28. 8. 2013.

Nine Inch Nails - Hesitation Marks #recenzija

Columbia
2013


Pre slušanja zapitao sam se: „Šta očekivati od novog NIN albuma?“.
Dali je Trent Reznor otišao u ambijetalne/morbidne vode kao sa How To Destroy Angels ili se okrenuo modernim elektro pravcima? Zapravo ni jedno ni drugo. ’Hesitation Marks’ je još jedan odličan NIN album!

Inovator kakav je Trent Reznor i ovog puta donosi progresivu i nove muzičke stilove. Kombinacija dance muzike sa gitarama nije ništa novo (preslušati Pretty Hate Machine) ali ovog puta album otvara kombinacija house/trance-a sa dark atmosferom pa čak i gothic elementima sa pesmom „Copy Of A“. „Came Back Haunted“ je najbliža industrial metal-u kakav je nekada svirao ovaj bend.

Neki se neće složiti ali Reznor se sa godinama malo pogubio u NIN muzici. ’Fragile’ je bio predug i spor, ’Year Zero’ je imao par dobrih momenata, ’Ghosts I–IV’ je samo eksperiment, ’The Slip’ jednostavno nije ostavio utisak. Poslednji dobar album (lični utisak) je ’With Teeth’ na kome je Dave Grohl svirao bubnjeve.

Ono što je meni problem sa NIN albumima su pesme koje deluju kao da su tu samo radi popune minutaže iako nije tako. „Find My Way” – spora, nešto što može da se čuje na svakom NIN albumu; “All Time Low” – nije baš spora ali kao da se vrti u krug; „Disappointed“ – razvlačenje ali ima dobar refren; „Various Methods of Escape“, „I Would For You“... Svaka od ovih pesama daje određen šarm samom albumu ali ako ih izdvojimo na stranu one ne ostavljaju utisak potencijalnog singla, koncertnog hita ili pesme dostojne ostatka albuma.

Everything“ je apsolutna novina, prava dance stvar sa The Cure uticajima ali dosta moderna, možda i najbolja pesma ovog albuma. Hip hop uticaji se mogu čuti u „Satellite“. „Running“ je još jedna izuzetno originalna i interesantna sa različitim stilovima spojenim u jednoj pesmi. Izdanje zatvaraju: „In Two“ sa jakim ritmovima i „While I'm Still Here“ u kojoj dominira sam Reznor.

Energija koja se oseća na ovom albumu je nešto nesvakidašnje i na čemu mogu mnogo mlađi i željniji da pozavide. Konačna ocena je da je ovo jako dobar album. Sve što Trent Reznor radi nije baš lako i pitko za slušanje i treba vremena da se prihvati. ’Hesitation Marks’ je odličan povratak i mnogo bolji od nekoliko prethodna albuma.

DevilDriver obradili AwolNation #audio

Bend Dez Fafara-e DevilDriver nastao je još 2002. kada je pevač snimao tada poslednji album sa svojim matičnim bendom Coal Chamber. Sada dva benda paralelno rade ali se čini da su DevilDriver prioritet. Novi, šesti album 'Winter Kills' je juče izašao a na njemu se našla i obrada mladog benda AwolNation. Pesma "Sail" je u originalu electronic-rock hit koji je dominirao radio stanicama tokom 2011 i 2012.




povezane vesti: 
3 Dekade Roadrunner Records-a #vesti
DevilDriver prvi singl sa Winter Kills #video
Nova DevilDriver pesma #audio

Probajte nešto novo - Scorpion Child #video

Debi album američkih hard rockera je možda i najprijatnije iznanađenje ove godine ako ste poklonik klasičnog rock zvuka. Scorpion Child su rođeni u pogrešno vreme jer njihov zvuk je skup najboljeg iz sedamdesetih. Činjenica da su album snimali analognom tehnikom samo doprinosi tvrdnji da je ovaj bend poklonik muzičke interpretacije gde se više ceni preciznost i energija od tehnike i aktuelnih trendova. Album koji nosi ime benda je jedan od omiljenijih na rock radio stanicama i magazinima.

Novi singl je "Polygon Of Eyes".

Shikari Sound System remix Bring Me The Horizon #audio

Alter ego Enter Shikari-a, electro/dance act Shikari Sound System imali su svoju premijeru na Reading/Leeds Festivalu. Pored remix-a svojih pesama dodali su i materijal bendova koje privatno vole. Zvanični remix aktuelnog singla "Can You Feel My Heart" za Bring Me The Horizon je postavljen na internetu.



povezane vesti:
Enter Shikari inkarnacija Shikari Sound System #audio
Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart #video #premijera
Reading & Leeds Festival prvi dan #video

Deaf Havana još jedan singl #video

Posle uspešnog nastupa na Reading/Leeds Festivalu engleski rockeri se vraćaju još jednim spotom sa 'Old Souls' albuma. Singl za "Mildred (Lost A Friend)" izlazi 16. septembra kada i novi album.



povezane vesti:
Deaf Havana novi singl "Kings Road Ghosts" #video
Deaf Havana nov album, spot... VIDEO