15. 4. 2013.

Melvins - Everybody Loves Sausages

Ipecac
2013

Devetnaesto izdanje za Melvins, stoner/experimental/punk/rock bend iz
Washington-a. Jedan od bendova koji je postao poznatiji uz grunge devedesetih, i ako Melvins ne mogu da se svrstaju u taj pravac. Trideset godina postojanja Melvins obeležavaju albumom ‘Everybody Loves Sausages’ na kom su obradili trinaest ražličitih izvođača.

Slično kao na ’The Crybaby’ iz 2000. na kom su takođe radili obrade sa gostima i na novom izdanju su ponovili taj proces. Pesme koje su obradili uglavnom iz vremena kada su članovi Melvins bili mladi. Najzanimljivije su: „Black Betty“ – nepoznatog autora, „Station To Station“ (David Bowie) Melvins verzija je čak i duža od originala, skoro 12 minuta, „In Every Dream Home a Heartache“ (Roxy Music) u kojoj gostuje Jello Biafra na vokalima. Everybody Loves Sausages’ je u Melvins fazonu, nisu se preterano trudili da obrade pesme više su ih odsvirali na svoj način. Od ostalih obrada mogu se naći i Queen “Best Friend”, The Kinks “Attitude”, The Jam “Art School” ali i Venom “Warhead”. Od gostiju: Scott Kelly iz Neurosis, Mark Arm iz Mudhoney, Clem Burke bubnjar poznat po radu sa Blondie. Na albumu su takođe svirali i nekadašnji članovi Melvinsa, koji nastupaju pod imenom Melvins Lite.

Zanimljiv album, koji sigurno neće da vas oduševi posle prvog slušanja. Svakim novim preslušavanjem ‘Everybody Loves Sausages’ će vam se sigurno sve više sviđati. Ako niste pratili rad Melvinsa ovo nije loše izdanje da počnete.

"God Is Dead?" Black Sabbath uskoro

Novi singl za Black Sabbath pesma "God Is Dead?" biće digitalno objavljena 19. aprila.
Pesma traje 8 minuta i 52 sekunde dolazi sa novog albuma koji nosi naziv '13'. Prvi studijski materijal sa Ozzy-em na vokalima posle 35 godina i albuma 'Never Say Die!' iz 1978.
Poslednji album Black Sabbath-a je objavljen 1995. ('Forbiden') sa pevačem Tony Martin-om.
Sa Ozzy-em se bend ujedinio još 1997 i objavili su koncertni 'Reunion' 1998. na kom se nalaze dve nove studijske pesme "Selling My Soul" i "Psycho Man".

10. aprila u The Montalban u Los Angeles-u je održan mini koncert za zvanice iz medija, Sabbath su odsvirali osam novih pesama:
* End Of The Beginning
* God Is Dead?
* Loner
* Zeitgeist
* Age Of Reason
* Live Forever
* Damaged Soul
* Dear Father

Recenziju nastupa možete pročitati na Black Sabbath Online

povezane vesti:
Mini dokumentarac o novom Black Sabbath VIDEO
Redosled pesama novog Black Sabbath
Artisan News recenzija novog Black Sabbath-a VIDEO
Black Sabbath premijera u CSI VIDEO

Oproštaj od Chi-a

Chi Cheng July 15, 1970 – April 13, 2013

Veliki broj muzičara je na svojim profilima na twitter-u i facebook-u ostavio poruku povodom smrti basiste Deftones Chi Cheng-a.
Preko četiri godina je proveo u komi u koju je ostao posle saobraćajnog udesa novembra 2008. U subotu 13. aprila u 3 sata ujutru je njegovo srce prestalo da kuca.

Saučešće su izjavili i muzičari koji su ga poznavali ali i neke legende rock muzike:

Corey Taylor:
Moj prijatelj Chi je preminuo

Tom Morello:
RIP Deftones basista Chi Cheng. Veoma drag i talentovan čovek.

John 5:
RIP Chi nedostajaćeš nam

Gerard Way(My Chemical Romance):
Veoma tužna vest da je Chi preminuo

Slash:
Upravo sam čuo da je preminuo Chi iz Deftones-a. Baš tužna vest. Nikada ga nisam upoznao ali je bio odličan basista.

Nickleback:
Chi je bio izuzetan basista i čovek...

i Rob Flynn(Machine Head), Marcos Curiel, Theory Of A Deadman, David Draiman(ex-Disturbed), Testament, Papa Roach, Saving Abel, Nonpoint, Lamb Of God, Rav Theory, Carnifex, Godsmack, Trapt, Shinedown, Sebastian Bach, Dan Donegan, Angela Gossow, In Flames, Duff McKagan, Bless The Fall, Jamey Jasta, Hatebreed, Zach Myers, RED, Bryan Fair, Textures, Living Sacrifice, Doc Coyle...

Fanovi i prijatelji Chi Chenga su se u toku dana okupili u Cesar Chavez Plaza u Sacramento-u, California i zapalili sveće.
povezane vesti:
Preminuo Chi Cheng basista Deftones