4. 5. 2013.

Revolver Golden Gods 2013 VIDEO

Heavy Metal muzika je možda zapostavljena od strane medija, kvazi nagrade kao Grammy i MTV VMA se trude da ih ignorišu ali taj žanr ima svoje ceremonije na kojima slavi muziku i ljude koji je slušaju.
Na petoj dodeli nagrada Golden Gods, Revolver magazina, 2. maja u Los Angeles-u dodeljene su nagrade za najbolji: album, gitaristu, bubnjara, pevača...
Nastupili su Anthrax, The Dilinger Escape Plan, Halestorm, Five Finger Death Punch, Stone Sour, Danzig, program je zatvorila Metallica dobitnik nagrade za životno delo.

Lista dobitnika:
“Album of the Year” (presented by Orange Amplification): Deftones, “Koi No Yokan”
“Best Guitarist” (presented by Epiphone): John 5, of Rob Zombie
“Best Drummer” (presented by Drum Workshop): Arejay Hale, of Halestorm
“Paul Gray Best Bassist” (presented by Dean Markley): Lemmy Kilmister, of Motörhead
“Best Vocalist” (presented by Rockstar Energy Drink): Corey Taylor, of Slipknot and Stone Sour
“Song of the Year” (presented by Affliction): Black Veil Brides, “In The End”
“Best Live Band” (presented by Samson): Slipknot
“Best New Talent” (presented by Rockstar Energy Drink Mayhem Festival): Device
“Most Metal Athlete” (presented by Roadrunner Records): Triple H
“Comeback of the Year” (presented by Eagle Rock): Tenacious D
“Most Dedicated Fans” (presented by Xbox LIVE): HIM

Veče je proteklo u znaku posvete preminulom članu Slayer gitaristi Jeff Hanneman-u. Ceo koncert je mogao d se prati preko facebook stranice, evropska varijanta Golden Gods-a je u organizaciji Metal Hammer-a.





U čast Jeff Hannemana VIDEO

Ogroman broj muzičara je odao poštu preminulom gitariste Slayer Jeff Hanneman-u:

U toku dodele Revolver Golden Gods Awards u Los Angeles-u je vest objavljena pa su neki od prisutnih ostavili svoje poruke putem medija koji su bili prisutni.

Philip Anselmo (DOWN, PANTERA), Lemmy Kilmister (MOTÖRHEAD), Rob Zombie, Corey Taylor (STONE SOUR, SLIPKNOT), Sebastian Bach (SKID ROW), Alexi Laiho (CHILDREN OF BODOM), Chris Jericho (FOZZY) i Evan Seinfeld (BIOHAZARD):


Kerry King gitarista Slayer je posvetio Moment Of Noise na Revolver Golden Gods Awards svom prijatelju Hanneman-u.


Sada već bivši bubnjar Slayer-a Dave Lombardo je napisao: "U šoku sam i ostao sam bez reči. Moje srce je uz njegovu porodicu."

Gary Holt gitarista Exodus, koji je menjao Hanneman-a protekle dve godine u Slayer je rekao: "Ostao sam bez reči. Vest o njegovoj smrti je pala na mene kao tona cigli. Čast mi je moj brate što imam tu čast da sviram tvoje pesme najbolje što umem!"

Mnogi su izrazili svoje poštovanje: Dino Cazares (Fear Factory), Rob Flynn (Machine Head), Ted Kirkpatrick (Torniquet), Neil Portnow (President/CEO The Recording Academy), Slash, David Draiman (Disturbed, Device), Testament, Metallica, Hatebread, Dan Spitz (ex-Anthrax), Down, Anvil, Papa Roach, Suffocation, Nashville Pussy, David Ellefson (Megadeth), HellYeah, In Flames, Todd Kerns (Slash)...

Članovi benda Pantera Rex Brown (bas) i Phil Anselmo (vokal) su zajedno sa Anthrax-om nastupili na Revolver Golden Gods i pesmu "This Love" posvetili Hanneman-u.

Preslušajte novog Joe Satriani-a STREAM

Četrnaesti album gitariste Joe Satriani-a 'Unstoppable Momentum' se uskoro pojavljuje u prodaji. Na sajtu MSNMusic možete preslušati izdanje. Klikom na listen otvoriće se link u nekom od instaliranih programa za stream na vašem računaru.

Produkciju je radio Satriani i Mike Fraser (AC/DC), muzičari koji su učestvovali na snimanju su: Vinnie Colauita (STING, JEFF BECK) na bubnjevima, Chris Chaney (JANE'S ADDICTION) na basu i na klavijaturama Mike Keneally (DETHKLOK).

povezane vesti:
Joe Satriani "A Door Into Summer" VIDEO
Joe Satriani novi album AUDIO