15. 4. 2013.

Melvins - Everybody Loves Sausages

Ipecac
2013

Devetnaesto izdanje za Melvins, stoner/experimental/punk/rock bend iz
Washington-a. Jedan od bendova koji je postao poznatiji uz grunge devedesetih, i ako Melvins ne mogu da se svrstaju u taj pravac. Trideset godina postojanja Melvins obeležavaju albumom ‘Everybody Loves Sausages’ na kom su obradili trinaest ražličitih izvođača.

Slično kao na ’The Crybaby’ iz 2000. na kom su takođe radili obrade sa gostima i na novom izdanju su ponovili taj proces. Pesme koje su obradili uglavnom iz vremena kada su članovi Melvins bili mladi. Najzanimljivije su: „Black Betty“ – nepoznatog autora, „Station To Station“ (David Bowie) Melvins verzija je čak i duža od originala, skoro 12 minuta, „In Every Dream Home a Heartache“ (Roxy Music) u kojoj gostuje Jello Biafra na vokalima. Everybody Loves Sausages’ je u Melvins fazonu, nisu se preterano trudili da obrade pesme više su ih odsvirali na svoj način. Od ostalih obrada mogu se naći i Queen “Best Friend”, The Kinks “Attitude”, The Jam “Art School” ali i Venom “Warhead”. Od gostiju: Scott Kelly iz Neurosis, Mark Arm iz Mudhoney, Clem Burke bubnjar poznat po radu sa Blondie. Na albumu su takođe svirali i nekadašnji članovi Melvinsa, koji nastupaju pod imenom Melvins Lite.

Zanimljiv album, koji sigurno neće da vas oduševi posle prvog slušanja. Svakim novim preslušavanjem ‘Everybody Loves Sausages’ će vam se sigurno sve više sviđati. Ako niste pratili rad Melvinsa ovo nije loše izdanje da počnete.

Нема коментара:

Постави коментар