21. 1. 2013.

The Blackout - Start The Party


Cooking Vinyl

2013


Velšani The Blackout objavili su svoj četvrti album ‘Start The Party’. Pre svega, rock bend, sa dodatkom post hardcore-a i alternativnog zvuka, uz dva vokala inspiraciju za tekstove traži u žurkama i dobrom provodu. Dosta su popularni među mlađom publikom.

The Blackout su deo pravca u koji se svrstavaju i Lostprophets, Kids In Glass Houses, You Me At Six, Funeral For A Friend...



Disk otvara naslovna “Start the Party”, ujedno i promo singl, veseli rifovi, vrištanje Sean Smith-a, pevanje Gavin Butler-a, sve je spremno za početak “žurke”. Ostatak albuma nastavlja u istom stilu kao i malopre pomenuta pesma. Sve pesme na  albumu su muzički slične, predvođene gitarama, uz rifove koji vas mogu naterati na skakanje, i obavezni refreni za tzv. "horsko” pevanje.
Za razliku od prethodnog albuma ‘Hope’ (2011) gde su kombinovali rock i (pseudo) metal pesme sa par balada, na ‘Start The Party’ od početka do kraja očekujte samo dobre rock stvari, pa i izlete u punk, npr. sa “We Live On”.
Jedanaest pesama u skoro četrdeset minuta muzike na ovom disku bi trebalo da zadovolji svakog fan-a ovog benda. Na “Take Away the Misery” Sean Smith ima dominantniju ulogu od dva pevača - jedna je od najžešćih pesama i opravdava status post-hardcore benda. Lake” note sa: “Keep Singing”, koja kao da je pisana za Simple Minds i “You”, jedinom baladom. Izuzetno pozitivna “Running Scared” je drugi singl, možda i najlepša na albumu. Disk zatvara “Throw It All Away” klasična alt-rock The Blackout pesma koja deluje malo ozbiljnije od ostatka ovog veselog albuma.


Start The Party’ definitivno je najkomercijalnije izdanje benda što nikako nije loša stvar. Ovo je zapravo pravi letnji album objavljen u sred zime “da nas malo zagreje”! Pohvalno je što je bend ostao dosledan sebi i zvuku koji njihovi obožavatelji vole. Nisu se upustili u kombinacije sa elektronikom ili rap-om zarad proširenja svoje fan baze. Ali upozorenje: ako ste mlađi od 25 teško da će vam se ‘Start The Party’ svideti!!

ABBA "I'm A Marionette" u verziji Ghost-a i Dave Grohl-a AUDIO

Kako smo ranije pisali Dave Grohl je snimio bubnjeve za obradu pesme grupe ABBA "I'm A Marionette". Grohl se odazvao pozivu švedskog doom metal benda Ghost, pesma će se naći na B strani njihovog novog singla "Secular Haze". ABBA je numeru objavila na svom petom albumu 'ABBA'.



povezane vesti:
Dave Grohl & Sound City Players VIDEO
Još jedna vest o Dave Grohl-u i Sound City-ju AUDIO
Soundgarden snimaju spot, režiser Dave Grohl
Dave Grohl i Bob Mould uživo! VIDEO

Dave Grohl & Sound City Players VIDEO

U petak 18. januara na premijeri filma Sound City na Sundance Film Festivalu bend Sound City Players je održao svoj prvi nastup. Pored Dave Grohl-a, koji je i režiser filma, u bendu sviraju muzičari koji su učestvovali u snimanju dokumentarca:

* John Fogerty (CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL)
* Stevie Nicks (FLEETWOOD MAC)
* Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR)
* Rick Nielsen (CHEAP TRICK)
* Chris Goss (MASTERS OF REALITY)
* Pat Smear (NIRVANA)
* Krist Novoselic (NIRVANA)
* Brad Wilk (RAGE AGAINST THE MACHINE)
* Lee Ving (FEAR)
* Chris Shiflett (FOO FIGHTERS)
* Taylor Hawkins (FOO FIGHTERS)
* Alain Johannes (THEM CROOKED VULTURES, ELEVEN)
* Rick Springfield
* Rami Jaffee (THE WALLFLOWERS)
* Jessy Greene (THE JAYHAWKS)



Sledeći nastup ovog jedinstvenog projekta je u Los Angeles-u 31. januara. Dave Grohl se nada da će bend povesti i na turneju.

Recenzija koncerta Billboard.com:
Karte za koncert su rasprodate u samo par sati još 9. januara kada su puštene u prodaju. Na dan koncerta je bila i premijera dokumentarnog filma 'Sound City: Real To Reel' u režiji Dave Grohl-a.

Dokumentarac prikazuje nastanak legendarnog Sound City studija u Los Angeles-u gde su snimljeni neki od najznačajnijih albuma američke rock muzike. Grohl je uradio intervjue sa muzičarima koji su snimali u City-ju i snimio nove pesme sa izvođačima koji nikada ranije nisu sarađivali zajedno.

Na koncertu koji je trajao više od tri sata smenjivali su se muzičari na zadovoljstvo publike. Nastupi su podeljeni u mini setove, a prateći bend su sačinjavali članovi Foo Fighters. Produžene setove imali su Rick SpringfieldStevie Nicks i John Fogerty, Corey Taylor se pridružio Rick Nielsen na nekoliko njegovih pesama.
Takođe svirali su najveće hitove izvođača koji su učestvovali u projektu i na taj način je Grohl odao počast ljudima koji su ga inspirisali da bude muzičar.



povezane vesti:
Još jedna vest o Dave Grohl-u i Sound City-ju AUDIO
Ko su članovi novog benda Dave Grohl-a?
Dave Grohl ima novi bend
Ko se pojavljuje u Sound City filmu
Sound City prvi trejler VIDEO

Naslovi pesama za novi Paramore album

Prvi singl sa novom albuma izlai sutra (22.1.), pesma "Now" je druga od 17 koje su Paramore snimili za nov materijal. Album je jednostavno nazvan 'Paramore'. Datum objavljivanja je 9. april.

Lista pesama:

1. Fast In My Car
2. Now
3. Grow Up
4. Daydreaming
5. interlude: Moving On
6. Ain’t It Fun
7. Part II
8. Last Hope
9. Still Into You
10. Anklebiters
11. interlude: Holiday
12. Proof
13. Hate To See Your Heart Break
14. (One Of Those) Crazy Girls
15. interlude: I’m Not Angry Anymore
16. Be Alone
17. Future
povezane vesti:
Još malo do novog Paramore albuma
Paramore teaser novog spota VIDEO
Četvrti album za Paramore u aprilu