojira-Kvelertak zajedničko izdanje #video #download  
Kvelertak - Evig Vandrar #video #premijera 

Heaven’s Basement još jedan živi snimak “Fire, Fire” #video

Već postoje nekoliko verzija spota za ovu pesmu, nije ni čudo kada je "Fire, Fire" jedan od najvećih hitova ove godine. Ova verzija je snimljena na Download festivalu ovog leta.povezane vesti:
Download Festival 2013 - Dan drugi #video 
Heaven's Basement "Fire, Fire" VIDEO 
Heaven's Basement - Filthy Empire #recenzija 

Korn nastupili u Guitar Center Sessions #video

DirecTV i Guitar Center već godinama organizuju nastupe poznatih bendova. U novoj sezoni jedan od izvođača su Korn. Njihov koncert će biti prikazan 1. novembra u Americi. Scene sa snimanja možete videti ovde:povezane vesti:
Korn nov #video "Love & Meth" #premijera 
Korn uživo kod Kimmel-a #video 
Korn - The Paradigm Shift #recenzija 

No Use For A Name Tribute #audio

Album posvete Tony Sly-u preminulom pevaču No Use For A Name je gotov i trebalo bi da se pojavi 29. oktobra. Na 26 pesama smenjivali su se Rise Against, Bad Religion, Yellowcard, Alkaline Trio, Frank Turner, NOFX i mnogi drugi.
Jedina za sada objavljena je "Straight from the Jacket" u verziji Alkaline Trio.

Pesmu "Capo 4th Fret" je obradio Brian Fallon iz The Gaslight Anthem.

"Upoznao sam Sly-a na nekom festivalu gde je vladao apsolutni haos. Bio je još jedan koji je hteo da se izoluje od svih. Nismo puno pričali ali sam imao osećaj da smo na istoj strani. Njegova pesma "Capo 4th Fret" me je podsetila na taj susret." rekao je Fallon.
povezane vesti: 
Alkaline Trio obradili No Use For A Name #audio 
NOFX novo izdanje #vesti #video 
Bad Religion božićni album #vesti  

Novi The 1975 #video

U novom spotu sve popularnijeg indie rock benda The 1975 oprobali su se u retro varijanti i čak i uradili parodiju na Robert Palmer-ov "Addicted to Love". Singl "Girls" dolazi sa debi albuma, jednostavno nazvan 'The 1975' objavljenog septembra.povezane vesti:
Probajte nešto novo - The 1975 #audio 

Young Guns uživo #video

Nedavno su Young Guns svirali u Bristolu u okviru Dr Marten's Stand For Something kampanje. Jedan od najpopularnijih mladih engleskih bendova je već dugo na turneji na kojoj promovišu svoj debi album.
povezane vesti: 
I Bruce Dickinson deo humanitarne akcije VIDEO 
Šta sluša Austin Dickinson sin Bruce Dickinson-a 

Green Day pevač u drugačijem izdanju #vesti #stream

Billie Joe Armstrong je snimio album sa Norah-om Jones. 'Foreverly' će biti objavljen 25. novembra i baziran je na izdanju The Everly Brothers-a iz 1958. 'Songs Our Daddy Taught Us' koji je kolekcija tradicionalnih amerikana pesama.

Retro pesme i blage harmonije su svakako nešto totalno drugačije od onoga što Armstrong obično svira. Prva pesma koja može da se presluša je "Long Time Gone".

"Još kao mali sam obožavao The Everly Brothers" kaže Armstrong. "Od prvog puta kada sam čuo 'Songs Our Daddy Taught Us' zaljubio sam se u taj album i stalno sam ga slušao. Oduvek sam hteo da snimim te pesme ali sa pevačicom. Norah Jones je savršena jer ona može da peva sve rock, jazz, blues. Njena harmonije su neverovatne. Ima odlično uvo za aranžmane i sve ove pesme zvuče totalno drugačije kada ih ona peva. Oduvek sam voleo tradicionalnu muziku i kada smo snimili album Norah mi je rekla: "Nisi se nadao da ćeš da snimiš country album?"."

Na albumu su svirali Tim Luntzel bas gitara, bubnjar Dan Rieser, Charlie Burnham fiddle(violina), Johnny Lam pedal steel gitara, Armstrong i Jones su svirali gitare i klavir.

Billie Joe + Norah – ‘Foreverly’ Track Listing
‘Roving Gambler’
Long Time Gone
‘Lightning Express’
‘That Silver Haired Daddy Of Mine’
‘Down In The Willow Garden’
‘Who’s Gonna Shoe Your Pretty Little Feet’
‘Oh So Many Years’
‘Barbara Allen’
‘Rockin’ Alone (In An Old Rockin’ Chair’
‘I’m Here To Get My Baby Out Of Jail’
‘Kentucky’
‘Put My Little Shoes Away’

Billie Joe Armstrong je nedavno glumio u filmu 'Like Sunday, Like Rain' mali indie film u kom je glavna uloga glumica Leighton Meester poznata po seriji Gossip Girl.

povezane vesti:
Green Day objavljuju ¡Cuatro! #video 
Green Day počeli turneju VIDEO 
Green Day na velikom platnu VIDEO