16. 1. 2013.

Hollywood Undead - Notes From The Underground

Universal Music Group

2013


Hollywood Undead, bend iz sunčane Kalifornije, kombinuje rap i rock a takvi su im i albumi: pola rock - pola hip-hop pesama. Novi treći album nosi naziv ’Notes From The Underground’. Šestorka koja krije svoje identiitete maskama koje uvek nose na nastupima i u spotovima na prvi pogled ostavlja utisak da sa njima nema šale i nema kompromisa u muzici koju stvaraju. Na žalost nije baš tako...

Rap verzija Slipknot-a svojim trećim albumom donosi dosta komercijalnije klasične rap pesme i nekoliko žestokih nu-metal pesama. Nedostatak originalnosti Hollywood Undead je očigledan jer svaka od pesama vam deluje kao da je kopija nekog od poznatih izvođača na top listama rock i pop muzike.
Prva polovina albuma su gitarske pesme dok drugu polovinu čine hip-hop i pop numere.

Album ’Notes From The Underground’ otvara „Dead Bite“ sa muzičkom podlogom kao u pesmama Marilyn Manson-a ili Rob Zombie-a. Žestok početak ovog diska upotpunjuje sledeća „From The Ground“. Brzi gitarski rifovi i pevljivi refren u pesmi pružaju utisak kao da slušate System Of A Down. „Another Way Out“ ritmična disko pesma i dalje održava dobru energiju ovog albuma. „Lion“, četvrta na disku, (uskoro se pojavljuje kao singl), iako odlično zvuči previše podseća na gitarski period benda Linkin Park. Prvi singl sa albuma „We Are“ uz glomaznu produkciju predstavlja bend u pravom svetlu, glasne gitare, jaka ritam sekcija, pevanje i repovanje, ali to i dalje liči na bend P.O.D.
Klasične hip-hop pesme kvare utisak ako ste ljubitelj gitarskih pesama Hollywood Undead. „Pigskin“ bi bolje zvučala da je izvodi Usher, „Rain“ zvuči kao da je se Eminem odrekao, na „Believe“ su otišli predaleko u pop vode, „Up In Smoke“ i „One More Bottle“ komercijalni rap u stilu G Unit-a.
Ostatak pesama ne pruža ništa što već niste čuli. Ono što ovom bendu fali je autentičnost!

Uz sve napisano ’Notes From The Underground’ nije loš album. Komercijalniji je od prva dva izdanja benda. U 50 minuta muzike dobijate mešavinu muzičkih stilova u ovakvoj kombinaciji - uz nekoliko dobrih rock pesama i nekoliko dobrih rap pesama, dolaze i nekoliko manje kvalitetnih.


Нема коментара:

Постави коментар