16. 6. 2015.

Održana dodela Metal Hammer Golden Gods Awards #video

Tradicionalno posle Download Festivala održava se Metal Hammer Golden Gods Awards. Ceremonija dodele nagrada za kategorije za koje je glasala publika širom sveta ali i nagrade koje dodeljuju novinari časopisa. Scott Ian iz Anthrax je bio voditelj programa a neke od nagrada dobili su We Are Harlot za Novi Bend, Faith No More za Najbolji Album 'Sol Invictus', Bring Me The Horizon su dobili Best UK, Slipknot International...
Babymetal su zasluženo osvojile Best Breakthrough Band, Of Mice & Men za Live Act, Mike Muir iz Suicidal Tendencies je dobio Icon nagradu.
Pored muzičkih dodeljene su i Spirit Of Hammer koju je dobio Matt Taylor za svoj rad u svemiru(!), King Of The Internet nagrada je pripala Ten Second Songs...

Pogledajte kompletnu ceremoniju dodele nagrada ali bez nastupa bendova.


Got No Ego - Redemption #recenzija

Myo Agency

2015

Italijanski metalcore Got No Ego postoje već četiri godine. Njihov pristup metalcore-u je moderan i veoma težak. Fantastični melodični delove kao da se upotpunjuju mračnim i brzim rifovima. Novi EP 'Redemption' sadrži samo četiri numera ali i to je dovoljno da se upoznate sa kvalitetom koji ovaj bend pruža. 

Against Me! koncertni album '23 Live Sex Acts' #video

Against Me! su objavili prvu pesmu sa novog koncertnog albuma '23 Live Sex Acts'. Disk će biti u prodaji 4. septembra i snimljen je prošle godine na turneji povodom 'Transgender Dysphoria Blues' izdanja.
Preslušajte "True Trans Soul Rebel" uživo.


Frank Turner najavio 'Positive Songs For Negative People' album #video

Svoj novi album Frank Turner objavljuje 7. avgusta. 'Positive Songs For Negative People' će se pojaviti kao regularan CD sa dvanaest pesama ali i kao deluxe izdanje na dva diska sa još deset bonus numera. Detalje albuma kao i novi singl "The Next Storm" pronađite u linku ispod.


Babymetal & DragonForce uživo na Golden Gods Awards #video

Na ovogodišnjim Golden Gods Awards u organizaciji časopisa Metal Hammer Babymetal su osvojile Best Breakthrough Band. Sasvim zasluženo ako se uzme u obzir da su jedini bend sa japanskog govornog područja koji je uspeo da se probije širom sveta. Na ceremoniji nastupile su uživo i izvele dve pesme sa bendom DragonForce, prvu "Road Of Resistance" koja je i nastala kao saradnja ta dva benda. Druga je naravno "Gimme Choco" to je bila i repriza zajedničkog nastupa na Download Festivalu od pre nekoliko dana.