21. 1. 2013.

The Blackout - Start The Party


Cooking Vinyl

2013


Velšani The Blackout objavili su svoj četvrti album ‘Start The Party’. Pre svega, rock bend, sa dodatkom post hardcore-a i alternativnog zvuka, uz dva vokala inspiraciju za tekstove traži u žurkama i dobrom provodu. Dosta su popularni među mlađom publikom.

The Blackout su deo pravca u koji se svrstavaju i Lostprophets, Kids In Glass Houses, You Me At Six, Funeral For A Friend...



Disk otvara naslovna “Start the Party”, ujedno i promo singl, veseli rifovi, vrištanje Sean Smith-a, pevanje Gavin Butler-a, sve je spremno za početak “žurke”. Ostatak albuma nastavlja u istom stilu kao i malopre pomenuta pesma. Sve pesme na  albumu su muzički slične, predvođene gitarama, uz rifove koji vas mogu naterati na skakanje, i obavezni refreni za tzv. "horsko” pevanje.
Za razliku od prethodnog albuma ‘Hope’ (2011) gde su kombinovali rock i (pseudo) metal pesme sa par balada, na ‘Start The Party’ od početka do kraja očekujte samo dobre rock stvari, pa i izlete u punk, npr. sa “We Live On”.
Jedanaest pesama u skoro četrdeset minuta muzike na ovom disku bi trebalo da zadovolji svakog fan-a ovog benda. Na “Take Away the Misery” Sean Smith ima dominantniju ulogu od dva pevača - jedna je od najžešćih pesama i opravdava status post-hardcore benda. Lake” note sa: “Keep Singing”, koja kao da je pisana za Simple Minds i “You”, jedinom baladom. Izuzetno pozitivna “Running Scared” je drugi singl, možda i najlepša na albumu. Disk zatvara “Throw It All Away” klasična alt-rock The Blackout pesma koja deluje malo ozbiljnije od ostatka ovog veselog albuma.


Start The Party’ definitivno je najkomercijalnije izdanje benda što nikako nije loša stvar. Ovo je zapravo pravi letnji album objavljen u sred zime “da nas malo zagreje”! Pohvalno je što je bend ostao dosledan sebi i zvuku koji njihovi obožavatelji vole. Nisu se upustili u kombinacije sa elektronikom ili rap-om zarad proširenja svoje fan baze. Ali upozorenje: ako ste mlađi od 25 teško da će vam se ‘Start The Party’ svideti!!

Нема коментара:

Постави коментар