24. 3. 2013.

Novi projekat - Portnoy, Sheehan, Kotzen

The Winery Dogs je ime benda u kom sviraju bubnjar Mike Portnoy (DREAM THEATER, AVENGED SEVENFOLD, ADRENALINE MOB), basista Billy Sheehan (MR. BIG) i gitarista Richie Kotzen (MR. BIG, POISON). njih prvi album biće objavljen maja za japansku kuću Victor Entertainment. Mix albuma je radio Jay Ruston (ANTHRAX, ADRENALINE MOB, STONE SOUR, STEEL PANTHER).

Pred kraj 2011. Portnoy i Sheehan su pozvali Kotzen-a da se pridruži njihovom novom projektu, jer ih je napustio John Sykes (WHITESNAKE, BLUE MURDER, THIN LIZZY). Iako su Portnoy i Sykes snimili dosta demo pesama u Los Angelesu tokom 2011., njihovi termini i obaveze sa drugim bendovima nisu dozvolili da nastave saradnju. U jednom od intervjua tokom 2012., Portnoy je rekao: "Volim Sykes-a i odlično se slažemo privatno ali moram da nastavim dalje. Neću da čekam godinama da bih završio jedan album. Neko je spomenuo Kotzen-a i to je bila odlična ideja."

O muzičkom žanru u kom će se kretati The Winery Dogs Portnoy kaže: "To je klasični rock koji sviraju samo tri člana u bendu. Zamislite Cream, Grand Funk Railroad, Hendrix-a i dodajte malo Soundgarden, Alice In Chains, i to je to. Ritchie je glavni vokal, ali i ja i Billy pevamo."

Posetite facebook stranicu benda


Нема коментара:

Постави коментар