23. 5. 2013.

I Bruce Dickinson deo humanitarne akcije VIDEO


Dobrotvorna trka biciklista od Londona do Donington Parka gde se održava Download Festival. Iron Maiden menadžer Rod Smallwood i urednik Metal Hammer magazina Alexander Milas predvode ceo ovaj događaj. Trka je deo akcije prikupljanja pomoći deci oboleloj od raka (Teenage Cancer Trust, Childline and Nordoff Robbins Music Therapy).

Trka počinje 12. juna iz Alexandra Palace u Londonu, više od četrdeset biciklista će voziti 265 kilometara do Donington Parka. Biciklisti bi trebalo da završe trku 14. juna u trenutku kada počinje festival.

Biciklisti koji su našli sponzore koji će donirati u njihovo ime su: članovi bendova - British Lion,  Paradise Lost, Pendulum, Tesseract, Thunder, Trivium i Young Guns, novinari magazina Metal Hammer, Classic Rock, Prog, voditelji Planet Rock radija, predstavnici muzičke industrije Parlophone, Sony Music, Universal/EMI, BMG Rights, 5B Artist Management, Raw Power Management, Phantom Management i The Agency kao i predstavnik britanskog parlamenta Mike Weatherley. Svima njima se pridružuju i ljudi koji su se javili da podrže celu akciju.

Iron Maiden su glavne zvezde Download Festivala 15. juna a na pitanje dali je ovo najčudniji način dolaska do Festivala Bruce Dickinson odgovara: "Možda će ovo biti prvi put da se "zvezda" pojavi na biciklu, ali ja vozim bicikl svaki dan po Londonu, to mi je glavno prevozno sredstvo. Ovo je odličan način da se podrži nešto dobro i značajno. Jedino mi je žao što zbog turneje ne mogu sva tri dana da budem prisutan. Drago mi je što ću prvog dana imati vremena da ispratim neke bendove na Festivalu."
Dickinson će doleteti iz Frankfurt-a specijalno zbog trke i biće prisutan na poslednjih 40 km.

Iron Maiden će peti, rekordni put nastupiti na bini u Download Parku kao nosioci programa, prvi put su nastupali 1988. na tadašnjem Monsters Of Rock festivalu i postavili rekord od 107.000 prisutnih u publici.

www.heavymetaltruants.com

Da Bruce Dickinson ne laže da mu je bicikl glavno prevozno sredstvo:



povezane vesti:
dvd recenzija: Iron Maiden - Maiden England '88 DVD
Iron Maiden novi album 2014?
Maiden England ponovo u Americi

Нема коментара:

Постави коментар