9. 12. 2012.

Pulp su vratili vreme unazad

Možda poslednji nastup benda Pulp, održan je u njihovom rodnom Sheffield-u. Pre 10 godina su poslednji put Pulp održali koncert u svom rodnom gradu. 2002. godine članovi benda su se razišli i svako se posvetio svojim projektima. Tokom 2010. najavljeno je da postava koja je snimila legendarni 'Different Class' album ponovo radi zajedno. Bend je svirao na britanskim festivalima Wireless, Isle Of Wight, Glastonbury, Reading and Leeds. 2011 i 2012. godine održali su sopstvenu turneju i svirali po evropskim festivalima.

Photo: Joey Maloney/NME
Iako su fanovi obradovani re-izdanjima starih albuma, Jarvis Cocker frontmen benda je u jednom trenutku izjavio da razmišlja o novim Pulp pesmama, ali prilikom najave finalnog koncerta u Sheffield-u pevač je prosto rekao da ga nov materijal ne interesuje i da će bend otići sa zalaskom sunca.

12,000 prodatih karata u Sheffield Areni, 8. decembra 2012, potvrda je trijumfa ovog benda. Prilika da sviraju neke zaboravljene pesme i prilika da bivši članovi benda zasviraju zajedno po poslednji put. Gosti Cockera,  Banks-a, Doyle, Mackey, Senior i Webber-a su bili Saskia Cocker(Jarvisova sestra) na pesmi 'My Lighthouse', Richard Hawley u nekoliko pesama na gitari i na prvi put izvedenoj  'Born To Cry' iz 1999.

Pored lokalnih posetioca na koncertu su došli i obožavaoci Pulp-a iz Mexico-a i USA. "I danas se preplašim kada treba da sviramo u Sheffield-u. Hvala vam svima što ste došli i što ste dobri prema nama" rekao je Jarvis Cocker pred kraj koncerta. Jedan od najčešćih komentara posetioca ovog koncerta je da su ih Pulp vratili u vreme devedesetih kada je britpop suvereno vladao top listama.

Lista pesama na koncertu:

'Do You Remember the First Time?'
'Monday Morning'
'Underwear'
'A Little Soul'
'Disco 2000'
'Sorted for E's & Wizz'
'F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E.'
'I Spy'
'My Lighthouse'
'Little Girl (With Blue Eyes)'
'Countdown'
'Babies'
'Like a Friend'
'Help the Aged'
'Party Hard'
'This Is Hardcore'
'Sunrise'
'Bar Italia'
'Common People'
'Sheffield: Sex City'
'Born To Cry'
'Razzmatazz'
'Mis-Shapes'
'Something Changed'

amaterski snimak sa koncerta

Нема коментара:

Постави коментар