16. 8. 2013.

Zebrahead - Call Your Friends #recenzija

Sony Music, MFZB Records
2013


Zašto Zebrahead nisu popularno ime svetske rock muzike? To je barem jasno zato jer su ostali dosledni sebi i svom stilu! Ako volite punk rock, post hardcore, pop punk i na sve to dodate malo rap-a onda je ’Call Your Friends’ album za vas.

Zebrahead su muzički mnogo ozbiljniji bend od onoga što je većina čula preko nekoliko hitova koji su se vrtleli na radio/tv stanicama. Tekstualno vole dosta da budu veseli i zabavni što i jeste odlika pop punka, npr. „I'm Just Here for the Free Beer“ pesma broj 2. ’Call Your Friends’ otvaraju dve klasične pop punk u svakom pogledu vesele pesme i onda nastupa ono što je najbolje kod ovog benda post hardcore! Naslov je možda neozbiljan „With Friends Like These, Who Needs Herpes?“ ali da ovakvu pesmu objavi neki „ozbiljan“ punk bend to bi bio jedan od hitova godine.



Naslovna „Call Your Friends“ je ono što Zebrahead nisu imali već godinama, hit! Bez ikakvog preterivanja pesma koja može rame uz rame da bude sa najvećim hitovima Blink 182.
Murder on the Airwaves” brza ali veoma pevljiva, “Public Enemy Number One” sa teškim gitarama i fenomenalnim refrenom, dominacija rap-a na “Born to Lose” (takođe potencijalni hit)...
Brza i žestoka “Stick Em Up Kid!” nas vraća u post hardcore, nešto drugačija, skoro pa eksperimentalna “Nerd Armor” dođe kao odličan uvod za pravu punk himnu “Panic In the Streets”. Ako “Don't Believe the Hype” bude jedan od singlova to uopšte neće biti iznenađenje jer je odlična kombinacija brzih rifova horskog pevanja uz dobar brake...
Pravi pop punk sa predzadnjom “Until the Sun Comes Up” a album zatvara “Last Call” brza - klasična Zebrahead pesma.

Četrnaest pesama, 47 minuta pravog punk senzibiliteta i potencijalni hitova. Ako ne volite ovakav zvuk onda Zebrahead nisu za vas jer se oni i ne trude da zadovolje ukuse drugih. Ono što su svirali na početku karijere sviraju i danas. Neko to zove stagnacija ja to zovem predanost! Svako može da menja stilove i pravi hitove ali retko ko gura svoju priču dok je ne ispriča do kraja.

Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart #video #premijera

Teško je reći najbolja pesma sa 'Sempiternal' albuma, ali "Can You Feel My Heart" definitivno može da preuzme tu funkciju. U svakom slučaju ako niste preslušali novi album Bring Me The Horizon propuštate mnogo, jedan od najboljih albuma ove godine. Ovo je četvrti singl i još jedan veliki hit...




povezane vesti:

AFI "17 Crimes" #video #premijera

Drugi video za AFI sa povratničkog albuma 'Burrials'.

Za razliku od mračnog spota i prvog singla "I Hope You Suffer" u "17 Crimes" bend se vraća prepoznatljivom punk zvuku.



povezane vesti:
Novi AFI singl #audio #premijera
AFI detalji 'Burials' albuma #vesti
AFI "I Hope You Suffer" #video #premijera

Avenged Sevenfold - Hail To The King #video #premijera

Konačno je tu i oficijelni video još samo i album da izađe...
Avenged Sevenfold i najveći metal hit ovog leta!




povezane vesti:
Avenged Sevenfold - Metal Hammer specijal #video
Avenged Sevenfold #HailToTheKing uživo #video
Avenged Sevenfold detalji novog albuma #vesti #video

The Used snimanje The Ocean of the Sky #video

The Used su nedavno objavili EP 'The Ocean of the Sky'. Kratki dokumentarac o tome kako su nastale pesme je snimio i montirao skateboard legenda Craig Stecyk III.


povezane vesti:
The Used - Iddy Biddy #video
Hopeless Records letnja kompilacija #stream
The Used novi spot VIDEO

Hollywood Undead - Dead Bite #video

U novom spotu za rap metal Hollywood Undead glume RJ Mitte iz Breaking Bad, Derek Mears iz Friday the 13th kao i neke porno zvezde. Spot je dobio oznaku NSTW (not safe to watch)!



Hollywood Undead - Dead Bite (Official Video - Explicit Version) from Hollywood Undead on Vimeo.


povezane vesti:
recenzija: Hollywood Undead - Notes From The Underground 
Hollywood Undead treći album VIDEO