31. 8. 2013.

RDGLDGRN - RDGLDGRN #recenzija

Fairfax Recordings
2013


Nema ništa bolje nego kada pustite nečiji album po prvi put, bez nekih preteranih očekivanja a onda vas mnogo dobre muzike „oduva“! RDGLDGRN su tri momka iz okoline Washington-a koji su se pojavili u gomili muzičkih časopisa samo zbog činjenice da im je Dave Grohl svirao bubnjeve. Sada će se pričati o njima kao o jednom od najboljih i najoriginalnijih bendova popularne muzike.

Prvenstveno se o njima govorilo kao o hip hop bendu, što oni donekle i jesu ali iza njih su živi instrumenti i nema nikakvih mašina. Njihova muzika podseća na rane Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys sa ’Ill Communication’, na Outcast, na Aloe Black-a a ipak RDGLDGRN su izuzetno originalan bend. Definitivno ima nekog New York art osećaja u njihovim pesmama. Moglo bi i da se kaže da ima po malo i modernog brit pop-a ali se sakako čini da RDGLDGRN više pripadaju londonskoj rap sceni koja se nikada nije ograničavala u muzičkom smislu i uvek donosila izvođače koje mogu da slušaju i oni kojima rap ništa ne znači.
Prvi singl „Million Fans“ uopšte ne predstavlja album u pravom svetlu jer je jedina u kojoj je hip hop u prvom planu ali u sklopu albuma ona nikako ne odskače od ostalih. „I Love Lamp“ otvara disk u odličnom pop maniru sa vokalom i predivnom gitarom, pesma uz koju može i da se pleše! „Lootin In London“ drugi singl je još jedna od rap numera ali sa pevljivim refrenom u kom je gostovala Angel Haze. Da mi je neko pustio „Bang Bang“ i rekao da je novi singl Arctic Monkeys-a poverovao bih samo dok ne krene pevanje, odlična vesela pesma. „Hey O“ je definitivno moj odabir za hit godine.


RDGLDGRN su predstavnici Indie Go-Go muzičkog pravca, karakterističnog za područje Washingtona. Mešavina hip hop vokala, indie rock gitara i Go-Go ritmova koji su proizašli kao pod-žanr funk-a. Godinama je sam pravac bio zapostavljen ali sada se RDGLDGRN javljaju kao suvereni vladari ove muzike na svetskoj sceni.

Probajte nešto novo - The 1975 #audio

Debi album britanskog indie rock benda (originalnog imena) The 1975 će se uskoro pojaviti u prodaji. Veliki hit su bili singlovi "Chocolate" i aktuelni "Sex".
Potiču iz okoline Mančestera ali su za kratko vreme postali poznati i u Americi, što su potvrdili pojavljivanjem u emisiji komičara Conan O'Brien-a. Brit pop je odavno evoluirao, Kaiser Chefs i Arctic Monkeys su danas velike zvezde dok bendovi poput The 1975 su novi talas uvek zanimljive gitarske pop koja dolazi sa ostrva.

Album objavljuju Vagrant/Interscope - 3. septembra. 


Detalji desetog Pearl Jam albuma #vesti #video

Kada vam se prvi album zove 'Ten' (deset) onda kada dođete do desetog albuma u karijeri ne možete da ga nazovete tim imenom. 'Lightning Bolt' možda i nije baš najbolje ime za album rock benda, nekako dođe previše predvidljivo ali i muzika Pearl Jam-a je postala previše predvidljiva tako da su se te dve okolnosti poklopile.

15. oktobra novo izdanje benda iz Seattle-a će se pojaviti u prodaji i na njemu će se naći prvi singl "Mind Your Manners" i "Future Two Days" pesma koja je doživela premijeru na turneji Pearl Jam-a. Numera "Sleeping By Myself" originalno je snimljena za solo album Eddie Vedder-a iz 2011. 'Ukulele Songs'.

'Getaway'
'Mind Your Manners'
'My Father's Son'
'Sirens'
'Lightning Bolt'
'Infallible'
'Pendulum'
'Swallowed Whole'
'Let The Records Play'
'Sleeping By Myself'
'Yellow Moon'
'Future Days'


Stari saradnik Brendan O'Brien je radio produkciju.


povezane vesti:
Pearl Jam - Mind Your Manners #video #premijera #mindyourmanners
Pearl Jam novi singl uživo #video #mindyourmanners
Pearl Jam povratak #video #vesti

Bring Me The Horizon uživo u tattoo shop-u #video

Britanski metalcore Bring Me The Horizon je nastupio u tattoo shop-u u okviru Converse's "Get Loud" serijala. Samo 100 fanova je imalo prilike 22. avgusta da prisustvuje koncertu u Londonu.
Bend je na turneji na kojoj promoviše svoj četvrti album 'Sempiternal'. Posle uspešne Warped turneje po Americi, imali su više nego uspešan nastup na Reading & Leeds festivalu a na jesen ih očekuju evropski datumi Warped-a.
Četvrti singl "Can You Feel My Heart" se pojavio prošle sedmice.

Intervju pre nastupa urašen za NME.com


Amaterski snimci sa nastupa:

povezane vesti: 
Shikari Sound System remix Bring Me The Horizon #audio
Reading & Leeds Festival prvi dan #video
Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart #video #premijera
Bring Me The Horizon Warped Tour 2013 #video