1. 10. 2013.

Rise Against "Historia Calamitatum Moto X Gloria" #video

Drugi spot sa kompilacije 'Long Forgotten Songs: B-Sides & Covers 2000-2013' je za "Historia Calamitatum (Moto X Gloria)". Video je urađen u saradnji sa Crusty Demons Of Dirt BMX i Moto-X atletama.



povezane vesti: 
Rise Against - Lanterns #video 
Preslušajte novu Rise Against kompilaciju #stream 
Rise Against prvi singl kompilacije #video #vesti 

Fearless Vampire Killers - All Hallows Evil #video

Engleski theatrical/rock-eri Fearless Vampire Killers objavili su novi spot. "All Hallows Evil" je singl koji će se naći u prodaji digitalno 28. oktobra povodom praznika noć veštica.


Boysetsfire "Never Said" #video #premijera

Drugi spot za Boysetfire, američki post-hardcore, sa njihovog šestog albuma 'While a Nation Sleeps...'. Odlična pesma i odličan spot koji nosi snažnu poruku...

Novi spot "Never Said"



Prvi spot "Closure"


povezane vesti: 
Boysetfire spot upozorenja VIDEO 

Lostprophets prestali sa radom #vesti




Posle skoro godinu dana pauze britanski Lostprophets su se obratili fanovima i objavili ono što se i očekivalo - da prestaju sa radom.
Prošlog decembra Ian Watkins pevač benda je uhapšen pod ozbiljnim optužbama za pedofiliju. Pored njega uhapšene su još dve ženske osobe povezane sa istim slučajem. Watkins se tereti za posedovanje i rasturanje pornografskog materijala pedofilskog sadržaja kao i za stupanje u odnose sa maloletnim licima. Još uvek u zatvoru Watkins i dalje tvrdi da je nevin.
Bend se do danas nije oglašavao po ovom slučaju. Neminovno je bilo da ostatak benda mora da nastavi dalje, ipak je ovo njihov posao od koga žive. Ime Lostprophets će naravno ostati u prošlosti jer od početka ovog slučaja nijedna radio i tv stanica u Britaniji nije emitovala njihovu muziku.



povezane vesti:
Lostprophets pevač optužen za pedofiliju 
Uhapšen Ian Watkins pevač Lostprophets 
Zvanična izjava članova Lostprophets 

Korn - The Paradigm Shift #recenzija

Caroline/Prospect Park
2013


’The Paradigm Shift’ je album kojim bi trebalo svi da budu zadovoljeni i stari i novi fanovi. Posle niza neuspeha, Korn u skoro pa originalnom sastavu, snimili su album uz koji ne mora da ide objašnjenje o muzičkom pravcu. Ovo je jednostavno samo novi Korn album, onako kako smo i očekivali.

Prva objavljena „Never Never“ jedina je komercijalna i može se reći i najlošija pesma ovog albuma. Eksperimentisanje sa elektronikom ovde je svedeno na slučajnost, od starta albuma Korn kreću kako i dolikuje: teški gitarski rifovi, bubnjevi i bas koji kao da su jedno i Jonathan Davis u svom prepoznatljivom izdanju. „Prey For Me“ ima dobar ritam, pevljivi refren, prava pesma za otvaranje albuma. „Love & Meth“ drugi singl, podseća na „Falling Away From Me“, pesma bi mogla da se opiše kao pravi Korn stil, po kome su jedinstveni!
Dosta je žestok ’The Paradigm Shift’, nema sporih pesama, nema izleta u hip hop kao nekad, refreni su uglavnom dosta pevljivi ali sam album je možda čak i nedovoljno komercijalan ako bi se uporedio sa ’Issues’ ili ’Follow The Leader’. Nisu izostali ni neki od zaštitnih znakova ovog benda, neočekivani break u sred pesme, Davis-ovo čudno pevanje, Fieldy i njegov prepoznatljiv bas...
Spike In My Weins“ je nešto sporija od prethodnih i ima malo elektro elemenata, sledi potencijalni singl „Mass Hysteria“ koja ostaje u glavi već posle prvog slušanja. Najsporija na izdanju je „Lullaby For A Sadist“. Ima fanova koji se nadaju da će originalni bubnjar da se vrati u Korn, ovim albumom Ray Luzier je pokazao šta sve on ume, „Victimized“ je dobar primer njegovog odličnog stila.


Ako zanemarimo poslednja tri albuma Korn-a i ’The Paradigm Shift’ uporedimo sa prva šest, onda je ovo najslabiji u tom nizu. Ali kako su Korn bez Head-a na gitari lutali od jednog pravca do drugog ovaj album je baš ono što smo od njih i očekivali. ’The Paradigm Shift’ nije lak album za slušanje i vredi ga poslušati više puta jer je svakim novim slušanjem sve bolji.