14. 5. 2013.

30 Seconds To Mars treći singl VIDEO

Treća objavljena pesma sa novog albuma je "The Race", 'Love Lust Faith + Dreams' izlazi 21. maja.




povezane vesti:
30 Seconds To Mars - Conquistador VIDEO
30 Seconds To Mars "Up In The Air" premijera VIDEO

Black Sabbath novi snimci VIDEO

Masivna promocija novog mateijala za Black Sabbath se nastavlje, pored nastupa u završnoj epizodi američke serije CSI, dobili smo i nove snimke iz studija tokom snimanja albuma '13'...




...a pojavili su se i amaterski snimci kompletnih koncerata sa turneje po Australiji.


povezane vesti:
Black Sabbath "Loner" LIVE VIDEO
Black Sabbath nova pesma uživo VIDEO
Black Sabbath na turneji VIDEO

Judas Priest 'Epitaph' promo VIDEO


Sa novog DVD/Blu-Ray izdanja 'Epitaph' legende Judas Priest su objavili prvi promo video "Heading Out To The Highway".


povezane vesti:
Five Finger Death Punch i Rob Halford STREAM
Judas Priest 'Epitaph' Blu-Ray VIDEO

Preslušajte novi The Dillinger Escape Plan STREAM

'One Of Us Is The Killer' peti album mathcore The Dillinger Escape Plan se ekskluzivno stream-uje na pitchfork sajtu.


povezane vesti:
The Dillinger Escape Plan singl br. 2 AUDIO
The Dillinger Escape Plan novi album AUDIO
The Dillinger Escape Plan objavili nov singl “Prancer” AUDIO

Apocalyptica "Psalm" VIDEO

"Psalm" je pesma koju je Perttu Kivilaakso svirao na prošloj turneji benda Apocalyptica, sada je i zvanično objavljena. Paavo Lötjönen jedan od članova Apocalyptica-e je bio producent i režiser novog spota. Uskoro, po prvi put u karijeri bend kreće na turneju sa simfonijskim orkestrom od 25 člana.


The Winery Dogs "Desire" VIDEO

Super grupa The Winery Dogs, ili kako ih neki zlonamerno zovu Mr. Big sa Portnoy-em na bubnjevima, objavili su drugi video sa predstojećeg albuma. Album će nositi naziv benda, prvi singl je "Elevate", prva na izdanju, pesma broj 2 je i drugi singl: "Desire".




povezane vesti:
The Winery Dogs - "Elevate" VIDEO
Novi projekat - Portnoy, Sheehan, Kotzen

The Story So Far premijera "Clairvoyant" VIDEO

Pop punk bend The Story So Far su objavili nov singl "Clairvoyant". Pesma se ne nalazi na novom albumu 'What You Don't See' već je zasebno izdanje, split singl sa bendom Stick to Your Guns.
The Story So Far:
1. Clairvoyant
2. Loro (Pinback Cover)
Stick To Your Guns:
3. We Still Believe
4. Burning Fight (Inside Out Cover)


Enter Shikari scene sa snimanja The Paddington Frisk VIDEO

Uvek verni svojim fanovima, Enter Shikari su objavili video klip sa snimanja spota za njihov poslednji singl "The Paddington Frisk".


Jimmy Eat World nove pesme uživo VIDEO

Na koncertima u sklopu turneje na kojoj predstavljaju nov album 'Damage' američki pop punk sastav Jimmy Eat World je počeo da izvodi i nove pesme. Album će se pojaviti sredinom juna, a prvi singl  "I Will Steal You Back" je već veliki radijski hit u Evropi.


Five Finger Death Punch i Rob Halford STREAM


Novi singl "Lift Me Up" za američke metalce Five Finger Death Punch je prva objavljena pesma sa novog albuma 'The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1'. Izdanje će se pojaviti jula, dok Volume 2 će biti objavljen na jesen.
Zvanično izdanje singla nas očekuje u narednim nedeljama. Na Revolver Golden Gods nagradama FFDP su pesmu izveli premijerno, naravno sa Rob Halfordom.

Konačno novi singl Parkway Drive VIDEO

Posle skoro osam meseci čekanja Parkway Drive su objavili drugi spot sa 'Atlas' albuma. "Wild Eyes" je smešten u postapokaliptičnom okruženju.



povezane vesti:
Novi Parkway Drive spot, uskoro! VIDEO
Download dodao još 49 imena za ovogodišnji festival
Parkway Drive dokumentarac sa turneje VIDEO

Daft Punk - Random Access Memories

Columbia
2013


Četvrti album za Daft Punk osam godina posle ’Human After All’ iz 2005. ’Random Access Memories’ je izdanje koje će pripasti elektronskoj muzičkoj sceni i ako je dosta živih instrumenata i muzičara je učestvovalo na snimanju, ovo je pre svega moderan disko album. Sniman je delom i u čuvenom Electric Lady Studios u New York-u.

Svaka od pesama je snimljena sa nekim gostom. Nile Rodgers basista i osnivač disko benda Chic sa jazz gitaristom Paul Jackson, Jr. otvorio je album pesmom "Give Life Back to Music", funky / soul numera. „Giorgio by Moroder“ je urađena kao posveta italijanskoj disko legendi Giorgio Moroder-om. Pesma od devet minuta u kojoj je, na neki način, predstavljena disko evolucija, Giorgio je snimio fenomenalan jazz solo na synth-u, završni deo pesme sa bubnjevima u prvom planu je prvi vrhunac ovog albuma!
Gonzales ili Jason Beck kako se ovde potpisao je snimio vokal i piano za "Within", opušatjuću numeru. "Instant Crush" sa frontmenom The Strokes Julian Casablancas-om u kojoj se smenjuju rock i elektro elementi.
Prva pesma na kojoj gostuje Pharrell Williams je "Lose Yourself to Dance" uz pomoć Nile Rodgers na bas-u je u retro funky fazonu.
Paul Williams, legenda pop muzike, sada već u poznim godinama snimio je vokale na „Touch“ pesmi od preko osam minuta. Duvačka sekcija, funky gitare, disko ritam, sedamdesete su se vratile!! Svakako drugi vrhunac ovog albuma ali totalno suprotno od „Giorgio by Moroder“ u „Touch“ vas obaraju sa orkestracijom i emotivnim zvucima...
"Beyond" takođe sa Paul Williamsom je drugačija od prethodne jer je mirnijeg ritma sa manje instrumenata. Noah Lennox aka Panda Bear je gostovao u "Doin' It Right" koja deluje najmodernije od svih pesama na ’Random Access Memories’. Članovi australijskog pop benda Sherbet, popularnog ’70. i francuski DJ Falcon su deo završnice ovog neverovatnog albuma. "Contact" je pesma u kojoj su bubnjevi glavni instrument, to je takav naboj energije kakav se ne čuje ni kod mnogih dobrih rock bendova, izuzetan kraj, možda i najsvetlija tačka ovog diska. 

Najveći hit ovog proleća, pesma koja će se sigurno naći i u izboru za singl godine(najverovatnije će i pobediti) je prvi singl sa ’Random Access Memories’ „Get Lucky“. Funky / soul numera sa glasom Pharrell Williamsa, refren koji ne možete izbaciti iz glave čak i kada bi to hteli!

Za kraj je najbolje citirati novinara Rolling Stone magazina: „Najočekivanije EDM (electronic dance music) album godine skoro da i nema nikakve veze sa EDM-om“.