5. 2. 2013.

Pulp izveli nov singl uživo kod Jonathan Ross-a VIDEO

Prvi put na televiziji posle deset godina Pulp su izveli svoj novi singl "After You" uživo u emisiji Jonathan Ross-a na britanskom ITV-u.
"After You" je objavljen 28. januara, pre toga ste pesmu mogli da skinete besplatno sa sajta benda.

Originalno pesma je snimljena još 2001. za album We Love Life, ali nije nikada izdata. Nova verzija sa produkcijom James Murphy-a snimljena je tokom novembra 2012.

Na pitanje o novom albumu Jarvis Cocker kaže da je sve moguće!


povezane vesti:
"After You" nova pesma Pulp-a VIDEO
Pulp su vratili vreme unazad

Nick Cave And The Bad Seeds spot za "Jubilee Street" VIDEO

Nick Cave & The Bad Seeds su objavili prvi video sa novog 'Push The Sky Away' albuma. Spot za pesmu "Jubilee Street" režirao je John Hillcoat, dugogodišnji saradnik benda, sniman je u istočnom delu Londona a glumac Ray Winstone igra "naslovnu ulogu".
Promocija novog albuma održaće se u Londonu 10. februara koncertom Her Majesty's Theatre. Bend će odsvirati album u celini uz hor i gudačke instrumente. Slične promocije biće održane i u Parizu, Berlinu i Los Angelesu.
Album zvanično izlazi u prodaju 18. februara.


povezane vesti: Nick Cave posle pet godina

Pevač The Troggs preminuo u 71. godini

Reg Presley pevač engleskog rock benda The Troggs preminuo je 4. februara posle duge borbe sa rakom pluća. Početkom 2012. Presley je zbog bolesti napustio svoj bend.

The Troggs su oformljeni 1964. u Andover-u, južna Engleska. Muzički su se kretali u garažnom rock-u i klasičnom blues rock-u iako se tada to nazivao samo rock and roll, The Troggs su jedan od bendova koji je poslužio kao inspiracija za punk bendove kasnije.
Imali su brojne hitove, ali pesma po kojoj ih svi pamte je "Wild Things"

Suede "prvi" spot VIDEO


Posle jedanaest godina pauze Suede se vraćaju novim albumom 'Bloodsports'. Prvi signl je za pesmu "It Starts And Ends With You". Prva objavljena pesma sa novog materijala je "Barriers".


povezane vesti:
Suede lista pesama i omot 'Bloodsports' albuma
Suede besplatni download nove pesme "Barriers"
Suede - rešite zagonetku


 

Vratili se Fall Out Boy VIDEO

Novi album, svetska turneja i pre svega novi singl i spot za Fall Out Boy. Pesma "My Songs Know What You Did in the Dark (Light Em Up)" je prvi promo za novi album koji nosi naziv 'Save Rock and Roll' i najavljen je za početak maja.

Kako Patrick Stump kaže: "Ovo nije reunion jer se nismo raspali, samo nam je bio potreban odmor. Kada smo bili klinci muzika nam je pomogla da prebrodimo teške periode. Budućnost za Fall Out Boy počinje sada!"

Fall Out Boy su dostigli vrhunac popularnosti u 2005. sa izdanjem "From Under the Cork Tree". Hitovi kao "Sugar, We're Goin Down" i "Dance, Dance" su i danas izuzetno popularni među fanovima benda. Energične gitare i pop senzibilitet su i dalje prisutni i mogu da se čuju u novoj pesmi.